Denizyildizii korkmayın hiç , eğer beslenmenize normal şekilde devam ederseniz kilo almazsınız. Hamileyim diye her şeyi yemeyin, insanların dediklerine kulak asmayın. Sürekli bir şeyler yemem lazım düşüncesinden kilo alınıyor. Ben 6 kilo aldım 33 . Haftaya başladım. Kilonun 2 kilosuda dikkatetmediğim ilk 3 ayda . Vücudun ekstradan kaloriye ihtiyacı olmayacak, günde fazladan 1 bardak süt, 2-3 ceviz, yarım porsiyon meyve bunlar yeterli. Sabah 1 dilim tam buğday, çavdar, ekşi maya ekmek ile kahvaltınızı yapın. Haşlanmış yumurta , domates salatalık yeşillik zeytin peynir ceviz gibi . Reçel bal tereyağı tüketmeyin . Ben sabah9-10 gibi yapıyordum. Öğlen 2-3 gibi 1 bardak süt 1 elma, akşamda 6-7 arası akşam yemeği, ekmek pirinç bulgur makarna kızartma patates bunları yemedim. Et, balık, bakliyat, sebze, bunları düzenli haftalık yedim. Salata genelde her gün yanına bazen çorba bazen yoğurt 2 saat sonra çay ile biraz çiğ kuruyemiş . Yediklerim bunlardı. 2 ana 2 ara öğün yapıyorum. İnsan arada tabiki tatlı ister bişiyler ister ama ayda 1 -2 den fazla olmadı. Şimdi 8. Aydayım hala daha aynı fazla yemek çocuğun gelişimi iyi olacak demek değil. Temiz ve güzel yemek lazım. 10 gün oruç tuttum bu ay buna rağmen doktorum çok güzel beslenmişsin dedi. Anne adayı olarak kilo almaya değil direk bebeğe odaklı düşününce insan dikkatli oluyor. Mesela Markete gittiğimizde aburcubur reyonundan geçerken sevdiğim şeylere bakınca eşim hep alalım dedi, ben bunları yesem çocuğuma zararlı diye almadım. Yediğim tek şey %80 bitter çikolata arada 1-2 parça, 1-2 kez pakette olmayan dondurma yedim. Genel olarak bu şekilde. Birde şişmemek adına tuzlu tüketmiyorum. Haftada 1 sevdiğim bir yemeği yiyorum, evde. O şekilde..