Arkadaşlar merhaba🙋🏻‍♀️

Aklıma takılan bazı sorular var. Doğum yapmış, tecrübeli arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

Ben tesettürlüyüm. Haziran sonu gibi doğumum olacak nasipse🥰 hastanede giydirdikleri önlükler nasıl. Bacaklarımız, kollarımız açıkta kalıyor mu çok? Doğumhaneye giderken örtünme kısmını nasıl ayarlamak lazım..?

Belki beni garipseyenler olabilir maruz görün beni lütfen. Elimden geldiğince tesettürüme dikkat etmek isterim.🥰

Vitaesmorte ameliyata girerken komple soyunuyosun normalde önlük giydiriyolar yazma yemeni yok maske takıyosun kafana doğum içinde aynı şey geçerlidir diye düşünüyorum şahsen

Vitaesmorte doğumhanede doktor harici erkek sinek yok,sorun yaşamadım ben. Hatta şansıma erkek doktor bile yoktu. Ama önlüğü sorarsanız efsane tabi :) çıplak giyiyorsunuz altınızda hasta bezi oluyor kollar ve bacaklar açık ama diğer yerler kapalı tabi. Ben yanıma ferace almıştım namazlar için, üstüme onu geçirdim çünkü doğum olana kadar yani lohusalik başlayana kadar namazlar üstümüze hala farz olmaya devam ediyor. Allah kolaylıklar versin

Vitaesmorte ilk dogumum normal oldu canım sancı odasıyla dogum hane aynı yerdeydi zaten ebeler oluyo sadece bide senin yakının oluyo o yüzden kimse görmüyor en azından benim doğum yaptıgım hastanede öyleydi şimdi ikinci dogumum olcak ama bilmiyorum. Bu hastanede odalar ayrımı dip dibemi bilmiyorum

Doğumhaneye kendi kıyafetimle girdim orada önlük giydim zaten ebeler ve biz vardık sadece. Çıkarken de kendi pijamamı be başörtümü giyindim problem yaşamadım

Vitaesmorte doğumhane kısmında hiçbir şekilde dışardan kimse giremiyor zaten benim şansıma çalışanlar da hep kadındı. Tamamen üstünüzde ne varsa çıkarıyorsunuz sadece önlük oluyor kafanızda da hastane bonelerinden takıyorsunuz doğumhane den çıkarken servise üstünüzü giyebiliyorsunuz benim doğumum normal doğumdu sürec böyleydi ama sezeryanda nedir bilmiyorum🤷🏼‍♀️

Vitaesmorte doğumhane ayrı Bi bölüm zaten görevliler dışında alınmıyor kimse ebeler falan Bn ilk doğumumda da ikşncisindede gecelik giydim odaya çıktığımda picama takımı giydim

Vitaesmorte odaya çıkana kadar yok diye biliyorum 😓😓 kapıda bekletirlerse özelde olabilir de devlet de olmaz büyük ihtimal bu pandemi bahanesinden dolayı

pamuk_anne

Amin Allah razı olsun🙏🏻

Zaten gerekli tıbbi müdahaleleri yapmak için o önlük mecbur. Acaba ameliyat bonesi altına spor bonesinden giyebilirmiyim diye düşündüm bi an ama, ameliyathanenin steril kalması gerektiğinden bböyle parçaları kullanamayız gibi😕

Ferace çok mantıklı, yürüyüşler içinde kullanılabilir rahatça🥰

Benim de sancı odasıyla doğum hane aynı yerdeydi o yüzden sıkıntı olmadı ama şimdi doğum yapacağım hastanede aynı yerde değil odanda sancı çekiyorsun yazma alabilirsin başına kimsenin bişey diyeceğini düşünmüyorum çıkarken zaten senin verdiğin kıyafet ve pijamaları giydiriyorlar yazma orayada koyarsan sıkıntı olmaz.ve gerçekten dedikleri gibi o an onu dusunemiyorsunuz heleki uzun saatler hastanede sancı cekmisseniz🥰

Ben yanima feracemi kesin alicam kii zaten evden cikarken onunla giderim hastaneye ben sezeryan olucam hastane özel ve hemsire ebeler çoğu tesettürlü Allahtan onlardan çok çok rica edicem ameliyat çikişi kendime gelene kadar heryerimi kapatsinlar diye dikkat etsinler diye gerekirse ücret bile teklif ederim oderece .offf aklimdan hersey geciyor valla kafamda deli sorular

Jdjvj

İnşallah ikinci doğumunuzda da bu konuda ilki gibi gibi sıkıntı yaşamazsın🥰

Rabbim hayırlı, kolay güzel bir doğum nasip etsin hepimize🙏🏻

Vitaesmorte kuzum bende 8 ay oluyor doğum yapalı özelde normal doğum yaptım. Odayla doğumhane arası az zaten ben feracemi giyip örtümü takıp gitmek istemiştim ama izin vermediler önlük arkadan düğmeli giyiyorsun tabiki fazla açık oluyor ama eşimden başka erkek yoktu doğum katı olduğu için izin vermediklerinden dolayı rica ettim kimsenin oldmadoğında emin olup öyle geçtik doğumhaneye çıkarken de yine istedim örtümü ama onlar yine biz kontrol edelim dediler önden gidip kimse olmadığında odama geçirdiler böyle bir yöntemle halledebilirainiz ama devlette doğum yapacaksanız ne kadar dikkat ederler bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ Birde giriş çıkışlarda yürüyüşlerde feracem vardı zaten hep