Şimdiye kadar kızımın adını Defne diye sevdik sonradan öğrendim ki Yunan dininden ve dilinden geldiği için koymak doğru değilmiş. Şimdi yeni isim arıyoruz doğuma da 1.5 ay kaldı bulamıyoruz bir türlü. Ben afra Elis lina gibi çok gündemde isimler sevmıyorum anlamı güzel olsun kuşağa hoş gelsin istiyorum ama bir türlü bulamadım 😕 isim önerisi olan arkadaşlar yazarda çok sevinirim 😍

Minnakkannesi defne yaz kış yeşil kalan bir ağaç olduğu için her dinde kutsaldır niçin böyle düşündünüz ki ? Yunan dini dediğiniz hangi din acaba ? Yunan mitolojisinde daphne isminde bir yarı tanrıça dan bahsedilir Apollon (tanrı) kendisine aşık olduğunda daphne onunla birlikte olmamak ve ırzını korumak için bir ağaca dönüşür bu yüzden daphne Yunan mitolojisinin Meryem anası gibi düşünülür ki bence çok güzel bir hayatı var. Arkadaşım bu ismi kızına koydu, amacı yaz da olsa kış da olsa iyi gün de olsa kötü gününde de olsa her zaman mutlu huzurlu kalmasını dilemekti.. bundan güzel bir anlam olabilir mi ? Arkadaşım bu ismi koymamış olsa ben koymayı çok istiyordum ve defne ismini çok severim.. Bence bu sizin o isme yüklediğiniz anlam ile ilgilidir. Ayrıca defne ağacının yaprakları islam ilminde bir çok hastalığa şifa olarak kullanılmıştır. Bir çok alimin defne yaprağını nerelerde ne şekilde kullanılmasının şifa olduğu hakkında söylemleri de mevcut. Eğer islam dininde bir anlamı olmasını istiyorsanız illa muhakkak var fakat evrensel dünya üzerinde olan bir ağaca elbette Yunan’ı da mitolojik bir hikaye uyduracak Arap da.. bence sadece anlamına bakmalıyız. Yoksa Türkçe sandığımız bir çok ismin farklı dillerden geldiğini de görüyoruz, kuranda geçiyor diye anlamı olmayan veya bir bağlaç bir ek olan kelimelerin de isim olarak konduğunu görüyoruz…

Bizde çok düşündük bende çok sevmiyorum yeni isimleri İdil düşünüyoruz biz bir değişiklik olmazsa ☺️

Minnakkannesi bende defne düşünüyordum sizin dediğiniz gibi böyle bir blogda bu yazıyı görünce vazgeçtim. Benim aklımda da gündemde olan sürekli tekrar eden isimler değil de anlamlı bir isim olmasından yanaydı. Benim adım buket kızıma da aynı anlama gelen Elçin ismini istiyorum. Beğendiğim diğer isimlerin içinde Rana, Sevde, Begüm ismi var

Nasipse Ebrar koyucaz biz de

marininannesi ben bu ismi 5 aydır araştırıyorum ve aşırı seviyorum 5 hocaya ve din adamına sorduk doğru değil koymak dedi.arapça da da Türkçede de defne kelimesi geçmiyor Yunancadan gelen bir isim kökeni. Yunan dininde de kutsal sayıldığı için koymak doğru değilmiş yoksa ağzım o kadar çok alışmıştı ki bende değiştirmek istemiyordum. Anne babanın çocuk üzerinde ki üç haktan ilki olunca biraz hassas davranıyorum ve çocuğa isim koyma konusunda nerdeyse tüm detayları araştırdım ikinci çocuğun olacak kısmetse. Çoğu isimdende ya anlamı yada bağlaç anlamına falan geliyor diye vazgeçtim maalesef

marininannesi ve buradaki amaç ağaç ismi olması değil defne ağaca değil başka seye de denebilirdi defne kelimesinin Yunan dininde özel bir anlamı olması açısından koymak doğru değilmiş yoksa başka dillerden Türkçeye geçen o kadar çok isim var ki

Minnakkannesi kızımın adı Ayşe Liva 💕 şuan ikinci kızıma hamileyim Leyla Mira koyacağım inşallah bende ilk isimlerini sahabe isimlerinden seçmek istedim ♥️

Minnakkannesi Yunan dini dediğiniz hangi din anlamadım gerçekten. Yunan tarihi veya kültürü demek istiyorsunuz sanırım. Güzel anlamlı bir ismi sırf farklı bir dil kökeninden geliyor diye yadsımak çok anlayabildiğim bir şey değil. Arapçadan gelen isimleri yadsımıyorken hemde.. Koskocaman bir dünyada yaşıyoruz her kelime her isim birbirinden türüyor. bence önce kendimiz farklı kültürleri sevgiyle saygıyla benimsemeliyiz ve sonra çocuklarımıza bu sevgiyi aşılayabilmeliyiz. Her kültür her din her ırk kendince güzeldir. Bir Yunan göçmeniyim bu yüzden söylemlerinizi anlamakta zorlandım.. umarım kızınız ile huzurlu bir hayatınız olur adı ile yaşasın inşallah ⭐️

marininannesi siz sanırım anlamadınız demek istediğimi tabiki farklı kültürlere saygım sonsuz ama dinimizinde bazı gerekleri vardır ki yerine getirmemiz gereken konulmasının doğru olmadığını söyleyen ben değilim hocalar ayrıca tabiki Arapça isim koymakla başka dilden isimler koymak aynı değil çünkü kutsal kitabımız Arapça ve zaten Arapça her ismi koymakta doğru değil. Ben sadece üstüme düşeni yapıp yavruma anlamı güzel bir isim koymak istiyorum ayrıca güzel dilekleriniz için teşekkür ederim