Elifbc o kadar kalabilir mi bilmiyorum benim de 9 yaşında küçük bir kardeşim var onla da ilgilenmesi gerekiyor ama en azından bayrama kadar kalır diye düşünüyorum ☺️
Yarın doğuruyorum (sezaryen)
Ayssmom Teşekkürler ☺️
Crazymom5 aslında kilodan dolayı sezeryan yapılması bilemedim,benzer bişey başıma geldi haftasından çok ileri ve kafası kocaman diyip beni korkutmuştu doktor hatta 4 kilo üstünde doğurulacak diye beklerken 3 400 doğru bebişim.bence normal doğum deneseydiniz ilk kaldı ki 4 kiloyşadoguran yakınlarım var
03032016 Evet var fakat başından beri normal istememe ve doktorumun da normal yanlısı olmasına rağmen son kontrolden önce benim de fikrim değişti. 1 yıl kadar önce kuzenimin eşi normal diye diretip 4 kg bebeğini malesef kaybetti ölü doğum oldu. Aklıma o geldi, tabiki benim başıma da gelecek diye bir şey yok. Kilosu söylemenin altında da olabilir üstünde de. Hayırlısı neyse o olsun artık 🙏
03032016 Aynen öyle canım hepimiz sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza inşallah
Elifbc doğumdan sonra ne kadar saat sonra belden aşağısını hissetmeye başladın ayağa kalktın? Sadece epidural oldun değil mi? Epidural +spinal değil
Mavilotta epiduralde belden aşağısını hissetmeme gibi bir şey yaşamıyorsun ayaklarını hareket ettirebiliyorsun, epidural oldum ben. 8.30 da doğum yaptım öğlen 1 de yürüyüşe kalktım yataktan odanın çıkışına kadar 10 15 adım attım döndüm. İşk kalkıştan sonrası zaten kolaylaşıyor tuvalete giderken eşim yardım etti ilk gün oturup kalkarken sadece o kadar.
Elifbc epidurali iğne ile mi yaptılar baş ağrısı vs oldu mu? Olumsuz etkisi neydi sence var mıydı yada? Ben de sadece epidural olacağım da. Herkes spinal oluyor genelde
Crazymom5 doktor çatı muayenesi falan yaptı mı direk kilosu fazla sezeryan mi olur dedi
Crazymom5 normal sezaryen hiç fark etmez sezaryen doğum tamamen en başından beri sizin isteğiniz de olaiblir bu anneliğinizden bir şey kaybettirmez. Bazen tamamen tercihtir bazen zorunluluktur açıklama bile yapmayın neden sezaryen diye soranlara. Canınız öyle istemişte olabilir buna siz karar verebilirsiniz. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🎈
Mavilotta hayır baş ağrısı olmadı bende hiç bir yan etkisi de olmadı. Ameliyathanede anestezi doktoru yaptı 8 de ameliyathaneye girdik belden bi iğne ile yapıldı ben görmedim baktırmadılar korkmamam için ama gerçekten ne kadar rahat olursan o kadar kolay oluyor. Epiduralden sonra yarım saat bekledim sedyede sonra doktorum geldi doğuma başladı. Benim eşimde ameliyata girdi doğumda yanımdaydı. Eğer öyle bir fırsat verirse doktor size muhakkak değerlendirin eşimin bu aşamada bana çok desteği oldu beni çok rahatlattı. Benim için zor değildi tavsiye edeceğim bi doğum geçirdim. Tabi tekrar söyleyeyim ben doğum için kendimi rahat bıraktım öncesinde araştırıp ameliyatları izleyip internetten bakıp kendimi sıkmadım. Doktoruma da güvenim tamdı eşim de yanındaydı o yüzden güzel bir deneyimle atlattım.
Elifbc ya ben de eşimin girmesini çok istiyorum. İnşallah izin verirler. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🌺😊😊 Çok teşekkür ederim bilgilendirme için