• Öneri
  • Doğumdan sonra formuna kavuşan annelerin tecrübeleri

asellolya ilk Hamilelikte ilk üç ay kilo almadım
57 kg hamile kalmıştım 74 ile doğuma girdim 🤷‍♀️🤷‍♀️ ilk defa bu kadar kilo almıştım veremem diye çok korktum
Ama emzirirken veriyorsun
İlk başlarda ister istemez düzensiz uyku emzirme bil su tüketme gibi durumlar kilo verdiriyor
Bir ay sonra doktora kontrole gittiğimde aldığım tüm kiloları vermiştim hatta 52 kiloya kadar düştüm emzirme döneminde 😅 özellikle bişey yaptım diyemem geceleri bile ne bulsam yiyordum ekmek aşırı tüketen bir insanım ama bünyeye de bağlı sanırım ☺️

asellolya forma girmenin 2 yolu var ya sağlam bir genetik misras ya da sıkı spor 🤷🏻‍♀️ ben ilk gebeliğimde 1.72 boy 50 kg ile hamile kaldım. Gebelik öncesi karnım hep dümdüzdü. Toplam 25 kg aldım doğumdan 2 ay sonra tüm eski kıyafetlerim özellikle kotlarim oldu. İdeal kılından aşağıda olduğum için 5 kg aldım aradan geçen 2 senede şimdi 55 ile hamile kaldım. 68 i gördüm 29. Haftadayim. Kilo verirken tek yaptığım şey bol su içip emzirmek oldu.

asellolya ılkınde 25 kılo aldım 6 ay ıcınde tamamen eskı kıloma dondum,bunda 34u bıtırcez 23 kılo almısım doguma kadsr 25 ıngecerbelkı ama dert etmıyorum
      yaznayına denk gelıyo dogum bol su ıcmek hareket bol bol emzırmek yeterlı oluyo ekstra bı caba sarfetmedım hıc kılo vermek ıcın

Elcnbykckr bende beden olarak güvenemedim çok teşekkür ederim bende öyle yapayım daha sağlıklı olur ☺️

asellolya ben normal doğum yaptım hastaneden çıktığım gibi korse taktım yememe de çok dikkat ettim sütüm olsun diye her önüne geleni yemedim hatta kayınvalidem çok kızardı çocuğu aç birakiyorsun diye ona rağmen iki bebisi doyuracak sütüm vardı. O şekilde gitti kilolar. 18 kilo almıştım vermek için ekstra hicbirsey yapmadım sadece dikkat ettim bol su içtim o kadar. Kafaya takmayın illa gidiyor ama biraz irade şart 😊

asellolya doğum kilolarımı oğlum 1 yaşına girdikten sonra verebildim ne yazık ki. Normal doğum yaptım oysaki. Normal doğumda hemen verirsin derler ama öyle olmadı. 57 ile hamile kaldım 73 ile doğurdum. Oğlum 1 aylıkken sadece 68 ’e düşebildim🙄 sonraki süreçte yani 1 seneye kadar olan süreçte sadece 62′e düşebildim. Ki tatlı yiyen, şeker kullanan, abur cubur seven biri değilim yıllardır. Yediğime içtiğime de dikkat ederdim ekmek bile yemiyordum sadece normal bi şekilde yemek yiyirdum. Kilo verememin sebebi metabolizmamın çalışmamasıydı bu çok geç farkettim. Zaten normal doğum sonrası büyük tuvalete çıkmak sorun oluyor biraz herkes için aynı değil tabi. Ben 1 senenin sonunda 2 içinde sabahları aspir yağı içerek ve leslie’nin egzersizlerini yaparak 56 kiloya kadar düştüm.

asellolya 45 ile kaldım 64 ile doğurdum 2 3 aya gitti canım 48 e düşmüştüm emzirdim bebeğimi diyet falan yapmadım o tempoda insan zayıflıyor gerçekten kiloyu hiç takmayın sonra 51 e çıktım ve hamileyim tekrar 😊

asellolya 65 le hamile kaldim 80 e yakin doğuma girdim sezeryandan 5 gun sonra tartildim 68 kilo ya düşmüşüm kendiliğinden gidiyor

52 kiloyla hamile kalmıştım 72 ile doğuma girdim sezeryan oldum doğumdan sonra 68 kiloydum ama oğlum 40 günlükken 58 olmuştum emzirirken su içiyosun ve emzirmek çok işe yarıyor özellikle bişey yapmadım kendiliğinden gitti

asellolya 50 kilo ile hamile kaldım 65 ile doğuma girdim kocaman bir göbeğim vardı başka yerimden kilo almadım hiç odemim de yoktu ama hamileligim boyunca asla tuz tuketmedim sadece günde iki tane maden suyu içiyordum doğumdan sonra ekmek hamurisi tuz tatlı hiç tuketmedim birbsure sonra bebeğimin sut alerjisi çıktı çok katı bir diyete girdim hersey yasakti zaten 5. ay sonra tamamen eski fizigime dondum sıfır göbek kaldı ama o ay tekrar hamile kaldım bence tamamen boğazını tutmakla alakalı çünkü özellikle etraftan sen emziriyorsun ye baskıları çok oluyor hiçbirini dinlemedim mesela tatlı asla sut yapmıyor hiç yenmesine gerek yok ama maalesef dogum yapanlar ben emzieiyoeum diye kendilerinde deli gibi yeme hakkı buluyor bu çok yanlış

Begumhane merhaba bende basen bölgesinden kilo alıyorum hangi sporu yaptınız kaç dk yaptini, ama acaba?

asellolya ben doğumdn snra hamile kaldğım kiloya kısa zamanda gelmltm zaten 10 kg almştm ama emzirriken 14 kg aldm😂🤣 snra hepsni verdm daha da fazlasnu ama 2. Gebeliğim 16 kg aldm bakalm bu sefer kendmş tutucm diyorm emzirrken ama bakalm

Sterre doktorlarda tavsiye ediyormus evet bende duymustum gec kalmadan tam zamanında düzenli kullanmak gerek o zaman