zeynepduha planlı sezeryan olacağım özelde zaten bugün eşim para bırakmayı unutmuş en azından diyorum sancım çıkarsa ararım gelir 🙂

Melos2234 devlet hastaneleri alttan bakmaya çok meraklı. Kaç defa gittiysem acil bölümüne hep alttan bakalım alttan bakalım. Her defasında reddettim erken dopum riskim var diyorum düşük riskim var diyorum hiç umurlarında değil. Direk vajinal muayene ama nedenini hiç bilmiyorum. Kendi doktorum hiç vajinal muayene yapması risk olunca herşeyi de görüyor normal karın ultrasonundan. Açılmam olup olmadığını bile

Melos2234 Ben de 35 haftalığım Dün gittiğimde nst de sancı çıktı ve bu yüzden Doktorum alttan muayene edip açıklık var mı diye baktı Eğer Sizinde sancı çıkarsa alttan muayene edebilirler

Mlkrfk aynen bide alttan muayene olmayınca sinirli sinirli hareketler yapıyorlar kağıt imzalatıp gönderiyorlar hani demiyorlar o zaman karın ultrason bakalım ya da nst ye bağlayalım direk üstünü çıkar diyorlar sorununu söylemeden benim özeldeki doktorum çok ciddi bir problem olmadığı sürece bakmam zaten sezeryan düşünüyorsun dedi onlar hala ısrarcı illa bakacaklar

Gmksr şu şekilde yapsam olur mu şimdi eşim para bırakmayı unutmuş diye gidicem zaten yoksa özele gidiyorum orada sancım çıkarsa özele gidip söylesem akşam eşim gelince olur mu

Melos2234 olabilir tabi sizin tercihiniz, denilen gibi kağıt imzalatırlar eğer sancı birşey çıkarsa . İnşallah iyisinizdir hiçbirine gerek kalmaz 🤲

Melos2234 evet bana da kaç defa imza attırdılar bot düştü sanki bişey varmış gibi vajinal muayene istemiyor diye. İnsanı da tereddütte bırakıyorlar. Dediğiniz vajinal muayene istemeyince tavırları değişiyor neden bu kadar istek anlam veremiyorum ben pek 🤔😐

Melos2234 25haftalığım şu ana kadar 2kez nts ye bağladılar ve ilk günden beri alttan muane ediyorlar

Melos2234 doktorlardan iyi bilecek haliniz yok ya doktorlarda cok meraklı değil şeylerimizi görmeye. Bakıyorsa vardır bir bildiği. Ben yurt dısındayım ve her gittiğimde muhakkak alttan bakılıyor hatta bi çubuk sokup test yapıyor

İyi de alttan baktırmak istemiyorum demeye hakkımız var kabul ediyorum imxalıyorum ama usgyle bakması lazım nst ye bağlaması lazım böyle saçmalık mı olur? Bir de kızlar acilde pratisyen fln oluyor ya yeni dotkor bi hava oluo genelde bana denk gelenler öyleydi kendi doktorum prof o kadar hava yoktu kadında ve iyi ki baktırmamışsın alttan demişti o zmn 3-4 aylıktım gerçi de bence de baktırmayın özele gidin daha mantıklı

Melos2234 yok canım sanmam alttan muayene etmezler ultrasonla bakarlar ben 38 haftadayım daha hiç etmediler şiddetli ağrıda yaşadım 5 aylıkken anca doğumda alttan öyle demişti doktor devlette çatı muayenesi bile yapmıyolar

Melos2234 o haftalarda sorun nst de sancı çıkmadığı sürece alttan muayene etmezler. İleriki haftalarda açılman var mı diye bakarlar ama 34.hafta çatı muayenesi için erken henüz. Nst ile muayene ederler benim nst muayenelerim 32.haftamda başladı 1 aydır gitmediğiniz için gecikmişsinizdir doktorunuz direkt nstye sokar muhtemelen

Bsraozturk her muayenem de bakıyor normal ultrasonu rahim in üst kısmına koyuyor hem servikal uzunluğa bakıyor hem açıklığa bakıyor.

mutluaile11 canım ben vajinismus hastasıyım bilip bilmeden yorum yapmazsan sevinirim

Bilgebiri zaten riskli gebelik geçiriyorum ayrıca vajinismus sorunum var her defasında o cesareti bulamıyorum açıkcası durumu olmayan biri de gitse muayene istemese alttan kadın ağrısıyla mı kalacak anlamıyorum

Buketkucuk zaten doktorum erken doğum riskim olduğunu söylemişti ondan korkuyorum ağrım var ve içime sancı çıkıcakmış gibi bir his doğuyor

Kızlar normal şartlarda nst ye kaçıncı haftada giriliyor?