Merhabalar. Geçen bununla ilgili bi post açmıştım 2 hafta geriden gelen hamileliğimde doktorum gerekirse doğumu başlatacağız demişti. 38 haftalığm. Bugün sadece nstye çağırmıştı. Hiç sancı çıkmadı. Birde eşimle beraber konuştuk doktorla. 38den sonra bebeğin alınması gerektiğini perşembe tekrar bakıp karar vereceğini. Karara uymazsam da takibi bırakacağını söyledi. Zaten haftam geliyor bebeğim doğabilir bi sıkıntı yok ama doğumu nasıl başlatacak yavaştan sancı mı verecek uzun sürermi suni sancı cok yakarmı canımı aklımda bu seferde bu sorular var. Bide diyorum hiç uğraşmadan sezeryan mı istesem. Suni sancıyla doğuranlar varmı. Yada sezeryan dahamı mantıklı önerilerinize ihtiyacım varr

Eliftkgz bence suni alabilirsiniz evet çok kolay değil ama dayanılmayacak gibide değil yani en azından denersiniz

Eliftkgz bana ilk doğumumda suni sancı vermişlerdi çok kötüydü doğumum da çok zorlanmıştım tabi sezeryanıda şahsen önermiyorum şimdi ikinci gebeliğim yine normal doğum yapmayı düşünüyorum

Ebruusimsekk gittiğim hastanese epidural yapan doktor ypk maalesef 😐🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Esra-73 bende tabiki normal isterim öncelikli ama suni sancıyı da çok kötü anlatanlar var korkuyorum açılcası doğum süresi uzar diye🙄

Eliftkgz Ilk doğumumu aynı sebepten başlatmışlardı canım 38+3′deyken. Fitil koymuşlardı alttan o şekilde sancılarım ve açılmam başlamıştı

mrveyvz süreç nasıl oldu peki zorlandınzmı kaç saat sonra oldu doğum

Cidemkisa daha bugüne kadar aymı düşüncedeydim. Ama artık çok yoruldum gerçekten. Olsun bitsin istiyorum

Ebruusimsekk canım 4-5cm açıklık olduktan sonra veriyorlar epidurali değil mi? Ben de bu gidişle suni alacağım gibi de o kadar açılma olacak mı hiç bi belirti açılma yok çünkü korkuyorum😔

Eliftkgz suni sancı doğumu başlatan ve hızlandıran bir işlem. Evet zordur eminim kolay değildir fakat hızlandırıyormuş doğumu. Normal sancılarınız ile hastaneye gitseniz ve açılmanız olmazsa yine veriyorlar suni sancıyı yani kaçınılmaz oluyor. Bence normal doğum yapabilme şansınız varken sezeryan ile uğraşmayın ama siz bilirsiniz tabii. Suni sancının etkisi kişiden kişiye de değişir, kimisi az hisseder kimisinin acı eşiği düşüktür çok hisseder yaşamadan bilemezsiniz🙏🏼

Eliftkgz seni korkutmak için söylemiyorum ama beni sabah 10 doğuma aldılar akşam 7 de doğum yaptm suni sancıyla😒

Eliftkgz Fitil öğle vakti konmuştu ama sancılarım akşam üzeri 5 6 gibi başlamıştı. Ama başladığında çok çok hafif oluyor iğne batar gibi. Vakit geçtikçe açılma oldukça artmıştı. 9 10 civarı çok sıklaşmıştı 7 cm açılmam vardı ama bebeğim riske girdiği için son anda sezeryana alınmıştım ben. Kafası şişmişti kalp atımı yavaşlamıştı

Bilgebiri evet canım 4 cm den sonra veriyolar squat bol yürüyüş yap ben 4 cm açılmayla yatışım oldu benimde hiç sancımda belirtimde yoktu kendiliğinden oldu açılmam devamı suniyle geldi

mrveyvz boşuna çektiniz yani onca sancıyı öylemi🙄🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Esra-73 işte bunları duydukça sezeryan keain ve net bir çözüm gibi geliyor

Bilgebiri keşke epidural şansım olsa. Maalesef ne doktorum ne hastanede böyle bir imkan yok🙄