Eveeeet şükürler olsun ki bende artık doğurdum 8 günlük taze anne olmanın vermiş olduğu mutlulukla selamlıyorum hepinizi can hamişler 🖐️😍 31 mart günü tüm vücutta ayak tabanlarıma varana kadar kaşıntı şikayetimle gittim doktora daha hastane asansöründe hocanın yanına varamadan belime şiddetli bir bıçak saplanır gibi bi ağrı girdi sonra hocanın yanına vardım durumu anlattım nst ve beraberinde açıklığımı kontrol etti nst de sancılarım 40 lardaydı ama açıklığımın 4 cm olduğunu doğumu gün içinde başlatacağını söyledi ben tabi şok oldum suyum gelmedi sancım öyle aşırı yok nasıl yani dedim bayağı yatışını yaptır gün içinde evladını kucağına alırsın dedi 😊🥰 bu arada 37+2 haftalığım ilk gebeliğimde de 37+2 de almıştım yavrumu kucağıma tesadüfün bu kadarı 💕🌼 hemen yatış işlemlerim yapıldı 3 saatin sonunda 8 cm açıklığım oldu bu süreçte suni sancı aldım açılma kolay ilerlesin diyerek sonrasında çatala çıktım ilk ıkınma başarısız oldum indim aşağı ne zaman sancım gelirse tuvalete oturur pozisyonda ıkınmamı söyledi ebem ve doktorum en son o sancıyla iyi bir ıkındım büyük tuvaletim geliyor gibi dedim hemen tekrar çatala aldılar beni ve çenemi göğsüme dayayıp tek nefeste iyice var gücünle ıkın dediler kesi olsun istemiyoruz bize kulak ver dediler en son ki ıkınmam da yavrum kendi kanaldan çıkarken hafif yırtıklarım oluştu hissettim ince bir sızım neyse ki o an geldi yavrum doğmuştu göğsüme bıraktılar misss kokusunu içime çektim ve dünyalar benim oldu ve oracıkta unuttum tüm acıları 🤷♀️🤗😍 ilk doğumum 18 saat sürmüştü ve çok tecrübesizdim doğumu kolaylaştırıcı hiçbir yol yöntem uygulamamıştım ama bunda ne var ne yoksa yapmaya çalıştım iki üç gün öncesinden pede hakiki zeytinyağı döküp o şekilde tampon uyguladım her gün iki üç defa ılık duş pilates topunda zıplama korunmasız ilişki meryem ana otu…. Gün sayan bebişine kavuşmak için sabırla bekleyen tüm annelere duamdır tek avazda tek bir nefeste kurtulun inşallah 💕🤗🤲