mommyjean canım öncelikle geçmiş olsun ve şimdi yazacaklarımı seni üzmek için yazmıyorum sakın üzülme. Yazdıgından anladığım kadarı ile 2 güne bir beta baktırman lazım artış düzenli ise sıkıntı yok zaten ama genelde doktorlar şöyle yapıyor. kese görüp kalp atışı duyulmadan direk betaya bakıp sen hamilesin ama dur akıntı kanama vs. Var direk progestan yazalım da düşmesin demiyorlar yazmıyorlar. Çünkü daha ortada kese bebek ve kalp atımı yok oluşmadı henüz. Şahit oldugum bir olayda ben hastanede yatarken 2 kız geldi acilden birisi gebeliğini senin gibi yeni öğrenmiş bir kaç gün geçmiş diğeri de yeni ama kese görünüp kalp atımı duyulmuş ikisinde de kahverengi yada kırmızı akıntı kanama vs vardı. Kalp atımı duyulana progestan ve serum takviyesi verdiler kanamasını durdurdular. Diğer arkadaşa da beta değeri bakıp ki o anda betası 2gün öncekine göre en az 2 kat fazla çıkması lazımken daha düşük çıktı ve bebeğin tutunamadıgı anlaşıldı kıza serum ilaç verip kanaması artınca kürtaja alındı. Bu hastane kadın doğum üzerine olan yılların hastanesi orda böyle oldu. O kızda sende yeni hamilesin sana neden progestan yaptılar bana neden böyle yaptılar bana da iğne verseler bebeğim düşmezdi diye çok ağladı. Ama doktor bile dedi daha bebek yok ortada artması gereken beta düşmüş iğne yapsak işe yaramaz ortada olmayan bir şeyi orda tutmaya çalışmak manasız dedi. 🤔 Bunu bilgi amaçlı yazdım. Şimdi sen yok düşüyormu yok iğne versinlerden ziyade bunlara kafanı takıntı yapmadan önce beta sonucunu görmelisin ve direk doktor ne derse onu uygulamalısın. O bebek oluşup tutunacaksa ister zıpla hopla düşmez. Ama gidecekse istersen seni ayaklarından tavana assınlar tepe taklak, yine gider. Bunu sakın unutma. Sabırlı olman dua etmen ve beklemen lazım ayaklarının altına yastık koy uzan ama olabildiğince sakin kalmaya çalış. Elini karnına koy dua et. Beta sonucunu bir şekilde öğrenmeye çalış kanama ağrı akıntı vs artarsa rengi kan rengine dönerse direk iyi bir hastanenin acilinden başvuru yap. Unutma bu akıntılar yerleşme belirtisi de olabilir gebeliğin ilerleyen zamanlarında bile kanama yaşayanlar pluyor bebek sağlıklı kalıyor düşmüyor. Bilemeyiz düşer düşmez dediğim gibi inşallah sıkıntı yoktur yerleşme olayı yaşıyorsundur dualarım seninle…