Stmom evet doğru diyorsun kuzucum ama doktordan doktora mı değişiyor nasıl belirliyorlar ilaç verme durumunu inan bilmiyorum sadece şahit oldugumu anlattım. Bak bugün bir arkadaşım hamileyim adetim 3 gün geçti hcg 40 çıktı ama doktor daha iki haftalık hamilesin dedi dedi. dur bakalım değer de çok düşük belki kimyasal olur demiş! 2 haftalık hamilelik nasıl oluyor diyor aramış beni. Dedim saçmalamış o.. bizler desek 2 haftalık hamileyim diye doktorun bizi düzeltmesi lazım 2 haftalık gebelik olmaz, 4 haftan dolmuş adetin geçmiş. Herkesin beta değeri farklı çıkar illa herkesin bir anda yüksek çıkması gerekmiyor sakin ol 2 gün sonra tekrar beta bakacagız, daha çok yeni yerleşme aşamasında bilmem ne… Ama yok doktorlar da tuhaf yok bu değer düşük yok düşebilir bilmem ne… Anlatmaya çalıştıgım gittiğimiz doktor bu tarz biriyse işte böyle hevesi kursağına diziyorlar. Sağlıklı olsa bile gebelik sevinemiyorsun doktorun dediği kafanda dönüp duruyor. Aynı şey akıntı içinde geçerli kimi doktor rahatlatıyor insanı kimi felaket tellalı.. Ben mesela tüp bebekle hamileyim ben transfer sonrası 12 gün progestan iğne kullandım hemde 2 ampul her Allahın günü tutsun diye doktor veriyor. Ama bu iğneyi her yeni gebeliğini öğrenen kişiye her doktor vermiyor malesef… Yaklaşık 2 ay önce başka bir arkadaşım yeni gebe oldugunu öğrendi bir kaç gün sonra lekesi geldi ağrısı vardı diye doktora gitti iğne felan vermemiş düşerse düşer bebek yok daha ortada demiş ultrason da da görememiş yollamış eve. Bir kaç gün sıkıntı çekti ağırlaşınca durum benim gittiğim o büyük hastaneye gitmişler acile ordaki doktor demiş ki neden ilka akıntı kanaman olunca direk buraya gelmedin küçük hastanelerde oyalandın biz tedavi verirdik belki kurtarırdık bebeği yeni olsa da sonuçta hamilesin demiş sonuç bebek düştü ve çok üzüldüler… Amaaan işte böyle 🙄 bende çok anlamadım bu olayları ama ne her doktor aynı şeyi uyguluyor gördüğüm kadarı ile ne de hepsi ılımlı yaklaşıyor.