babyandmom1 bence gayet iyi , boy kilo kas kütleniz de günlük kalori ihtiyacınızı belirler, herkesin farklıdır. Diyetisyenlerde kalori ihtiyacınagöre çeşitlendiriyor, hamile kalmadan önceki boy kilo ile ortalama ihtiyacınız olan kaloriye bakın internette spor sitelerinde hesaplanıyor.ağırsağlam gibi.. Bunun üzerine 400-500 ek kalori alımı 3. Trimester işin normal. Ben sabah 1,5 yumurta 5-6 zeytin domates salatalık yeşillik, 2 dilim peynir, 2 ceviz 1 dilimde tam buğday ekmeği yiyorum. Ceviz yemediğimde yarım avokado. Arada süt ve elma, 5-6 kuruyemiş, akşam bol salata, sebze yemeği, et , tavuk , balık yoğurt, çorba bunları haftalıkdönüşümlü yiyorum. Bakliyat eğer şekeriniz varsa çok yemeyin 3-4 kaşık gibi, pilav, makarna hamur, tatlı , patates bunları yemiyorum. Akşam ekmekte yemiyorum. Çünkü sebze meyvelerde karb. Var, bakliyatta var. Akşam erken yemek yediğimiz için 2-3 saat sonra kuruyemiş yiyorum. Canım çok istemediği sürece farklı şeyler tüketmiyorum. Süt kefir yada yoğurt mutlaka yiyorum, çiğ kuruyemiş mutlaka yiyorum fındık badem ceviz, peynir yumurta yiyorum, doyurucu ve sağlıklı geçiyor. Ortalama 1600 -1700 kkal alıyorum. Gün içinde egzersiz yada yryüşte yapıyorum. Şeker testi falan yaptırmadım. Gebelik önceside dikkatliydim. Şimdi de şükür çok rahat geçiyor. Dr bebeğin gelişimi için normal dediyse tamamdır. Çünkü bebeklerinde doğabileceği belli bir kilo ve genetik alt yapısı var. Önemli olan sağlıklı olması, çocuğun kilosuna takılmayın.