DenizAlpinannesii benimde düdüklü tencere fobim var evde var ama evde tekken kullanamıyorum. Ben önceki akşam sıcak suya koyuyorum fasulyeleri ertesi güne kadar duruyor sonra haşlanmaya koyuyorum tencereye. Haşlandıktan sonra alıp yemeğini yapıyorum

DenizAlpinannesii tencerenin içine fasulye koy su koy ocağa koy haslansin o arada bakarsın pişip pismedigine biraz geç pişer gerçi de sonra piştikten sonra suyunu süz içinde soğanı salçasını kavur fasulyeleri de koy ocakta pissin

Busra02_ benim durumum biraz farklı bizim evde düdüklü tencere patladı bi kez ondan beri düdüklü ocaktayken mutfağa bile giremem 😂 ondan ziyade yurt dışında yaşıyorum cesaretimi toplayıp yapıyım diye düdüklü tencere alacaktım ama hiçbir yerde bulamadım 🙄

DenizAlpinannesii daha dün yaptım 😁 düdüklü bende de yok korkuyorum konserve tüketme bence gece yatmadan ısla ertesi gün öğleden sonra pişir mis gibi ye düdüklü şart değil ki

Kuru fasulye için illa düdüklüye gerek yokki. Fasulyen iyise 1 saate pişer. Geceden ıslatmaya gerek bile yok. Ben evime düdüklü bile almadım 🤷🏼‍♀️ Gerek yok yani bence

DenizAlpinannesii 1 kez pişirdim düdüklüde Baska yemek piştigi için.
    Anlatıyorum
    Fasulyeleri 1 gece önceden Islat. Kişi sayısına göre kişi başı 1 çay bardağı fasulye kullan. Islattıgın su kaynar olsun ve içine yarım çay kaşığı kadar tuz at.

Ertesi gün bu fasulyeleri yemek yapmaya geldi sıra 😅😅 düdüklü olmadığı icin fasulye yapmayı son dkya bırakma. 3-4 gibi başla.
    Suyunu süzüp fasulyeyi bir tencereye al. Üstüne su çek işte kendisini 3 parmak falan geçsin. Az gelmesi önemli degil zatsn sonradan ekleyebilirsin. Fazla gelse de bir şey olmaz tabağa koyarken susuz yerinden koyar üstüne göz kararı suyundan eklersin. Neyse suyu koydun fasulyenin altını açtın yine yarım çay kaşığı kadar tuz biraz sıvı yağ ekle. O haşlansın öyle ama altını aç yani cunku düdüklü olmayınca geç pişecrk zaten. Neyse o orda haşlanakoysun sen bu yana gel 😅😅

Eline Bir tava al içine zeytinyağı koy 4-5 yemek kaşığı falan işte sogan ve salça kavurcaz. Önce soganı minikçe dogra yağa ay kavur. Sogan karamelize olunca üstüne salça koy 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası. Kavur onu bi güzel. Sonra üstüne domates ekle ama domatesleri rondodan geçir veya rendele hiçbiri yoksa minicik dogra. Kavurdun onu da öyle. Sosumuz hazır. İçine karabiber pulbiber koyarsan yakışır.

Sond bu yanda baktın ki fasulyelsr yumuşamış. Sosumuzu hemen hooop haşlanmakta olan fasulyelerin üstüne aktarıyoruz. Karıştırıyoruz tuzuna bakıp ayarlıyoruz orta ateşe alıyoruz. İşte şimdi fasulye gibi görğnmeye başlayacak😅😅😅 Ha bu arada diğer yanda fasulyeye bak kaynarken suyu azalacak , azaldıkça eklemeyi unutma suyu bitmesin hep kendisinden 2 -3 parmak yukarıda kalsın haşlanırken.

Ha bir de etli yapmak istersen sosu hazırlarken en başta kuşbaşı doğranmış Minik etleri kavurup öyle soğan ve salçasını ekle üstüne. Etli için tek yapmak gereken bu, et koymazsan zeytinyağlı Kuru fasulye olur canımmm. Kafana takılan yer olursa cevaplarım 😅

Ya biraz Yumurta bile kırmayı bilmeyen birine anlatır gibi anlattım ama olsun kusura bakma 😅

DenizAlpinannesii benimde evimde yok asla da almam evime fasulyeyi geceden sicak suya islatiyorum ertesu gün koyuyorum tencereye karnar suyla pişirme yapiyorum suyu azaldıkça bakip yumusamamiss su ekleyerek pisene kadar bekliyorum 2 saati buluyor pismesi 😄 ama olsun düdüklüden iyidir. Not:annenin düdüklüde pişirdiğinin yerini asla tutmuyor 😁

DenizAlpinannesii kız lokanta filan yok mu yakınlarda bi tabakcık alsan uğraşmamış da olursun, benim de eşim yemiyor ama çok canım çekiyor bugün buzlukta hazır haşlanmışım vardı onunla bi tabak pişireyim diyodum 😅