Ikınma 😳
Oyacool 1 hafta önce epiduralle normal doğum yaptım doğumhanede 15 dk da bebek doğdu yani epidural alınca doğum süresi uzuyor kısmı tamamen yalan 4 kere ikindim 5. İkinmada doktorum geldi ve bebeğim doğdu ilk doğumum ve 2 dikişim oldu sadece. Ikınmada şu aslında tutma yerlerinden tutup kafamı göğsüme yaslayıp var gücümle inleyerek ittirdim bebeği aşağıya bu süreçte hiç bağırmadim ben sadece en son ıkınmada biraz bağırmışım onuda bilerek yaptım bilinçli o an güç aldım ve bebeğim doğdu 🙏🙏🙏
Ortmenanne16 çok teşekkür ederim bilgi için 🙏🙏 hayırlısıyla güzel ıkınmalara bakalım beni ne bekliyor ☺️
Oyacool 2.ıkınmada dogdu kızım 🥰 ilk ıkınmada nefesim agzımdan kactıgı için doktor olmadı dedi bastan sancın gelince zaten istemsiz ıkınma hissi gelıyor ozaman gözünü agzını kapatıp var gücünüzle ıkıncaksınız benim hatta bacaklarımı omuz hizama getirmişti doktor ondan sonra bi ıkınmısım dur dur yeter dedi gözümü bi actım kızım karsımdaydı 🙈
masalsmomm harika doğum 🌸 sağlıkla dolu günleriniz olsun inş 🙏
Oyacool kesinlikle bağırmamak lazım. Bolca nefes,sonra nefesi tut,kabız olmuşsun gibi hayal et ve kuvveti asla ama asla belinden verme çünkü doğumdan sonra inanılmaz bel ağrılarına sebep oluyor. Kollarından kuvvet alabilirsin. Çeneni göğsüne yaklaştırırsan da çok etkili oluyor. Bir avazda inşallah 😍
İlk Doğumumda sancı kısmı uzun zor ve yorucu olduğundan Doğum başladığında doktor kesi attı bana ve bebeğim kaydı gitti bişey anlamadım ikinci doğumumda ise kesinlikle daha kısaydı kolaydı ama oda 8 cm olduğunda ebe bana ıkınman güzel baskı güzel istersen çatalda 10 cm yapabiliriz dedi ve Doğumu başlattı beni çataldan indirmedi ıkınarak 10 cm tamamladık işte orda yoruldum ben çünkü 10 cm le çıksaydım hemen doğardı 8 cm de Doğumu başlattıkları için sürekli ıkınmak güçsüz düşürdü artık yapamıyorum falan diye bağırmaya başladım o sırada son bir gayret doğdu çok şükür htta doktor kapıdaydı dur ıkınma falan derken bebeği zor yakaladı 😂 benimkide böyle ..
Prensesim3 ay maşallah 🧿 kesi sonrası sıkıntı oluyor mu iyileşme sürecinde ?
Oyacool normal dogul yaptim bende ve epidural aldim tek hatam sona
dogru biraz daha doz almak istedim ve o beni biraz zorladi sanciyi hissediyordum ama ikinirken sonucta o bebegin cikti cikacak onu anlamakta zorlandigim icin olsa gerek birde ben iki gun hastanede kaldim sanciyla cok uykusuz ve bitkin oldugum icin ikinamiyordum ustune kilo almistim cok
en son karnima baski uygulayarak bir iki ikinmayla geldi oglum❤️🥰sakin korma oyle guzel bir sey ki anlatilmazz
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Aydabdullah hayırlısı olsun canım sağlıkla büyüt oğlunu 🧿💙
Oyacool cok tesekkür ederim hepimizede hayırlı saglıklı dogumlar dilerim 🥰
Oyacool ne güzel post olmuş. 29 günüm kaldı okuyup aklımın bir kenarona kazıyayım 😁