Haydi güzel anneler normal doğum yapan canım anneler ıkınmanın gücü hakkında bizim gibi normal doğum bekleyenleri aydınlatır mısınız 🙏 nasıl bir yöntem daha kolay olur ? Kaç ıkınmada bebişlerinizi kucağınıza alabildiniz ? Epiduralde ıkınma sorun yaşatıyor mu ? Yanlış ıkınma yada ıkınama ma neyden kaynaklı olabiliyor ?
Ikınma 😳
Oyacool dogru nefes alış verişi ve dogru ıkınma o kadar öbemliki dogumhaneye girdigimle çıktıgım bir oldu 4 ıkınmada geldi miniğim, ıkınma şöyleki ayıptır söylemesi büyük idrarınızı yapar gibi ıkıncaksınız kabız oldugunuzda ıkınır gibi yani arkadan ıkıncaksınoz önden değil, 3. Ikınmamda konuşmuştum ve doktorum sakın konusma konuştukca sancın gider hiç konuşma hatta nefes bile almadan ıkın dedi onu duyduktan sonra tek seferde nefesimi tutup ıkındım ve çok kolay olmuştu 🤗
Oyacool cnm Rabbim nasip ederse dördüncü evladımı kucağıma alacam inş 3doğumumda normal oldu ilk doğumumda çok şanslıydım çok iyi bi ebeye denk geldim beni çatala uzandırdığında bana farzet sadece kabız olmuşsun var gücünle tuvaletini yap ayıbı yok dedi bende onun dediğini yaptım 3. ıkınmamda bebeğim doğdu bide ıkınma esnasında nefes alma dedi çünkü ıkınmadan önce derin nefes alki ıkınma esnasında nefes alırsan bebek yukarı çıkıyor daha çok zorlanıyorsun Rabbim yardımcın olsun bir avazda kucağına alırsın inş
Bernay hiç korkum yok açıkçası sadece endişem var ıkınma konusunda . Hergün nefes egzersizi yapıyorum haftada 3 gün pilatese gidiyorum normal doğum için iyi hazırlandığımı düşünüyorum ama ilk defa tecrübe edeceğim için biraz tedirginim sadece uygulama ve teori farklı oluyor tabii ama en iyi bilgiyle hazırlanırsam o kadar durumu iyi idare ederim son günlerim kaldı ☺️ çok teşekkür ederim bu arada 💙🙏🙏🙏
Oyacool ben kendımden ornek verıyım dızlerımın uzerınde kopek durusu dedıgımız sekılde durark doguuöumu yaptım bı arkadas onermıstı bu sekılde yap dıye o an aklıma geldı oyle denemek ıstedım
cıhazı net gorebıldıgım ıcın sancıların yukselmeye basladıgınıda goruyodum halıyle o yuzden ılk 10 dk acemılık yasasamda sonra cozdum
sancı azaldıgında ıkı derın nefes alacak vaktım oluyodu ucuncude artmaya basladıgında kı vucutta hıssedıyosunuz artısı daha derın nefes alıyodm en sıffetlı anında nefesı yavasca vererek ıkınıyodm bunu cozmem bıraz zaman aldı tabı bıde cok yorgun oldgödan 1 bucuk saat kadar surdu dogumum
aksı halde vucuttan sancı azaldgında nefes alıp artmaya basladıgını hıssedınce son nefesı yavasca vererk guclu bı ıkınma saglamıstm
epıdural oldum bende ama yarm saat uyumam ıcın verılmıstı o yuzden tam bılgım yok ama ıkınmada sorun yarattgı oluyoms bazı kısılerdr bu durumda mutlaka ebelere kulak vermek gerek ne zaman ıkınmak gerektgnı ne yapmanız gerektgını muhakkak soylerler basarılabılır bı durum cunku,yanlıs ıkınma sonucu dogum uzayabılır kanala ınen dogumu bekleyen bebek ıcınde bu strese gırmek oluyo o yuzden en sakın halınızle sadece ıkınmaya odaklanmak gerekıyo o an bıde doktrn veya ebenın ıkın ıkınma talımatını mutlaka ıygulamaya calısın 😇
Oyacool cnm bende normal doğum yaptım.Kesinlikle doktorun söylemeden ıkınma ben 24 saat sancı çektim ama doktorum sancılar gelince kesinlikle ıkınma dedi yoksa bebegin başı kanalda fazla kaldığı için şişebiliyor yada havasız kalabiliyormus .Ben acilmam 10 cm olana kadar hiç ikinmadim ama 10cm olduktan sonra da her sancı geldiğinde var gücümle ikiniyordum beş dakika sonra bebeğim kucagimdaydi çok şükür.Rabbim yardımcın olsun inşallah .Tek sancida kurtarsın🤲🤱
Sukran_gunes72 böyle pozitif doğumlar okudukça içim daha çok rahatlıyor çok teşekkür ederim 🙏🙏💙
Oyacool 3 ikinmada dogmustu oğlum ilkinde insan pek bilmiyor nasl ikinacagini tabi ebe ve doktorun komutları onemli