dilaraky Benim 2 haftadır var şuan 37deyim. Safra asitleri 9,9 çıktı ursofalk kullanıyorum bir hafta dolunca tekrar tahlil yapıp düşüp düşmediğine bakcak ona göre doğum belli olcak düşmezse sezeryanla beklemeden alırız dedi
MerveSglk95 Ozlemust safra asitlerine baktır varsa orda çıkar özellikle geceleri oluyorsu bende kaşıntı ta yatcagım zaman her yerım kaşınıyordu anlamsızca
Skylab MerveSglk95 Gözünüz aydın. Bebeğiniz kaç kg doğdu ve kuvöze girmesi gerekti mi? Bana da kolestaz teşhisi koydu dr. 37. haftanın ilk günü için doğum planladı.Daha 4 haftam var. Alt - ast degerlerim ve safra asitinin çok yüksekti. İlaçla düşürmeye çalışıyoruz.
MerveSglk95 Skylab 37 haftalık dogdu 3.200 dogdu kuveze gırmedı hızlı nefes alıp verıyormuş gözetım altında kaldı 2 3 saat sonra getirdıler
Kuzuveannesi Skylab bana da aynı şeyi dediler 37. Haftada gittim şuan durumun iyi gerek yok acil doğuma dedi ve çok şükür 38+4 oldum 🥳 inşallah sizlerede faydası olur ben çok çektim kaşıntıdan benimki gibi sizinkilerde geçsin isterim 😔😔
MerveSglk95 Skylab korkma bişey olmaz devamlı takıpde ol çocugun hareketlerını takıp et dogum yapınca kaşıntı geçiyor
Kuzuveannesi Merhaba hanımlar bende suan 38 hafta 4 günlük hamileyim ve 34 haftalıkken safra asitlerim yüksek çıktığı için ursactive kullanıyorum doktorum yumurta yememem gerektiğini söyledi bende arastırdim yumurtaya ek kızartma yağlı yemekler kuruyemiş salam sucuk sosis patlıcan domates ve salçalı yemekleri yemeyi kestim çok şükür çok iyiyim ilk zamanlar dediğiniz gibi çok fazla kaşınıyordum bütün vücudum kaşımaktan kedicırmalamış gibiydi ve yaralar çıkıyordu şimdi nerdeyse tamamen geçti sizede faydası olur inşallah uzun oldu kusurabakmayın 😌
Kuzuveannesi Ozlemust benim alt ve ast normaldi sadece safra asidi yüksek çıktı önceki gebeliğimde de vardı o erken doğmuştu hiç araştırmamıştımbu gebeliğimde araştırdım ve yediklerinize dikkat ettiğiniz sürece fark edilir derecede azalıyor kaşıntılar
Skylab Kuzuveannesi aa öyle mi ne güzel 🤩 Ben doktoruma sorduğumda her şey yolunda giderse seni her gün görürsem 37. Haftanın sonunu bekleriz demişti. Hayırlısı olsun hakkımızda bebişler için en iyisi olsun inş.
Kuzuveannesi dilaraky Teşekkürler 😇safra asidi 10.2 çıkmıştı önceki gebeliğimde de olduğu için kaşıntılar başlar başlamaz hemen söylemiştim doktoruma fazla ilerlemeden ipin ucunu tuttuk 😊
Kuzuveannesi dilaraky kaşıntılarım azalınca tekrar test yapma gereği duymadı doktorum ilaca devam etmemi söyledi sadece
Ozlemust Kuzuveannesi öyle bir teşhis konmadı kaşıntı var sadece tüm vucutta kabarıklık kızarıklık yok ama tahlil sonucum iyi çıktı dedi yarın tekrar tahlil yapacak ama
Skylab Kuzuveannesi Bende kaşıntı yok şükür. Rutin testlere bakarken istemişti Dr yüksek çıkınca tedaviye başladık. 37 sen önce doğum olur bebeğim kuvöze girmek zorunda kalır vs diye endişeleniyorum.