Ozlemust Kuzuveannesi öyle bir teşhis konmadı kaşıntı var sadece tüm vucutta kabarıklık kızarıklık yok ama tahlil sonucum iyi çıktı dedi yarın tekrar tahlil yapacak ama
Mina26 Rabiss41 benimde kasintidan dolayı tahlil yapıldı. Gebelik kolestazi teşhisi konuldu. Şu an hastanede yatıyorum. Alt ast ve safra asidi değerlerim yüksek çıktı. Sürekli kontrol altindayim 30+2 haftalık. Deoxykol ilaç tedavisine baslattilar. İhmal edilmemesi gereken bı hastalık 🙏
Kuzuveannesi Ozlemust kolestaz olabilir büyük ihtimal alt ast normal çıkarsa safra asidi testi önermişti doktorum benim onda çıkmıştı
Skylab Kuzuveannesi aa öyle mi ne güzel 🤩 Ben doktoruma sorduğumda her şey yolunda giderse seni her gün görürsem 37. Haftanın sonunu bekleriz demişti. Hayırlısı olsun hakkımızda bebişler için en iyisi olsun inş.
Skylab Kuzuveannesi Bende kaşıntı yok şükür. Rutin testlere bakarken istemişti Dr yüksek çıkınca tedaviye başladık. 37 sen önce doğum olur bebeğim kuvöze girmek zorunda kalır vs diye endişeleniyorum.
Kuzuveannesi Skylab Allah korusun sen ilaçlarını aksatma yediklerine dikkat et en önemli yumurtadan kızartmalardan galan uzak dur inşallah birşey olmaz 🤲🏻
Skylab Kuzuveannesi ya onu soracaktım iyi ki söyledin çok sağ ol 🙏🏻 Bu süreçte gastroentolojiye de gidiyorum ne o doktor ne kadın doğum doktorum beslenmeyle ilgili bir uyarıda bulunmadı. Her gün 1,5-2 yumurta tüketiyorum. Doktoruma sorsam mı?
Kuzuveannesi Skylab sorabilirsin tabi beni genel cerrahiye de göndermişlerdi artık kaşıntılara dayanamıyorum dediğim zaman yumurta sakın yeme dedi araştırdım yumurta kızartmalar yağlı yemekler kuruyemiş asitli içecekler (maden suyu hariç ) domates patlıcan vs dokunduğunu gördüm ve yemedim şimdi çok şükür çok rahatım 😊
Ozleeemc Ben 14 haftalık gebeyim benim de sırtım aşırı kaşınıyor bu kadar erken görülebilir mi bu sorun yarın tahlil yaptıracağım görünce yazmak istedim
Mkcmn Ozleeemc her insanda farklı oluyor..Kuruluktan da olabilir hava değişiminden dolayı şu sıralar kuruluk herkeste mevcut nemlendirici kullanıp bir deneyin geçmiyorsa mutlaka doktora gidin erken teşhis bu hastalıkta çok çok önemli.. Değerler çok yükselmeden denge de tutmuş olursunuz..
hulya-12 Ozleeemc bende de 3 aylıkken falan başlamıştı kaşıntıdan deliriyordum safra asitlerim yüksek çıktı, şimdi 29 haftaya kadar geldik ilaçla, hala kaşınıyorum. Hayırlısıyla sağlıcakla doğursak geçer inşallah 🤲🙏