Kahvaltı: 2 yumurta omlet ya da haşlanmış -çok düşkünüm hamileliğimde keyifle yiyorum- 1 dilim ezine peyniri, 1 salatalık, 1 domates ( haftada birkaç gün ballı tereyağlı ekşi mayalı ekmek yiyorum bebek de kıpır kıpır oluyor ben de mutlu oluyorum)
ara öğün: filtre kahve ve 1 avuç fındık
Öğle Yemeği: çalıştığım için ofiste çıkan yemeği yiyorum, pilav varsa 2 yemek kaşığı alıyorum, yanına muhakkak salata alıyorum
ara öğün: yoğurt-bal, yoğurt-meyve ya da yoğurtlu granola
Akşam yemeği: genelde 4 gün sebze+yoğurt+çorba bir gün et yemeği (köfteyi tercih edyorum) bir gün de muhakka somon, hamsi ya da levrek sağlıklı fırında pişiriyoruz.
15 günde bir fast food günü yaptım kendime. O da çok sağlıklı beslendiğim için sanırım mideme dokunuyor bağırsaklarım hızla atılım yapıyor.
öncede tatlı düşkünü değildim ama kızım tam bie tatlı canavarı çıktı, bala özellikle düşkünüm bu süreçte. Tatlı isteğimi bastırmak için şeker yerine bal içeren, un yerine yulaf unu ile yapılan tarifler yapıyorum kendime. Özellikle elmalı yulaf lapası tatlı ihtiyacımı kesiyor, bazen öğün yapıyorum yulaf lapasını.
Beyaz ekmek,simit, poğaça asla yemiyorum. Ekmeği ilk üç ay midemdeki hissi bastırması için tost olarak yemiştim çokça orada kilo alımı yaşadım. Şimdi dengelemeye çalışıyorum haftada 5-6 gün 10 bin adım civarı yürüyorum.