Demetb orkide21 alerset kullanıyorum 18 haftalıgım 5. Haftadan beri kullanıyorum doğurana kadar devam :)
Nurunannesiii12 Havva- bi zararı yok mu peki bebege.ben hiç bisey kullanamiyorum allerseti bile bırak demişti doktorum. Senin doktorun seni nasıl bilgilendiriyor bu konuda.yeei geliyor zorlaniyorum daha simdiden 9 haftalik hamileyim astimim da var sadece nebulizasyon makinası ile hava alabiliyorum bide burun spreyi çok kuruluk oluyor kullanmayinca . Zararsız olduğunu söyleyen olsa bende kullanirdim diger alerji ilacıma gore allerset daha hafif ama uyku yapıyordu hep
Havva- Nurunannesiii12 benim ev akarlarına karşı alerjim var yıllardır ilaç kullanıyorum hamile kaldigimdan bu yana 3 doktor degistim 1i devlette 2 si özelde ucunede sordum 3ude günde 1 defa alabilirsin çok düşük dozlu vitamin gibi düşün ne sana nede bebeğine zarar verir dediler mecbur kullanmak zorunda kalıyorum evimde halı kullanmıyorum _5 derecede bile kapı pencere açık durmak zorunda kalıyorum evde bu ilacı içmesem 1 gün duruyorum 2. Gün parmağımı bile kaldiramam hapsurmaktan bebeğimi dusurececekmis gibi oluyorum Allah korusun yüzüm.gozum sisiyor insan içine çıkamıyorum o derece değişiyor yüzüm şükürler olsun 22 haftalık oldum.bebegimde hiç bir sorun yok
Gozdecaner orkide21 epilepsi hastasıyım ve plansız bir şekilde hamile kaldım etraftan herkes sakat doğar öyle böyle diye moralimi çok bozuyordu doktorum en zarar vermeyecek ilacı verdi ve olursa yarık dudaklı olabileceğini detaylı ultrason dan sonra rahatlayabilecegimi söyledi Allah’a şükür hiçbir sağlık problemi veya yarık dudak görülmedi 29+4üz bekliyoruz ♥️
azraaaaa Gozdecaner kaç tane kuzenim var o hastalıkla kaç çocuk doğurdular hamilelikleri boyunca ilaçta kullandılar çocukları gayet sağlıklı merak etmeyin hiç bişey olmaz Allah’ın izniyle 🙏
orkide21 Havva- canım ya Allah yardım etsin bize uetıker mi oluyorsun kabarıyor mu vücudun kaşınıyor mu
Nurunannesiii12 Havva- bende alerjik astım var hamile kalmadan önce kullanıyordum. Evet bende zorlaniyorum alternatif şeyler arıyorum.gidince bende danışayım doktoruma. Bende soğuk demeden kapı cam açıyorum malesef. Şimdi yoğun olarak hava makinasını kullanıyorum ama bu alerji ye etki etmiyor .çankırı tuz lamba sayfasından tuz lamba aldım.ev de ki tozu akari alması için onun etkisi de var şükür fakat nemli.yerde ne kadar dayanirim ilacsizliga bilemiyorum 9 hafta tamamlicam bende. Kullanmanin zsrari olmasigini duyup bende kullanmak istiyorum acikcasi doktor inayli olsun bi de.Kaç mg lik kullaniyosun. Söylersen bende yazayım bi kenara doktorum dan sorarım.hemde isterim madem.bi zararı yok diyorlar.
kalben_duam orkide21 ilk günden beri sayısız ilaç kullandım kullanmamak bebeğe daha çok zarar veriyo dedi doktor
kalben_duam orkide21 çok az kaldı nasipse. Tüp bebekle hamile kaldım. Coraspin, estrofem, uzun zaman progestan, pruluton, b12, tiroit ilac, tansiyon ilacı. Vitaminlerimi saymadım bile. Doktora sorduğumda asıl kullanmaman bebeği etkiler demişti
Deryas89 kalben_duam bende seninle aynı durumdayım hemen hemen. Tüp bebek benimde. Baştan beri zaten ilac ve fitl kullanıyorum. Birde kanamalarım oldu şiddetli. Pruluton hala vuruluyorum. E tabi alerji ilacı falan derken. Mecburuz yani. Tüp bebek doktorum demişti ki sen iyi olacaksın ki bebeğinde iyi olsun. Sen iyi olmazsan oda iyi olmaz. Allahıma emanetler
Nese_bas orkide21 şükür daha 6+5 iz iyiyiz bu ara tansiyonum düşük seyrediyor inşallah böyle gider hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza bebeklerimizi inşallah 🤲🏼
Havva- Nurunannesiii12 10 mg allerset ben trabzonluyum orda nem oranı çok yüksek şimdide konyadayim burasıda çok kuru ama.hic bi yer fayda etmiyor tuz lambasini bende duydum almayı düşünüyorum birde kalorifer çok tıkıyor beni gece kapını açık tut peteklere ıslak çamaşır as gece nefes almanda yardımcı olur
azraaaaa Nurunannesiii12 şeker Nebat diye bir şeker var ondan deneyin alerjik astıma çok iyi geliyor. Bu aktarcılarda satılıyor
Gul_meftun Nurunannesiii12 bende de alerjik astım var.Aslında gebelikten önce sadece rinit vardı sonra astıma çevirdi ama beni 20 . Haftalarda çok zorladı 20-27 haftalarda hiç sağlıklı nefes alamadım nefes darlığı ve hırıltılarım çok oldu.iki tane ilaç kullanıyorum Claritine ve singulaır ikiside 10 mg ve sonradan ağızdan alınan havalardan yazmıştı onu çok kullanmadım.bir kere nebüzülatörle hava aldım acilden o çok rahatlattı beni.göğüs hastalıklarına görünün mutlaka sizi rahatlatacak ilaçlar verir
Morvy orkide21 bende maalesef otrivine fıs fıs bağımlısıyım kullanmadığım zaman kalp çarpıntım bile oluyor nefes alamıyorum doktorum bırakma azalt demişti ama ben çok tedirginim😞
Nurunannesiii12 Havva- mugladayim koycegiz çok nemli bi yer. Ic anadolu buraya gore emin ol daha iyidir ama bu hastalik da zor.ben iç anadolu da iken nadiren ilaç alırdım burda gun de 3 4 kez hava makinasına bagimliyim. Allerset 10 mg.mitlaka sorucam madem.zararsiz bende devam edeyim en azından hapsirmayi kaçınmayı keser zorlaniyorum cok
Nurunannesiii12 Havva- burda ısıtma.ssitemi yok.merkeze tayin olacak inş.temmuz gibi o zaman doğalgazlı ev bakıcaz fiyatlar aynı fakat burada yok doğalgaz klima.yada kuzine soba falan kurmak durumundasın klima ile yetiniyoruztek oda o da. Gidersem bi nebze rahat ederim.il.merkezi en azından yüksek ısıtma sistemi olur burda mecbur tek oda ısınıyor kapı açamıyorum yaz in da öyle malesef.