Elifberk ya zorunlu olmadikca insan neden kendini 7 kat kestirsin ki bacim niye korkuyorsun adet sancisinin bir kac katini yasarsin 4 cm acilmaya gelince belden epidural alirsin 10 cmde doguma gecersin ben hep sunu derim kapi varken niye duvari zorluyorsun stres yparsan kasarsan kendini doguramazsin zaten bebegine ve kendine inan onun nasil gelmek istedigine güven bak benimde 6 gunum kaldi hic korkmuyorum cunku yillarca bekledim ben onu oda bana gelmek icin bir sekilde cikacak ve ben onun oradan eger gelebiliyorsa normal sekilde gelmesini istiyorum hem bir gunluk olacak bitecek başka ülkede olsan sezeryen tercih sebebein olamazdi zaten bizim ülkemizde de zorunlu olmayan sezeryenlerden fazla ucret aliyorlar niye bos yere para veresin ki fazladan epidyral parasi ver prenses dogumu yap zaten 1 kasilma 1 ara 1 kasilma 1 ara seklinde ilerliyor allah bir sekilde sabrini veriyor zaten herkesin dogum hikayesi cok farkli kimseyi dinleme evinde kasilmalarini cek 5 dkda bire dusunce gec hastahaneye acilman 4 cm olunca ol epiduralini catala cikinca bile hissetmezsin dogurdugunu bi bakmissin hop bebegin kucaginda bos yere ilerde pisman olacagin sezeryen kararini verme zorunlu hallerde tabiki hayat kurtarıcı diger turlu kendine yazik etme cevremde hep sezeryen olup pisman olanlarla hatta ikinci dogumlarini ssvd isteyenler ile dolu keske normal dogursaydik diyen cok var