3,5 yıldır evliyiz eşimle ilk altı ay doğum kontrol hapı kullandım hemen bebek olmasın evliliğimiz otursun diye sonra hapı bıraktım, bırakır bırakmaz hamile kaldım ama 6. Haftada düşük yaptım. Çok ağladım, çok üzüldüm. Bebek ihtimali kafamda bile yoktu ama canım öyle bir yandı ki kendim bile şaşırdım. Hiç unutmuyorum hastaneden eve geldiğimizde yatağa uzanıp uzun uzun müzik dinleyip ağladım, eşim geldi arkamdan sarıldı. Ağladı mı bilmiyorum ama o da üzüldü benim kadar olmasa da. O ara maddi olarak falan da çok hazır değildik bu arada. Sonra benim için, eşim için çok zor zamanlar geçirdik. Bazen gerçekten sınandığımızı düşündüm. Sadece çocuk mevzusu değil her konuda ama biz hep hayırlısı ne zamansa o zaman olsun dedik, hayırlı zamanda gelsin dedik. 2019da işe girdim, inanılmaz yoğun çalışıyordum, o ara çocuk fikrini unuttum çalışırken arada üzülüyordum falan ama eşimle dedik ki yılbaşından sonra tekrar ciddi bir şekilde düşünelim ve olmazsa nisan gibi doktora gidelim. Çünkü nisanda tam iki yıl olacaktı ve ben hamile kalamıyordum. 2020 Mart ayında pandemi çıktı tabi kontrole gidemedik falan, pandemi bitsin gideriz dedik, kısıtlamaların ilk kalktığı zaman haziranda adetim gecikti normalde çok dakikti, arkadaşım test aldı geldi negatif çıktı, bi kaç gün daha geçti adet oldum neyse dedim. Sonra Temmuz ayında adet gerginliği vardı üstümde ama sinirden çok ağlayıp duruyordum, bi de sürekli tuvalete gidiyordum garip geldi, asıl tam adet zamanıma yakın bi gün boyunca mide bulantım sürdü ve annem şüphelenmiş acaba hamile mi diye ama daha olsam bile hemen bulanmaz ya diye düşündüğüm için çok üstüne düşmedim ama sonradan öğrendim ki bazen yerleşme esnasında bulantı olabiliyormuş. Neyse arkadaşımın bize geldiği gün eşime dedim ki eve gelirken test al, arkadaşımın kızı vardı onlar gidecekti, eşimde testi bıraktı arabaya eşyalarını taşımasına yardım etmeye gitti ben dayanamadım hemen testi yaptım ve silik çizgi gördüm. Dayanamadım hemen aradım 😃içim içime sığmamıştı. Ama onu duyana kadar neler çektim bi akrabamız Allah çocuk vermiyorsa birilerine vardır bi sebebi falan dedi o gün çok üzüldüm hiç unutmuyorum onu mesela kendisi hemen hamile kalıp, doğurmuştu. Bu arada üniversitedeyken pco teşhisi konuldu, prolaktin yüksekliği var dendi, dheaso4 yüksekliği var dendi, bi doktor hamile kalsan da düşük ihtimali var dedi. Yani bir sürü olumsuz ihtimal duydum ben hamile kalana kadar zaten. Gerçekten çocuk yapmayı başarı olarak görüp, hemen çocuk sahibi olamayan kadınlara küçümser gibi bakanlar var bu ülkede ama size şunu diyebilirim siz çocuk sahibi olsanız da olmasanız da değerlisiniz. Kendinizi sıkmayın, zamana bırakın, ne zaman hayırlısıyla o zaman olur. Kimsenin sizi üzmesine vermeyin. Elbet gelecek bebeğim ya da elbet bir mucize bizi bulacak diye düşünün ve çocuk sahibi olmadığınız zamanında tadını çıkartın. Kendinize, eşinize vakit ayırın. ❤️ Doğumuma yaklaşık bir ay kaldı, doğuma girdiğimde herkese dua edeceğim. 🌸