Genel anestezi mi spinal anestezi mi ?
Helly_3212 4 şubatta acil sezeryana alındım ve sordular,ben genel anestezi istedim fakat 31. Haftamda erken doğum olduğu için bebeğin anesteziden etkileneceğini söylediler spinal yaptılar fakat ben sakin olamayınca 3 kere kısa aralıklarla entübe ettiler..Kesinlikle genel anesteziden yanayım..Ameliyata dair şeyler hissetmek benim için korkunctu.
Maviss1525 neden bunalınıyor 😌
dilaradurmazz sondayı zaten ameliyat esnasında taktılar daha sonrada cıkarmadılar ılk gece gece yarısına kadat yatıyorsunuz gece yarısı gelip ayaga kaldırıyorlar ılk kalkıs onemlı cumku ınsanın bası dönüyır dıkkat edın yeter
Helly_3212 benim ilk gebeligimde spinal sezeryan oldum çok rahattı 3 dk içinde bebeğimi çıkardılar sesini duydum hemen ten tene temasta bulunduk ağlarken bile yanağına değdiği an sustu o an için değer inan çok güzel bişey ilk sen dokunuyosun bebeğine. Ve hiç korkulacak bişey değil uyanık olmak çok rahat oluyor
Helly_3212 vallahi duyduguma göre bazısında bır kac gün bire sürüyormus ben genel oldım o yuzden hıcbırsey olmadı spiral olan arkadaşlarım cok cektı
Helly_3212 bende kronik Migren olmasına rağmen spinalde çok ağrı yaratmadı zaten ilaç veriyorlar iyi geliyor bol bol kafein al geçiyor zaten
Helly_3212 kesinlikle spinal. Genel uyursan bebeğinin doğduğunu duyamazsın hep uyur olursun ve zor ayılırsın, sarhoş gibi olursun ama spinalde oyle bir sorun yok. Hep uyanıksın her şeye şahit oluyorsun :)
Helly_3212 Herkesin doğum sonrası aynı olmuyor canım bünyeyle de alakalı biraz :) mesela ben hiç baş ağrısı yaşamadım bel ağrısı da yaşamadım çok şükür :) hemen de ayağa kalkıp yürüdüm zorluk çekmedim şimdi ikinci bebeğime hamileyim yine spinal istiyorum. Sağlıkla gelsin inşallah bebeklerimiz :)
aslihan_21 entübe mi ettiler nasıl yani
ruyadandunyaya ay sizi bulmuşken ben de bir soru sorabilir miyim acaba ☺️ bende bel fıtığı var L5 S1 2 tane. Sizce ben belden uyuşturulabilir miyim size çok katılıyorum genel anestezi hiç istemiyorum ama kalıcı olur ağrısı diye bölgeselden de azıcık çekiniyorum. Bi yorum yapacak olsanız ne derdiniz bana genel mi yoksa bölgesel mi önerirsiniz 🤔 tabiki son kararı doktorum verecek ama henüz haftam erken diye pek yorum yapmıyor doktorum (28+5 haftalığız)
Gzhm16 saol canım
Helly_3212 38 gun once spınal oldum genr olsa gene olırum cok memnunum cok rahat bırbdogumdu bebegımı gordum ılk ayags kalkarken rahattım abartulfıgı gıbı olmadı basım donmedi agrımadı sadecd amelıyat esnasında bır ara mıdem bulandı hallettıler onuda hıc ebe gelıncd yatmadım sureklı yuruyun kendınızı hasta gıbı hıssetmeyın bol bol uyu sımdıden canım bıde
İlk doğumumu spinal oldum ama tam uyanık değildim odada açtım gözlerimi 4 yıl oldu bel ağrım çok fazla normal yaşantımı çok olumsuz etkiliyor 2. Hamileliğimde mecbur yine sezaryen olucam bu kez genel istiyorum çünkü bel ağrım ağır iğnelerle geçiyo dahada arttırmak istemiyorum
Helly_3212 genel yap spinal de bel agrisi kaliyor benim oyle oldu spinal yaptirdim boynuma vurdu agrisi
Meryemece1 uyuttular yani ben uyandığımda her şey olup bitmişti
Elze valla iyice kararsız kaldım yaa. Acaba ben kaldırabilir miyim bünye olarak spinali