Genel anestezi daha riskli eğer bebeğin çıkarılması gecikirse anestezik madde bebeğe geçer ve bebekte geçici de olsa solunum problemi oluşur ben mecbur kalmadıkça sezaryeni desteklemiyorum mecbur kalırsam da kesinlikle genel anesteziye karşıyım bölgesel olmanı öneririm bi anestezi hemşiresi olarak.

Nur_grvn evet o ilk An dediğin gibi ne güzel ne özeldir ☺️ Büyük ihtimalle bende uyanık olurum herhalde .

ruyadandunyaya aritmi hastalığım var doktorumda bana sezeryan önerdi. Spinal olduğumda aritmi atağım gelir mi (geldiğinde 230 a kadar çıkıyor nabzım)diye çok korkuyorum. Öyle bi durum olursa müdahele edilir değil mi? Anestezi uzmanı olduğunuz için sormak istedim. Tek korkum bu.

Animes amin inşallah hepimizin çocuğunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin rabbim ☺️ Spinal daha yakın geliyor bana da nedense ☺️

İki şekilde de ameliyat olmuş biri olarak tavsiyem spinal anestezidir. Genel anestezi sonrası ayılma süreci kişiye bağlı olarak zorlu olabiliyor ayrıca o an bebeğinin doğumuna şahit olmak ömürde bir olacak bir olay ve gerçekten muhteşem bir duygu

Helly_3212 Ben spinal oldum biraz bunalınca hafif uyuttular oğlumun sesiyle uyandım bence spinal olun hiçbirşey hissetmiyorsunuz zaten en azından doğumdan sonra kendinizde olursunuz bebeği emzirirken falan genel anestezide zor oluyor kendine gelmek spinal en güzeli bence çok bunalırsanız söylersiniz birazcık uyuturlar sizi 😊

Helly_3212 23 şubata da biz gün aldık hayırlısı ile ama bugün doktorumla konuştuk genelde karar kıldık spinal sonrası bir iki hafta boyunca yaşanan yoğun baş ağrısını yaşamak istemiyorum o süreçte bebeğimle daha güzel verimli zaman geçirmeyi tercih ettim doğum esnasında beş dakika görmektense

Mlk84 gerçekten tecrübe önerisi benim için önemlidir çok teşekkür ederim 🥰 spinale daha sıcak bakıyorum şuan.

Maviss1525 aaaa öyle bi şansım olursa dediğiniz gibi yaptırırım inşallah ☺️

halitefe bende bir de sinüzit var daha çok tetikler mi acaba 🤔 bunu sorarım bende yarın mutlaka teşekkür ederim. Baş ağrısının da bir iki gün diye tahmin ediyordum. Haftalarca sürdüğünü bilmiyordum 🤷🏻‍♀️

Helly_3212 bende iki türüde yaşamış olarak kişiden kişiye değişebiliyor ama benim açımdan kesinlikle spinal genelde ilk uyanma biraz ağrılı oluyor spinalde bebeğinizi aldıkları gibi bebekle yanak teması yaptırıyorlar çok güzel bir duygu iğneden korkmayın hissetmeyeceksiniz bile doğum esnasındada keainlikle ağrı acı yok

Helly_3212 ben de bekleyeyim burada genel istedim ama ogrendim ki doktorum şu an spinal yapılıyor sadece dedi pandemiden dolayı sanırım ,kendimi hazırlıyorum yavaştan

Busra3509 beloc kullanıyorum benimde nabzım normalde hep yüksektir beloc iyi geliyor. Muhtemelen ameliyat günü içemem tetikler mi diye korkuyorum😔 Rabbim sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin bizleride korusun inşallah🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Helly_3212 ilk doğumum spinaldi 2.de öyle olsun istedim ama sağlık sorunlarımdan dolayı mecburi genel oldu eğer bir sağlık sorununuz yoksa spinali tercih edebilirsiniz

Ben de size spinali önerenlerden olacağım. Ben erken doğum yaptım, oğlum direk kuveze girdi. İnanın o doğum anında ayık olup sesini duyup onu görmek dünyalara bedel oldu. Ayrıca bende aman aman baş ağrısı olmadı. Bir kere teşebbüs oldu onda da Nescafe işe yaradı ve geçti.

neslihann87 yaa kesinlikle çok güzel bir duygudur 🥰. Aslında iğne korkumda yok spinal olmamak için bir sebebim yok ama bilmeyince işte ☺️ Çok teşekkür ederim 🙏🏽