Normal doğum için birçok şart var. Mesela çatın uygundur ama son günlerde bebek kakasını yapar ya da Allah korusun kalp atışları farklılaşır. Kordon meselesi olabilir. Saatlerce sancı çekip açılma olmayabilir. Bunların hep si zorunlu sezaryen sebebidir.

G07arslan normal olacağı kesin diyemeyiz
    sadece sezeryanın kesin olup olmadığını söylüyor
    çatın darsa sezeryan günü veriyor çatın müsaitse bekliyorsun ama gelmezse suni sancıylada açılma olmazsa sezeryana alıyorlar
    acil bir durum olursa sezeryana alıyorlar

Aysentass anladim tesekkyr ederim bilgilendirmen icin ben baya bi sabirsizim pazartesi cati muayenesei olck 38 . Haftamiz merakimdan ölüyorum

minnakmina bakalim bizim ne olcak merak ediyorum sezeryan ol diyor herkez kafam sezeryana gidiyor doktorum normal giderken sezeryani onermiyor kafam cok karisik

G07arslan kesin belli olmuyor malesef çatı muayenesinde normale uygun çıktım ama açılmam olmadığı için zorunlu sezaryen oldum 🤷‍♀️

Bugün oldum bende doktor çatın uygun dedi hatta 1 cm açıklığın var dedi bakalım biz ne olucak 39+1beklemedeyiz

Çatı muayenesi için belirli bi hafta var mı şuan 37+4 deyim doktorum bebeğin baş aşağı olduğunu herseyin normal olduğunu söyledi bi sorun ckmazaa normal doğum dedim herhangi bi çatı muayenesi yapmadı. Bazı doktorlar sancın gelmeden önceden bakmıyormuş benim gibi olan var mı

G07arslan valla canım ben Çatı muayenesi oldum normal doğuma uygun dediler son haftalarda haftada üç defa da kontrole gidiyordum açılmaya bakıyorlardı her seferinde ebe sen güzel doğurursun kolay doğurursun diyordu doğum yaptığım gün de dedi ki azıcık daha bebek büyük olsaydı doğuramazdın kemiğin dar esneme olmamış dedi 😬 bebeğim de iri bebek değildi hani 3100kg doğdu 🤷🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ O yüzden sen kesin gözüyle bakma kesin öyle olur diye planlı bakma o doğum anı bianda herşey değişebiliyor 😊