2 spinal doğum yaptım abartılan şeyleri paylaşayımda ön yargınız kırılsın
neymiş efendim sonda çoook ağrılıymış canımlar sonda birincisinde uyuşmadan ikincisinde uyuşukken takıldı ikiside aynı hiç bişey hissetmedim çıkarırken bile cız etti bitti
iğne çoook ağrılıymış iğne kıl gibi bişey insülin iğnesi gibi ve anestezi uzmanının dediği gibi tam kambur çıkarak durursanız asla ama asla bilmiyorsunuz acıyacak bişeyi yok çünkü anestezi ağrısız bi ilaç iğne çok ince
ilk ayağa kalkış çok zormuş mesele kendini yormakta anında ayağa kalkmaya çalışırsan evet zordur belki başın çok döner ama önce oturup 20dk böyle geçirp sonra kalkarsan ve yere bakamazsan en fazla 2 kere zorlanır sonra tek başına yürür dağıtırsın kafanı ve dengeni kurarsın
Süt meselesi sezaryende süt gelmez meselesi hurafe bundan emin olun 2 bebeğimde de geldi ama kendş kendine değil ayağa kalktıktan 1-2 saat sonra hastanenin duşuna girdim sıcak suyla göğüs masajı yaptım düzenli saat başı yaptım ve pompayla sağdım sürekli tek damla bile gelmese sağdım 2.gün emzirmeye başladım
baş ağrısı oda koca bi yalan ne kahve içtim ne bişey yaptım ki yeni süt verecek bi insana kahve içirmek bebeğe haksızlık o bebek uyumaz kafeinden nurse harvey’s markasının bitkisel baş ağrısı için bi ürünü var sürüyorsun ferahlatıyor ondan sürdüm sadece 3 gün şükür ağrı yaşamadım
kanama ilkimde 33 gün kadar bunda 6-7 gün kadar sürdü bitti
karın sarkıklığı için ve dikiş ağrımaması için medikallerde satılan yün korse aldım ne sarkma kaldı ne dikiş ağrısı kaldı
VARSA AKLINIZA TAKILAN SORUN AMA KORKMAYIN BUNLARDAN KLASİK Bİ ANESTEZİLİ DOĞUM HERKES YAPIYO ABARTANLARA İNANMAYIN

1PrensAnnesi yazınız için çok teşekkür ederim kötü tecrübelerden içimde korku oluşmuştu içimi ferahlattınız 🙏🏻 Rabbim çocuklarınızla ailenizle mutlu sağlıklı bir ömür nasip etsin 🙏🏻

1PrensAnnesi insanı öyle bir korkutuyorlar ki şaşkınlık için de okuyorum bazılarını ilk gebeliğim birde hiç bir şey bilmiyorum pazartesi günü sezaryan olcam inşallah tek burda değil çevremde de korkutuyorlar hiç sezaryan olmamış yok eltim şöyle oldu ablam böyle oldu 😒😒 size ayrıca teşekkür ederim endişelerim azaldı 🙏🙏

1PrensAnnesi Ben niye bunların hepsini yaşadım 😂😂 Sonda çıkarılırken hic bisey hissetmedim takilirken de uyusmustum coktan sonrasında ilk tuvaleti yapmak zor oldu sonra geçti. Ama gerisini yaşadım maalesef göğsüm batıyordu hatta ama sonuc olarak gecti 18. Gündeyim mis gibiyim😂

Son_17gun vallahi billahi bişeyi bilmeyeceksin abartanlara asla inanma yahu dedikleri gibi olsa 2-3 hatta 4-5 doğuran nasıl yapıyo bunu🤷🏻‍♀️

MihricanA belkide önyargılıydın bazen kafamıza alıp girersek olmasada olmuş hissi geliyo
            Ama bitmiş gitmiş hayırla büyütün

1PrensAnnesi Ben son anda sezaryene alındım açıkçası hic bir fikrim yoktu herseyi bilmeden yaşadım benim en büyük hatam sürekli yurumemek yatarak gecirmeye çalışmak oldu. Evime geldim geleli durmuyorum ilk zamanlar agrim cok fazla oluyordu o da gecti cok şükür.

1PrensAnnesi baş ağrısı için koca bir yalan demişsiniz ama herkes sizin gibi ağrı çekmeyecek değil bazısı vsr hiç ağrısı olmaz bazısı var aylarca süründürür bu kişiden kişiye değişir yani benimde öyle çok ağrım olmadı son gecemde süründürdü serum iğne fayda etmedi değişik bi hap verdi ebe o geçirdi sizin başınıza gelmedi siz yaşamadınız diye yalan falan demeyin 🙏

Elifaysu Kucak kuşu oldu annemlerin deyimiyle 😂 Ben odadan ciksam bile ağlamaya başlıyor

1PrensAnnesi elinize sağlık cok güzel yazmıssınız peki operasyon sırasında hissedilenler hakkında ne diyorsunuz çok fazla olumsuz yorum var ve bu ilk kez olacaklar icin cok korkutucu ?

Gzdymn şöyle diyeyim dokunma hisleri var evet ama acı sızı asla duymuyosunuz bana baya baskı uygulanmış ikincimde mesela doktor dedi duyuyo musun hayır dedim aşırı suyum akmış çok baskı almışım ama bilmedim hiç
                    dokunmaları hissediyor olmak korkutucu olmasın sakın tamamen uyuşuksunuz🥰

Arkadaşlar anestezi herkeste aynı etkiyi göstermez birinde baş ağrısı yapar birinde yapmaz vs. Ama arkadaşa katılıyorum abartiyorlar, zaten işin içine düşünce hiç birşey anlamıyorsunuz. Tek diyeceğim kendinizi salmayın ağrım var yürüyemem emziremem falan demeyin. Illaki sezeryan göbeği kalıyor yapacak birşey yok bedenimdeki en güzel iz bana karşılıksız sevgiyi bahşeden iz. Cok rahatsiz olursanız korse giyin ve spor yapın 😊

1PrensAnnesi Salı günü zorunlu sezaryenim var yazınız öyle iyi geldi ki sağolsun cidden 🌸 İlk gebeliğim ve en başından beri normal doğum planlarken son haftada bebeğimin boynunda 2 tur kordon olduğu için riske atmak istemediğim için sezaryen kararı almak zorunda kaldım. Aniden olunca insan hazırlıksız yakalanıyor ve korku oluyor maalesef😔

Isilhanim87 duşu 1 gün sonra yaptım eczanede su geçirmez bantlar satılıyor onlarla yaptım duş sonrası çıkarıp iyice kurulayıp yenisini takmıştım
                          korseyide doğumdan bir gün sonra hemen taktım hatta doktorum takmıştı sıkılığını filan ayarlamıştı