Mom089 bir eleminasyon diyeti mi yapsanız acaba. Bahsettiğim şey kilo vermek için yapilan diyetler gibi birşey değil. Tamamen sizin metabolizmaniza reset atmak için yapılan birşey. Ben faydasını gördüm. Kilo verememenin ya da hamile kalmanın altında, troid problemleri, gıda intoleranslari, vitamin ve mineral eksiklikleri gibi pek çok şey olabilir. Öncelikle sakin olup bir fonksiyonel tıp doktoru ile görüşmenizi tavsiye ediyorum. Ama kastettiğim bir iki aylik bütüncül tıp eğitimi alıp kendine uzman diyenler değil. Fonsiyonel yaklaşımda uzmanlaşmış gerçek tıp doktoru. Ayrıca kilo verme sürecinde süt ürünlerinin kesinlikle tuketilmemesi gibi durumlar da var. Örneğin Siz sağlıklı beslendiğinizi düşünerek yoğurt süt tuketiyorsunuz ama belki onlar size uygun değidir. Biri için sağlıklı olan sizin için olmayabilir bunu ancak bi takim testlerle anlayabilirsiniz. Anlatmaya çalıştığım, diyetisyen değil mutlaka bu konuda uzman bi dr a gidip eleminasyon sonrası kendinize gore bir beslenme rutini oluşturmalısınız. Bu konuda destek alabileceginiz bir kaç dr onerebilirim isterseniz.