Nisannasell evet, ben de doktorum. Yazınızı görünce bilgi vermek istedim. İnşallah hep iyi seyreder bebeğiniz. 🙏🏼
Burda bi arkadas vardı onu taniyan varmı lutfen cok acil
Nisannasell bu arada genetik danışmanlık almadıysanız daha önce eğer tavsiye ederim. Önermişlerdir muhakkak ama söylemek istedim.
Fstkcshp hayir malesef kimse önermedi hatta bana kimse bu hastalığın çocuğuma gececegini de söylemedi bende şu ana kadar bi sıkıntı olmadi çok şükür ama kızımdan cok endişeliym
Üstte kalsın
Nisannasell bunu duyduğuma üzüldüm. Otozomal dominant geçişli bir hastalık. Bu da şu demek anne veya babada sadece birinde bile olsa çocuğa geçme riski oldukça yüksek. Çok küçük bir ihtimal geçiş olmaması. Sizin tanınız ne zaman koyuldu? Anne veya babanızın birinde muhakkak vardır. Onların haberi var mı acaba ?Sizin tanınız konulduğunda keşke bilgi verilseymiş 😔
Deniz1634 allah razı olsun
Fstkcshp ne annemde nede babamda yok bu hastalik hatta ablalarimda abimde kimsede yok yegenlerimdede ben 11 yıl önce ist çapaya ayagimdaki şişlik sikayetiyle gittim biyopsi yaptilar sonucu iyi huylu tümör (nöröfibrom ) dediler neyse ben ameliyat oldum sonra takip gerekiyo sürekli kontrol olman lazım ilerde evlenirsen cocugunda bu hastalik olur gibi bi bilgi kesinlikle vermedilerr taki ben evlendim çocuğumda bendeki lekelerden cikti doktora gittik herseyi bu doktor anlatti bana dünyam başıma yıkıldı tek çare tüp bebekmis bilsem yavruma bu kötülüğü yaparmydim hic ama ben bu hastalik konusunda beni bilgilendirmeyen o doktorları allaha havale ediyorum
Nisannasell canım ulaşamadıysan hala hastalık adını forumda arat o ve başka o hastalığa yakalanan annelerimizin postları çıkar önüne
Nisannasell aslında araştırılsa anne veya babanızda da vardır fakat hafif seyir gösterdiğinden farkedilmemiştir. Sizin cilt lekelenmeleriniz aslında bir ipucuymuş. Ayağınızdaki gibi başka yerlerde de nörofibromlar çıkabilir. Varsa başka yerde şişlikleriniz ya da önceden var olup büyüyen şişlikler ihmal etmeyin mutlaka doktora başvurun. Çünkü iyi huylu nörofibromlarında nadiren de olsa kötüye değişim göstermeleri olabiliyor. Olacak diye değil de siz bilgilenin diye söylüyorum. Takip edilmiş olursunuz. Çocuğunuz da inşallah iyi seyreder 🙏🏼 Tekrar çocuk düşünmeniz halinde de dedikler gibi tüp bebek en uygun seçenek olacaktır sizin için. Pediatri doktorları daha sık gördüklerinden bu tür hastaları şüphelenip tanı koyma imkanları daha fazla oluyor.
_aycaccelik bulmadim hala cok tsk ederim en son nöbet gecirmisti hastanede yatmisti üstelik hamileydi ins bisey olmamistir ☹☹
Fstkcshp cok cok tsk ederim eskiden sivilce gibi şeyler yoktu bende ama hamiligimde fazlalasti aile hekimi hamilelikteki hormonlarla alakali olbilir dedi 😓
Nisannasell Rabbim şafi ismiyle şifa versin inşallah en kısa zamanda 🙏🏻
Nisannasell sivilce gibi değilde daha çok cilt altında yumuşak doku içinde elinize yuvarlak şişkinlikler gibi gelebilir. Çok geçmiş olsun tekrardan. Bebişiniz iyi olur umarım. İyi günler…
Fstkcshp cok sagolun son bisey sormak istiyorum size benim kalcamda yağ bezesi gibi bisey çıktı emar sonucum yumuşak yag dokusu dendi nöröfibrom olsa cikardi dimi
Nisannasell evet nörofibroma benzeseydi raporunuza o şekilde yazarlardı. Yağ bezesi ile nörofibromun görüntüleri çok farklıdır çünkü. Siz tedbiri elden bırakmayın ara ara kontrol edersiniz kendinizi.
Fstkcshp cok cok sagolun allah sizi evladiniza bagişlasin inşallah 🤲🤲❤
Nisannasell amin hepimizi inşallah 🙏🏼Yardımcı olabildiysem ne mutlu. İyi günler 😊