😑😑😑
Burda bi arkadas vardı onu taniyan varmı lutfen cok acil
Üstte kalsın
..
….
Nisannasell kiyamam ya ne hastaligi rabbim sifa versin😔 yavrunada
.. Üstte kalsın. Allah yardımcın olsun canım
OzgeSahin2 nöröfibrom 1die bi hastalik ☹☹
ogretmenanne16 allah razı olsun
Nisannasell ben tanımıyorum kendisini postunuz üstte kalsın rabbim şifa versin inşallah 🤲🤲🤲🤲
Nisannasell hastalik ismini aratin arama kisminda? Ordan ismini bulursunuz
Nisannasell öncelikle geçmiş olsun. Nörofibromatozis tip 1 genetik geçişli bir hastalık. Anne veya babadan gele 17. Kromozomdaki mutasyondan kaynaklanıyor. İskelet sisteminde deformitelere , ciltte lezyonlara, beyinde özellikle görme ve işitme ile ilgili sinirlerde tutulum yapabiliyor. Her hastada farklı yerler tutulabilir. Hipertansiyona yol açabilir. Bu nedenle özellikle ailede varsa bu hastalık çocuklarında sıkı takiplete olmaları gerekiyor çıkabilecek semptomlar açısından. Bebeğiniz iyi seyreder umarım. 🙏🏼 Geçmiş olsun tekrardan 🙏🏼
Kizimveoglumm allah razı olsun ☹☹
Ozlemyeni arattim ama cok uzun zaman önce aktifmiş 😓
Fstkcshp cok cok tsk ederim nf1 hfif seyrediyor nf2 daha agir atlatiliyor die biliyorum ama allah büyük rabbim beterinden korusun ☹😓🤲
Fstkcshp bide nf1 beyindede tutulum yapabiliyor mu ben nf2 de oluyor saniyordum 😓😓😓😓
- Düzenlendi
Nisannasell ne yazık ki beyin tutulumu da yapıyor. Spesifik tutulum şekilleri var her ikisinin de. Nf 1’in de bu nedenle hep pediatrik nöroloji takibinde bulunması gerekiyor. Belli periyodlarla beyin MR çekilerek takip ediliyorlar. Her hastada da farklı seyir gösteriyor. Örnek vermek gerekirse bir hastada epilepsi nöbetleri yapabiliyor, bir hastada göz sinirinde tutulum yapabiliyor, bir hastada mental retardasyon yapabiliyor. Bunlar hep ihtimal dahilinde. Zamanla takiplerde saptanadabilir, saptanmayadabilir.
….
Fstkcshp beni aydınlattığınız için allah razı olsun ben beyin amari cekildim temiz cikti gözümde göreme sıkıntısı vs yok çok şükür kızımın göz tahlili temiz şimdi beyin emari çekicek siz doktormusunuz peki 😓
Nisannasell evet, ben de doktorum. Yazınızı görünce bilgi vermek istedim. İnşallah hep iyi seyreder bebeğiniz. 🙏🏼