Smeye her zorlukla beraber bir kolaylık vardır diyor ayette, tam öyle olmuş sizin, elhamdulillah. Aileniz iyi olsun, yine güzel günlerde başka planlar yapar, doğumun acısını çıkarırsınız inşâllah. 😊 o anki yalnızlıktan, doğumun bilinmezliğinden kaynaklı psikolojinizi tahmin edebiliyorum ama sonu çok güzel olmuş. Allah isteyen herkese sizinki gibi kolay, sağlıklı doğumlar nasip etsin.
Bütün şartlara rağmen pozitif doğum hikayem ( birazcık uzun bol tavsiyeli(
Smeye ya ben daha önce burda bir kaç kişide daha duydum ruhat karakusun bebeğe kan gitmediğini söyleyip sezaryen yapmak istediğini bunu duyunca değiştirdim bende mehmet kaloya gidiyorum Allah nasip ederse de doğumu bölgede düşünüyorum
Hazır bölgede yeni doğum yapmış birini bulmuşken aklımdaki tüm soruları sorayım hakkınızı helal edin şimdiden.
Sancı odası kaç kişilikti orda çalışan yakınınız vardı diye mi banyoyu falan kullanabildiniz yoksa diğer bayanlarda o imkanlara sahip miydi
Doğum sonrası tek kişilik odaya mı alindiniz yoksa iki kişilik oda mıydı
Ben özel oda tutabilir miyiz diye hastaneyi aradım hastane çalışanı dışında kimseye vermiyoruz dediler ama tanıdık vasıtasıyla diğerlerine de veriyorlar bu konuda bir bilginiz var mı
Birde hep nst ye bağlıyorlar diyorlardı sancıları yatarak çekiyorsun bölgede gezmene dolasmana izin vermiyorlar diye duydum ne kadarı doğru
Tatlianne_
Merhaba hemen cevaplayayım
Sancı odası dediğiniz ilk olarak gebe servisine yatisiniz oluyor açıklığınız 4 cm olunca doğumhane ye geçiyorsunuz
Gebe servisinde odalar 2 kişilik banyo vardı duş aldım dediğim kısım orasiydi Tabi ki istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz ,ve yanımda ki yatakta başka hastada vardı
Doğumhane de odalar tek kişilik orda da banyo var ama nst ye bağlı kalmak zorunda olduğunuz için kullanamıyorsunuz
Doğumdan sonra lohusa servisine geçtim yine odalar iki kişilikti ama pandemiden herkes özele yöneldiği için baya boşluk vardı yani yanımda başka bı hasta yoktu
Özel oda talep etmedim hiç
Gebe servisinde arada bir nst ye bağlıyorlar ve açıklığa bakiyorlar sürekli değildi nst ye bağlı olmadığım zaman da hep gezdim dolaştım gerek odada gerek koridorda
Doğumhane de evet sürekli nst ye bağlısin ben kalkabilir miyim dedim kabloları açmamak ve bozmamak şartıyla kalkabilirsin dedi ebe ama zaten yatağın hemen yanında durdum yani dolasmadim oturup kalktim
Yakınıma gelecek olursam orda herhangi bi hasta nasıl muamele görüyorsa öyle oldu açıkçası sadece bana refakat etti ve doğumda yanımda oldu çünkü ailemin olmamasından ötürü psikolojik olarak çok kötüydum o yüzden çok ilgilendi sagolsun
Smeye ya çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız çok endişe ediyordum nasıl olacak neyle karsılasıcam diye özellikle burada çoğu postta devlet hastanelerini kotuledikleri için insan ister istemez kuşkulanıyor. Allah sizden razı olsun yavrunuzu size bağışlasın inşAllah. Size ve bebeginize sağlıklı uzun ömür nasip etsin 🤲🏻
Tatlianne_ Çok teşekkür ederim Allah sizinde yardımcıniz olsun çocuğunuzu sağlıkla hayırlısıyla kucağıniza alin.Yani bende hiç iyi şeyler duymamıştım hatta özelde düşünüyodum amw doğumdan sonra iyi ki devlette yaptım dedim
Tatlianne_ Emircan Ertürk var devlette bı iki defa ona takip olun orda ultrason kayitleriniz da olsun kolaylık olur
Smeye emircan beye randevu bulamadım yücel kaya ya randevu aldım geçen sene kürtajımı o yapmıştı oda iyi bir doktor ama takip ediyorum yinede emircan beye bulursam ona alicam randevu ☺️
Smeye amin insAllah. Rabbim en hayırlısını nasip etsin