• Doğum Hikayeleri
  • Bütün şartlara rağmen pozitif doğum hikayem ( birazcık uzun bol tavsiyeli(

39+0 da geldi miniğim ,bı kaç gün öncesinde bütün ailemin covit olmasıyla duygusal olarak çöktüm.Annemin testi negatif çıksın diye çok dua ettim ama maalesef pozitifti .39+0 da Perşembe öğleden sonra kontrol için doktora gittim sürekli normal doğuma yönlendiren doktorumun bı anda ultrasona bakarken suratı asıldı bebege giden kan akışının çok azaldığını sızıntı şeklinde olduğunu çok acil doğum olması gerektiğini söyledi .Tamam suni sancıyla başlatalım dedim hayır bu bebek tolere edemez sezeryan tek çare hatta yarına kadar bile vaktimiz yok dedi .Basımdan aşağı kaynar sular döküldü oysaki bebeğim her zamanki gibi çok hareketliydi ,o anda tek düşündüğüm ben sezeryan olursam ne yaparım tek başıma .Hemen kafamı toparladım ve devlet Hastanesi’nde ebe olan kuzenimi aradım doktorum böyle söylüyor diye hızlıca buraya gel dedi ve kadın doğum hastanesine gittim .nst ye bağladı sancılarım baya yüksekmiş ama ben hiç hissetmiyorum ordakiler şok olmuştu ,daha sonra doktor ultrasonla baktı bebeğin çok iyi çok sağlıklı hiç bir problem yok dedi alttan muayene edelim bı de açıklığa bakalım dedi .Açıklık 2 cm rahmin % 60 yumuşamış yatişini yapalım doğumun başlamış dedi veeeee o güzel heyecanlı tedirgin saatler başladı .Esim hemen ailesine haber verdi eve çantaları almaya gitti o sırada yalnızdım ve bebeğime hatıra olsun diye onu sabirsizlikla beklediğimi söylediğim küçük bı video çektim .bundan sonrakiler tavsiye niteliğinde
1 hiç oturmadim sürekli otur kalk yaptım
2 duşa girdim orda da sıcak suyla belden aşağısını yıkadım hep otur kalk yaptım .
Akşam 7 de yatisim yapıldı gece 1 de 4 cm açıklığa ulaşınca doğumhane ye aldılar .orda suni sancı verilmeye başlandı .Benim acı eşiğin yüksek galiba sadece belim ağrıyordu .ebeye uzanmasam olur mu dedim olur dedi ve oturup kalkmaya devam ettim sancım siklastikca daha çok yaptım sancı olduğu anda yere comelmeye özen gösterdim ebe bı ara hadi uzan acikligana bakalım daha erken zaten tekrar kalkarsın dedi ebenin bakmasiyla bebek geliyooooo hazırlanıyoruz demesi bir oldu Allah isteyen herkese bu duyguları nasip etsin öyle bı heyecanlandım ki sanciyi unuttum resmen ve 04.44 2800 Gr minik kuşum kucagimdaydi .tavsiyelerim:
Bol bol yürüyüş son zamanlarda
Benim koltuğum pilates topuydu üzeribden neredeyse hiç kalkmiyordum
Hurma tükettim ve yatış yapıldığı andan itibaren hiç ama hiç uzanmadim birde Meryem Ana otunu da suya koyduk faydası olduğunu düşünüyorum
Çok uzun anlattım ama ben hep uzun hikayeleri okurdum bu da benden olsun istedim

Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım inşallah bizde sağlıklı bir şekilde elimize alırız

Smeye Hayırlı uğurlu olsun, çok geçmiş olsun sağlıkla büyütün inş. Ama diğer doktor niye öyle bişey yaptı ki ben onu anlamadım kime güvenicez biz doktorlarada güvenmeyip 🤷‍♀️🤔

adm bu tartışmayı sabitledi.

Allahım sağlıkla analı babalı büyütsün inşallah 🌸

Smeye Rabbim yavrunuzu sağlıkla sıhhate büyütmeyi nasip etsin inşallah 😊 bizlerede sağlıkla sıhhatle hayirlisiyla kolaylikla kucagimiza alabilmeyi nasip etsin .Hangi il hangi hastanede dogum yapmistiniz acaba🤗

Ya allahım böyle insanları nasıl doktor diye oraya oturtuyorlar. Ben sizin yerinizde olsam teşhir ederim bu doktoru. Hangi hastane- ismi ne bari bizler gitmeyelim bu şarlatana

Smeye çok güzelmiş. Allah ım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Smeye gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah. Çok duygulandım darısı başımıza inşallah

Gldnaka Van bölge eğitim ve araştırma Hastanesinde yaptım ilk dogumum çok memnun kaldım .de olarak Emircan Ertürk gidebilirsiniz vandaysaniz çok iyidir

Gldnaka Van bölge eğitim ve araştırma Hastanesinde yaptım ilk dogumum çok memnun kaldım .de olarak Emircan Ertürk gidebilirsiniz vandaysaniz çok iyidir

ExpatMom inşallah kendinizi çok motive edin ,herkesin acı esigi farklı fakat inanın çok doğal bı akış saatlaer o kadar hızlı ki ve klasik bebek çıkınca ağrınız bitiyor söylemi aşırı doğru .Allah yardımcınız olsun

Cagemeg bende anlamadım hep normal doğum diyordu herhalde baktı normal dogurmiycam belki sezeryanda şansını denemek istedi

ExpatMom inşallah hayırlısıyla kucağınıza alirsiniz 🥰

Kizlar özel hastane olunca sezaryen parasi almak icin son anda korkutuyorlar insani sezaryen olsun diye. Benim iki arkadasimda normal olacakti guya ikisi de son anda sezaryen oldu özelde. Vaktin yok bebeğin kalbi zayiflamiş diyip korkutuyorlar insani. Ben ozelde muayne olacagim ama boyle olursa ben de siz gibi doğumu devlette yaparim. Cok iyi yapmişsiniz siz Rabbim bize de nasip etsin

mavipinokyo gerçekten öyle ben doktorun kapisinda beklerken bile bebeğim tekme atiyordu kan akışı yavas olan bebek nasıl hareket etsin demişti bölge deki Dr ve suni sanciyi tolere edemez dedi özelde ki ama ben suni sancıyla doğurdum çok şükür .Ama insan bilemiyo işte benim şansım devlete gitmek oldu