Hamilelikte antidepresan kullanan var mı?
Fly38 yazdıklarınızı okudum da Allah her birimize kolaylık versin. Ben 32.haftamdayım 25.haftadan beri dönem dönem ağlama krizleri yaşıyorum. 25.haftada üzüntüden 2 hafta çok ağır depresyon yaşadım. Yemek dahi yiyemedim kilo verdim. Sonra süreç biraz geçti normal gibi oldum derken ara ara yine vuruyor bu durum 😔 şimdi 32.haftadayım iki gündür yine çok kötüyüm . Hiçbir şey yapmak istemiyorum günlük rutin işler bile zor geliyor. Birileriyle konuşmak dahi açmıyor beni asla 😔 doktoruma sordum psikiyatriye görünebilirsin dedi. Şimdi diyorum gitsem mi doğuma 6 hafta var desek ilaçlar zaten 2 haftadan önce etki göstermiyor. 1 ay için mi ilaca başlamış olacam diye düşünüyorum. Doğuma yakın bıraktırfıklaırnı da duydum. Daha önceden üniversite zamanında da kullanmıştım antidepresan. Bırakırken çok zorlanmışrım. Şimid hamileyim ilk aylar sıkıntım yoktu ama 1.5-2 aydır malesef tetikliyor. Hassas bi yapım var diye hormonlar iyice yordu beni galiba. bu durumlar beni çok zorluyor. Eşim desen gidelim artık bi doktora diyo. daha önce gittiğim doktoruma randevu bulamadım asla. İzindr mi bilmiyorum adı çıkmadı sistemde. Başkasına da gitmek nasıl olur bilmiyorum. Kafam çok karışık sadece yaşayan anlar gerçekten 😔 sizce ne yapmalıyım
geçrr mi kendi kendine yine . Bekleyeyim mi birkaç gün 😔 sonra tetikler mi
kırk şey var aklımda
Elif6192 bence beklemeden gidin derim. İlacı 1 gün bile kullanmanız gerekiyorsa kullanın. Ben yaşadığım için biliyorum yani rahatlarsın. Bir de lohusalık dönemi var hamilelikten daha zor bir dönem olabilir. Her ihtimale karşı ilaca başlamalısınız diye düşünüyorum. Konuşmak isterswn her zaman yazabilirsin tabiki
Fly38 daha fazla dayanamadım gittim 4.günüm ilaç kullanıyorum ama hâlâ aynıyım. Bir iki gün bir tık daha iyi gibiydim ailemin yanına geldim daha çabuk toparlanırım belki kalabalık ortam iyi gelir diye. Bugün yine başa sarmış haldeyim 🥺 ilaç ne zaman etki gösterir bilmiyorum bi an önce normale dönmeyi bekliyorum. gerçekten çok zor. Yaşamayanın anlayacağı bir şey değil 😔
inşallah bi an önce kendime gelirim
siz bilirsiniz ne zaman etki eder acaba
Fly38 doğru diyorsunuz. Allah razı olsun valla her şeyi gerçekten sadece yaşayanlar anlıyo. İnanın mesajınızı görünce bile hevesle okudum. Dert ortağı gibi oldunuz. Rabbim gönlünüzden geçen her şeyi nasip etsin. Birkaç gün daha sabredecem demek ki. İnşallah iyi olurum 🤲🏻
hamilelikten önce kullanmışlığım cardı ama bu kez başka ilaç yazdı doktor. Ben de eskiden şu ilacı kullanıyordum diye söylemedim. Sanırım gebelikte her ilacı vermiyorlar. Gerçi lustraldı benim önceden kullandığım ama bu kez başka yazdı. Bi şurup bi hap. Hap günde 3 kez. İnşallah fark eder. Keşke daha önce gitseydim şimdiye kendime gelmiştim belki de. Etki etmesini bekliyorum sabırsızlıkla. Çok zor geçiyor günler
Elif6192 ayy çok teşekkür ederim. Bu sıralar yalnız kalma kafanı süreki bişeylerle meşgul et dışarı çık sevdiğin şeyleri yap. Sevmediğin hiç bişeyi yapma. Masada duran bardağı kaldırmak istemiyorsan onu dahi kaldırma zorlama kendi doktorum bana hep böyle söylerdi. Ben selectra kullanıyorum bana epey iyi geldi. Şuan ilaç kullanmıyorum çok şükür bıraktım kendi kendime. Lohusalığı hamileliği atlatınca kendi kendinin doktoru oluyorsun sabır sadece.