ozklcayse Dilara1503 canım evet öyle. Benimki 3 aydan veya daha fazla ay önceden geçirmişim öyle çıktı. Bu testi verdiğim de 7 haftalıktı. Sonucu bekle derken 10 haftalık oldum. Şimdide yeni 12 ye gircez. Çok şükür bi problem çıkmadı yani
Brknly ozklcayse merhaba 3 ay önce geçirdiğinizi nasıl anladınız ? Yani bana avidite testi yapıldı 3 ay önce dediler ama şimdi de geçiriyor olabilirsin dediler
Paula Kedinin kakasından bulaşıyor toksoplazma. Yani kedi bahçede kıvırcığın yanına tuvaletini yapsa ve onu iyi yıkamadan salata yaptığınızda bulaşır. Kedide oluşmasının sebebi ise kedinin canlı yediği hayvanlar, etler vs…
Mnevvr53 ozklcayse benimde şuhpele çikmisti tekrar baktirdim igg igm negatif olmuş, Onun tedavisi var diye biliyorum antibiyotik veriyorlar bebege gecmesini engelleeme sagliyorlar yada kordon sivisi aliyorlar diye biliyorum bebege gecmismi gecmemişmi diye Insallah negatif cikarrr insallahhhhh birsey olmaz bize tekrar yaz ne zaman tahlil yaptircan
ozklcayse Mnevvr53 canım testimin sonucunda üç ay veya daha fazla süre önce geçirdiğim çıktı. Bi problem yokmuş yani çok şükürr . Binlerce şükür 🙏🏼 teşekkür ederim ayrıca ❣️
ozklcayse babyandmommy inşallah bebişe geçmez. Çok çok dua edin bol bol okuyun okutun. Allah şifa versin inşallah 🙏🏼
NefesDeniz ozklcayse Sadece kediden çiğ etten değil dışarıdan asla yeşillik sebze gibi şeyler yemememiz lazım..hatta evimiz aldığımız tüm yeşillik ve sebzeleri birkaç su yıkadıktan sonra muhakkak sirkeli suda en az yarım saat bekletip sonra tekrar yıkayıp salata yada yemek yapmamız lazım. Gerçekten bizlerin korkulu rüyası bu toksoplazma enfeksiyonu🥺Dilerim en kısa zamanda şifanızı bulursunuz bebeğinize hiçbişi olmaz dualarım sizinle Allahım yar ve yardımcınız olsun bol bol dua edin sizde🌿
ozklcayse NefesDeniz çok teşekkür ederim problem yokmuş sağlıklıyız çok şükür 🙏🏼 çok teşekkür ederimm💓
Baybymucize ozklcayse topraktan da geçebiliyor bide pastörize olmayan süt yada evcil kuş gibi canım inşallah bu bakteriyi önceden geçirmiş olmanı diliyorum Canım çok üzüldüm 🥺
Papatya-20 ozklcayse ay cok şükür rabbime saglıklı sıhhatli kucagımıza alalım inşallah evlatlarımızı tüm hamileler ile birlikte 🙏🏻😍
Hazan_yeli25 ozklcayse belirtileri ne oluyor bende çok korkuyorum bendede olabilir diye geçen mantı yapıyordum koymada soğan baharat olunca hoşuma gidiyor belki iyy diyceksiniz ama bzn ağzıma atarım minik minik gcngun yptigimda da attım ağzıma mntiya koyarkn bilmiyordum bu tokoplazmayi falan çok endişelendim bu testi doktor mu istiyor yoksa belirtiler mi çıktı bilmiyorum bilen varsa söylesin çok pişmanım salam sosis sucuk vs hiç sürmedim ağzıma ama bu 🥺🥺
ozklcayse Hazan_yeli25 doktor istiyor. Belirtisi yok canım. İki hafta sonra ölçüm yapılıyor. Aradan iki hafta geçtiyse doktoruna sor test isterse yaptır. Bide kaç haftalıksın
Papatya-20 ozklcayse yeşillik ten salata dan çiğ köfteden iyi pişmemiş sütten geçmiş olabilir iyice arastır canım seni üzmek adla istemem dualarım seninle olsun rabbimim mucizesi olsun esirgesin sizi ama benim arkadasımında pozitifmiş haberi yokmuş dogum yaptı 1 ay sonra kaybetti bebegini otopsisinde toksoplazma sebebi cıkmıs öylede evlat acısı böylede bol bol duadan Baska elimizden bişey gelemez Allah şafi isminin hürmetine şifa versin inşallah 🙏🏻