Hosgeldinbebek Denizzmomm 30 gün boyunca yalancı pozitif olabilir demişti doktor arkadas bana, resmiyette 10 günden sonra karantina bitiyor, bulaştırıcılığı da kalmıyor deniyor ama yeni bi hastalık hiç bir bilgi güvenilir değil ne yazık ki
Matmazella Denizzmomm pozitif çıkabilirler zaten 10 gün karantinayı bulaşıcılığı bitene kadar veriyorlar diğer belirtiler bi süre daha devam edebiliyor ama yine de kontrollü yaşamamız isteniyor
Elifmstf Gmznur peki evi eşinin yaşadığı odayı dezenfekte ettirdiniz mi canım ben süreli temizlik halindeyim diğer odalarda elimde çamaşır suyu dezenfektanla gezer oldum 🙄😕
dthealthy Elifmstf çok fazla tedirginlik yapma bende negatiftim eşim pozitifti maskesiz yanına yaklaşma odasına girme oda maskesini taksın benle eşim de sağlıkçı olduğumuz için çok dikkat ettik elimi hiç ağzıma burnuma götürmedim ilk önce onun tabaklarını alınca eldiven taktım sonra normal aldım bulaşık tezgahının içinde çamaşır suyuyla geçtim öyle makineye attım ellerimi yıkadım çok şükür bulaşmadan atlattım ama dediğim gibi yakın temas ve el yıkama çok önemli
Gmznur Elifmstf hayır canım zaten benim sürem daha bugün dolduğu için öle bişey yaptırmadık. Herşeyi yıkadık bütün evi kendimiz temizledik
Elfynsmr Elifmstf canım bütün sağlık kuruluşundakiler 10.gün dolduğunda bulaşıcılığı kalmadığı için normal hayatına dönebilirsiniz diyor ama senin sonradan pozitife dönme ihtimalin olduğu için 14. Günü tamamladıktan sonra bir arada bulunmanız daha iyi olacaktır çünkü eşiniz iyileşmiş siz covid pozitif olabilirsiniz. Nehatiflere 14 gün verilmesinin sebebi sonradan pozitife çevirme ihtimalinden ötürüdür
Elifmstf Elfynsmr o zaman her ihtimale karşı ne bekledim bekledim derim devam ederim de bizden tekrar test almayacaklar mi bu durumda eşimden benden
Busra34ybg Denizzmomm 14 gün canım sonda test yapmaları gerekiyor çoğu insanın iyileşmesi 1 Ayı bulabiliyor geçmiş olsun
dthealthy Denizzmomm son günlerde virüs kalıntıları halen kanda olabiliyor iyileşmişlerdir ama vücutta olduğu için pozitif çıkmş olabilirler
Denizzmomm dthealthy canım sana bir sey sorabilirmiyim ben 17 gun önce poztftim butun semptomları gecirdim ve 17. Gunum bugun ama şuan tekrar bel agrım basladı hamilelikten mi bilmiyorum 24+2 haftalıgım tekrar mı kaptım yoksa korkuyorum
Elifmstf dthealthy eşimden bulaşıkları eldivenle alıyorum ve yıkıyorum. Çamaşır sulu su hazirladim fisfisa ondan sikip koyuyorum makineye de. Evin bütün odalarında maskeyle dolaşıyorum ben sadece kendi odama geldiğimde maskeyi çıkartıyorum. Eşim odasından çıkmadığı için takmiyo lavaboya giderken takiyo sadece. Odasina hiç girmiyorum kapıdan hep verip alıyorum onda da birbirimizi gormuyoruz. Birimiz bırakıyoruz digerimiz alıyoruz. İnşallah biran önce biter bu süreç evimde özgür olamamak çok kötüymüş. Varsın dışarı çıkmayım ama evimde rahat olayım diyorum.
Elfynsmr Elifmstf tekrar test almıyorlar diye biliyorum yani karantina süreniz bitince normal hayatınıza geri döneiblirsiniz diyolar
Elifmstf Elfynsmr ama saçma geliyor bana alınmaması belki geçmemiş olacak bı suru insan içinde çalışıyor eşim başkalarına götürmesi de ihtimal sonuçta. 10 gün dolunca tekrar gidip vermek istiyor inşallah alırlar. Onda negatifse 4 gün daha beklerim bı araya gelmek için ama önceden 2 test daha yapılıyordu negatif olmasına şimdi test sayısı artmasin diye yapmiyolar
Elifmstf Gmznur ben eşimin işten getirdiği onun kullandığı herşeyi yıkadım ama onun kullandığı odayı ister istemez büyük iş ve ben ağır iş yapamıyorum malesef eşimde ne kadar olsa yapabilir mi bilmiyorum. O yüzden sordum yeterli gelirmi normal bı temizlik havalandirma
Elfynsmr Elifmstf 10gün sonra bulaşma kalmadığı için yapılmıyor artık ama özelde ücretli yaptırılabiliyor
Emine_29 Denizzmomm ben hamileyim ve 24. Günüm çalışıyorum sağlıkçıyım halen pozitif çıkıyorum 10. Günden sonra normal hayatıma döndüm bulaşıcılığı bitiyor ama halen pozitifim canım sıkılıyor