Busra9290 sezeryan canim 40.hafta da doğurdum ama sen sen ol 40 a kadar bekleme zaten devlet 4 kilo üzerine normal doğum yapmıyor yapıyorsa da imza veriyorsun riskleri göze alıyorum diye ben doktoru dinlemedim dedi bebek iri kanala girmez girse de vakum la çekeriz çocuk zarar görür ha illa normal diyorsan da imza verirsin dedi . Ben de tamam o zaman dedim sezeryan olsun dedim anestezi kanımı verdim pazartesi salı korona testi mecburi dediler sezeryan da onu verecektim çarşamba da planlı sezeryan im olacak ti. Ama bizim ki pazartesi akşam 10 da gelmeye karar verdi sabah 7 ye kadar çektim normal doğum sancısı belki bir umut doğururum fırt diye 😂 nerdeee sabah acile gittim açılma 3 cm 12 ye kadar bekledim ve sancılarım 3 dk da birdi artık nts de 150 160 sanci yerleri yaliyordum artık beni doğurtun diye 😂 ama 3 cm i geçemedik malesef çünkü iri olduğu için kanala girmedi ne su ne nisan hicbir şey gelmedi 14 saat çektiğim şancı ile kaldım ama güzel yani sezeryan sonrası zorlanmadım😂 normal doğum sancısının yanın da buda şancı mi diyorsun acı mi diyorsun inan bi o kolaylığı oldu . 37 en geç 38 de gelmiyorsa sezeryan ol hiç zorlama bebeği de riske atma . Bana başka hastan ede doktor en geç 37 de sezeryana alırım daha gelişmez bebek 3 hafta ileri zaten demişti dinlemedim 40 a kadar bekledim başka hastaneye gittim devlet di zaten boşa beklemişim 37 haftalık kenki çocuk ile aynı doğurdum belki 100 200 gram fark ederdi ama 3 hafta boşa ağrı sanci çekmezdim. Şimdi 42 günlük olduk ablası zaten