Merhaba sevgili anneler ve anne adayları ,ben Almanya’da yaşıyorum,8. aya kadar kesinlikle sezeryan olmak istiyordum korkudan! 35 yaşındayım riske girmeyeyim dedim neyse ama burda biraz sistem farklı ,çok isterseniz ille de sezeryan olsun derseniz tabiki yapıyorlar ama böyle bir istek varsa doktorunuz sizi hastaneye sezeryan görüşmesine sevk ediyor ,hastanedeki doktor soruyor önce neden diye bide muayene ediyor,tıbbi açıdan bir sebep yoksa sizi motive edici konuşmalar yapıyor ki benim başıma gelen de bu ama hem alttan hem ultrasonla iyice inceledi ve beni öyle mantıklı ikna etti ki düşüneyim diyerek çıktım ,hayır ya da Evt diyemedim,ille de istersen tekrar randevu almanız lazım dedi en sonunda ve o kdr! O günden beri normal denemek istiyorum önce artık korkumda kalmadı ,herkes nasıl yapacaksa bende öyle yaparım diyorum ,zaten bebeğin durumuna normal doğum zamanı bakarız herhangi bir komplikasyonda sezeryana alırız o kolay iş gibi şeyler dedi doktor ,güven verdi bana tabi başka şeylerden de bahsetti,ben bunu sadece bu konu başlığı ile uyumlu olduğu için anlatmak istedim,herkesin kendi bedeni ve herkesin kendine göre korkuları var,nasıl istersek öyle olsun🙏Bu arada hala hamileyim 39+0 ,bekliyoruz bakalım ne zaman gelicek kızım😄