Nazliakm canım sürekli idrar yolu enfeksiyonu geçirmiş biri olarak bence doktorun sana hamile olduğunu bilerek en başta kültür yapması gerekiyordu. Kültürde çıkan mikroorganizmaya göre bir tedavi başlanmalı yoksa kullanılan antibiyotikler işe yaramayabiliyor. Senden kültürü biraz geç istemiş sonuçta hamilesin niye riske atıyor anlayamadım. Kültür sonucuna göre oradaki mikroorganizma ile bağlantılı bir antibiyotik başlar bir haftada etkisini gösterir korkma bu sırada bol su iç varsa kızılcık kaynat şekersiz iç geçmiş olsun 🤗

@Nazliakm Bende aynı konudan başından beri sıkıntılıyım. İdrar kültürü oldum ilaç kullandım, çamaşırlarımı her gün değiştiririm ütülerim, bol su içerim, hijyene dikkat ederim ama yok yok çıkıyor az da olsa. Benimde kaşıntı kokma vs şeylerim yok ama çıkıyor inanın bilmiyorum hala devam ama bi sıkıntı da yapmadı tabi çok şükür. Nedenini bilmiyorum ama sıkmayın canınızı siz yine de hijyene dikkat edin 😊

Nazliakm canım bende antibiyotik kullandım bol bol maydonoz ve su 2 hatada atlattım çok sukur

tokgozss erken doğuma sebep oluyomuş diyenler olunca insan ister istemez korkuyor. Herşeye dikkat ediyorum bugün kültür verdim. Kültür sonucu çıkmadan doktorum ilac yazdı. Onları kullanıcam. Bakalım inşallah geçer

Bhlsls bugün verdim 3-5 gğn arası sonuç çıkıyormuş

Nazliakm bende de var belirtilerim kokulu sarı akıntı ve ağrı. 1 kez şase verdi 1 kez de fitil. Kültürde üreme olmadığı için antibiyotik vermedi. Ama ne akıntı geçiyor ne ağrılarım geçiyor. Fitil kullandıktan sonra biraz ağrılarım hafifledi rahatladım ama yine aynı başa sarıyor. Kızılcık suyu içtim kuru dut yedim bana mısın demiyor 😖 şaşırdım kaldım artık. Erken doğum yapmaktan korkuyorum ama doktorum çok rahat. Pek ciddi bişey gibi görmüyor anlamadım gitti

Nazliakm inşallah temiz çıkar sonucunu yazarsın canim.bejim.kafam.karisti bana dahiliye doktoru yaptı temiz değil dedi kültürün ama 15 gunsonraa doğum.doktorumda yapacsk

@Nazliakm Evet bana da öyle demişlerdi ama takmayın ya o bir ihtimal ben 32 yi bitiyorum henüz bir sıkıntı olmadı biz dikkat edelim gerisi Allahtan 😊

tokgozss inşallah hiç bir sıkıntı olmadan kucağımıza alırız bebişlerimizi❤️

Bhlsls kadın doğumcum bana kültürün çok sağlıklı bir sonuç olmadığını söyledi. O yüzden sonuca bile bakmadan ilac verdi

Nazliakm hamile olmadan once bende cok oluyordum, hamilelikte Olurum diye cok korkuyorum, kizilcik kompostosu yApip iciyorum ben, iyi geliyor. Yani en onemlisi olmuyorum cok sukur.

sende arastirabilirsin.
            Yapılan farklı çalışmalarda, kızılcığın idrar yolu enfeksiyonunun temel sorumlusu olan E.Coli başta olmak üzere 13 farklı patojen üzerinde antimikrobik etki gösterdiği ortaya konulmuştur.

Nazliakm her gittiğimde veriyorum ama sonuç değişmiyor. Dün gittim yine verdim hep aynı 🤷🏻‍♀️

Nazliakm 1 tutam maydonozu suyla kaynat sonra limon sık ılımaya bırak burnunu kapat iç annemde çok olurdu bu tarif için bana dua eder hep mutlaka dene çok hızlı etki ediyo