Baybymucize Gul6161 canım en iyi ölçüm vajinal ultrosonda oluyor üsttende belli oluyor ama kısa yada uzun gözükebiliyor ben serklaj olduğumdan beri sadece perinotolog baktı alttan 2.5 ay olmak üzere inşallah hepimiz zamanında sağlıkla kucağımıza alırız bu çabalarımızın mükafatı olur
MystryYYy Baybymucize benimde sadcee perinatlg bakti ayrintili ultrsna gttgmde vajinal olarak. Doktorum hic bakmiyor sadece karindan bakiyor. Bir skntm olup olmadığını soruyo aknti vs hic biri yoksa gerek duymuyor sanırım. Bende acbaa benimki mi bakmiyor diye aklm karismisti demekki cogu karından bakio
Beyzaasiriinn Gul6161 idrarın sıkışık git bi dahakine daha net ölçülüyo karından ultrasonla ölçebiliyo kuzum 😊
Baybymucize Beyzaasiriinn aynen ben idararımı tuttum doktorda bukadar da tutma demişti uzunluğu ölçtü ve hemen lavoboya git tekrar bakıcam bebeği idrar kesesi ittirmiş dedi sizin dediğiniz gibi daha net oluyor
Gul6161 Beyzaasiriinn anladım ama doktora geçen dediğimde karın ultrasonundan bakmayalım dedi haftaya hatırlat bakcaz dedi muhtemelen vajinal ultrasonla bakacak ama ona idrar sıkışık gitmeme gerek yok dimi
MystryYYy Baybymucize bnm bulundgm yerdede hep ozel hastaneler var bir tane devlet var onada gidilmez. Kadn dogum uzerine en iyi olan ozele gidiyorum doktorumda baya iyi bir dr kendini baya tanitti instgrmdada sayfa falan acti cok hastasi var. Sagolsun anlayisli bir adam beni ayaktada bekletmiyo hemen sen yat bekleme ayakta der hep. Keske hepimiz iyi doktorlarla karsilassak. Serklaj yapmadan once bile dusundu yapablrmym die ama ole de bolede gidicek en azndan yuzde 1 sansimizi deneyelim demisti . Cok kotu durumdaydik. Ameliyattan bizimle beraber mutlu cikti oda. Bebegimi ilk kez goren adam oldu kese uzerinden her seyini görmüş kızımın saclarini kafasi ayaklari sevdim onu diyodu 🙂 Rabbim saglkla kavustursun hepimizi.. Dun gece normalde hep kipir kipir olan kizim cok sakindi hiç hareket etmiyodu. Karnimda bildigin basketbol topu gibi oldu hem sert hem sisik cok. Korktm baya tedirgin oldum acikcasi. Sonra bir iki ugrastm hafiften bi tekme yedm hafif bir hareker etti yinede icim rahat etmedi. Sabaha karsi 6 gibi uyandm dedm acaba hareket etcekmi bi skntmi var sonra 6 7 kez oynadi ama yinede icim rahat etmedi. Simdi kalktm iste oynuyor ara ara ama tatmn olamiyorum pskljim bozuldu cok oglumdada hareketsizten ve kasilmadan anlamstm bisi oldugunu o yuzden bunda hafif bi hareketsizlikte cok kottu oluyorum nasil yenicem bu durumu bilmiyorum. Zaman hizlica sglkla gecsin ve bir an once kucagimiza saglkla alalm insallah ya 😔
Baybymucize MystryYYy canım bende hareket etmeyince çokk korkuyorum biryere toplanıyor geçen 2gün hareket çok azdı doktorum 1ay önce 24.haftadan sonra hareketlerini takip et etmezse hemen ara dedi 2gün bittim ama sonra hafif kımıldadı içim rahat etti kızlar güçlü derler inşallah kızlarımız güçlü olacak bir tane olsa evladım En azından 1 çocuğum var ferim başka olursa gene aynı şeyleri yaparım
Tugbaymnkurt MystryYYy kasılma nasıl oluyor bır türlü anlamıyorum benım ılk gebelıgım yanı ışınını küçükken kaybettim bu haftalara gelemedim çok bılmıyorum
Baybymucize MystryYYy yok canım serklajdan sonra hiç bakmadı perinotolog baktı sorun var mı diye bişi demedi nede önce neden bakmıyor hep üstten diyordum sanırım hep öyle gidecek
MystryYYy Baybymucize anladim cnm. Ben hep takip ediyorum hareket ediyor çok şükür ama bazen çok hareketli oluuor 2 gun diger gun daha az hareket ednce korkyorum istemsiz evet kizlar guclu olur insallah sag saglm alcaz kucaklarmza Allahn iznyle 🤲
Baybymucize Gul6161 canım tutma vajinal ultrosonda tutmakta gerek yok zorlanırsın ben üstten bakacaktı tuttum bana bukadar da tutulmaz git tuvalete sonra bakayım dedi
Baybymucize Gul6161 üstten bakıyorlar canım hep benm en son 22.haftada bakıldı başkada yok hep üstten oda doğruya yakın oluyor benm en son 35mm di inşallah başka bişeyim olmaz inşallah
Fatmakrbg Kızlar ben doktoruma bu konuyla ilgili hiçbir şey sormadım dikiş atıldıktan sonra ama atılmadan önce sorduğumda 1 hafta sonra ilişkiye girebilirsin demişti, ama ben korkuyorum ilişkiye girmiyoruz sizin doktorlarınız neler dedi
Nasippp Fatmakrbg bizimki yasak zaten ben hamile kaldığından beri hiç ilişki olmadı ki doktorda yasakladı. Bence yapmayın canım riske atmayın Allah saklasın ilişkiden kaynaklı bişey olursa….
Beyzaasiriinn Fatmakrbg başından beri yasak kuzum dikişten sonrada ilişki yasağı olmayan duymadım 🤷🏻♀️ Hem enfeksiyon riski var dikişlerin zorlanma riski var ama doktorun sorun görmediyse sende temkinli davranırsınn
Beyzaasiriinn Fatmakrbg yok o zaman idrar kesen boş git vajinal bakarken idrar varsa zorlanıyosun zaten 😬
Baybymucize Fatmakrbg Canım bebeğini riske atma ben hamile kaldığım en baştan beri ilişki yasak rahim kasılmanı başlatma dikişler kasılmadan yırtılabilir aman dikkat et canım
Fatmakrbg Nasippp Allah korusun zaten biz de ondan kaynaklı birşey olur açılma tetiklenir falan diye korkmuştuk iyi ki yapmamışız
Fatmakrbg Beyzaasiriinn yok yok yapmamak en doğrusu iyi ki yapmamışız demek ki benim doktorda bir sorun var 😄
Nasippp Beyzaasiriinn iyiyim çok şükür canım kavun karpuz yata yata büyüyoruz ☺️😅 yattığım yerden örgü örüyorum kızıma 😁 sen nasılsın canım ne kadarlık oldun biz 19+1 haftalık olduk 😇
Tugbaymnkurt MystryYYy canım nasılsın sımdı senınle aynı durumdayım 19 haftalıkken kese vajene kadar düşmüştü elımle hıssettım dokunduğumda keseyi yukarı cekıp dıkıs atıldı bebegı dıkıs tutuyor sadece bu arada benım kesede de deforme olmuş vajene kadar ındıgı ıcın. 23+3 oldum yüksek tansıyondan hastanedeyım sımdı
Baybymucize Tugbaymnkurt çok geçmiş olsun canım allahım hepimize yardım etsin bu zorlukların mükafatı beneklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin
MystryYYy Tugbaymnkurt ben suan hala.yatiyorum cnm hic bisey yapmiyorum yemegide yatrak yiyorum sırf wc icin kalkiyorum . 4 kasimda gtmistim doktora suanlik her sey yolundaydi yatmaya devam demişti doktor hafta ici tekrsr gidicem 15 gunde bir kontrlm benim. Bende suan 25+4 ultrsna gore 26 haftalik oldu. Allah acil sifalar versin tansiyonun kaca kadar cikiyor ? Suan rahim ağzı kac mm ? Benimkisi 10 - 13 mm arasi hep. Oda dikiş tutuyor dedi doktor.
Beyzaasiriinn Nasippp ohh iyi olunda yatın ☺️ 28+6 yarın kontrolüm var büyük ihtimalle bi daha ki kontrolde dikişlerimi alır..4 haftada bir gidiyorum çünkü bi sıkıntı olduğunda hemen haberleştiğimiz için daha rahatım.belki durursa dikiş zorlanmazsa 35 te de alırım demişti 😊
Gul6161 Baybymucize 48 mm normalmi acaba kağıtta öyle yazıyodu pek anlamadım ben doktor iyi şuan bir sıkıntı yok ara ara bakarız yine dedi
Fatmakrbg Baybymucize bana doktorum hamile kalınca dedi ki ilişkiye girebilirsin dikişten de 1 hafta sonra ilişkiye girebilirsin iyi ki birşey olur diye korkup girmemişim