Bende genel oldum 24 gun once. Doktora korkarak sordum ne zaman takacaksiniz diye. Bayildiktan sonra tabi dedi. Neden o ani yasatayim sana.gerek yok yani dedi. Ohh dedim🙏🏼 Yapabiliyorken neden yapmazlar anlamam. Cok sukur doktorum sen kendini nasil rahat iyi hissedeceksen o onemli dedi. Kendim takacagim ameliyatta kimseye birakmam isimi kendim yaparim dedi. Dogumdan sonra hemsire geldi cikarmaya oturur vaziyetteyken cikardi. Acimadi hic:/ bosuna onu da kafamda buyutmusum. Ama takma kismi acili olur mu bilemiyorum.tekrar konussaniz doktorunuzla belki bayildiktan sonra takar.

Cakil01 doğum için değil ama baska bir kac operasyon gecirdim. Bayıltildıktan sonra takılıyor. Ama bir seferinde çektığim acida wc ye gidip yapamamıştım geceye kadar. En son çare sonda taktilar. Ama asla acılı birsey değil. Gıdıklanma huylanma hissi var..

Cakil01 benim ilk genel oldu o bayıltıp yapmışlar di ikincisi spinal oldu onuda odada taktılar ben şok tabi bekliyorum belden igne yapildiktan sonra takilacak hazirl degıldim kendimi çok kastim kasmamam lazımdı canım yandı nasil desem enfeksiyon olmuşumda orda acı yanma var taki uyuşturulana kadar çok yanma oldu şimdi 3. Olucak gene takıcaklar canli canli 24 günum kaldı bakalim tecrübelendik kasmıcam biraz da sabır uyuşana kadar canım

Cakil01 Benim ilk dogumumda ve 3. De bayilttiktan sonra takmışlardı 2 de vajinismus olduğumu söylediğim halde bağıra çağıra aglatarak taktilar 🤦🏻‍♀️ 2. Doğumu fakültede olmuştum özeller gerçekten bu konuda çok anlayışlı mahvettiler beni fakültede resmen yırtmıştım kendimi bebeğim doğduğunda ne kadar ağladıysam artık iç çekiyordu hala hissediyor tabi

Cakil01 bana bayıltmadan önce taktılar daha öncede kendini kasmassan acımıyo alttan ultrasonla bakar gibi hissetmiştim çıkarması zaten daha kolay ben kendime geldikten 4 saat sonra çıkardılar ne kadr çbuk kalkar yürürsen o kadr erken iyileşirsin demişti doktor 5 saat sonra yavaş yavaş kalkıp yürüdüm

Cakil01 bende genel anestezi ile olmuştum ama sondayı odada takmışlardı kendini kasma demişlerdi kasmayınca acımadı hiç sıkıntı yaşamadım korkulacak gibi bişey değil

Cakil01 bende idrar yolu enfeksiyon için idrar kesemden kültür almak istedi sondayla yani, herkese soruyorum acıyomu acıyomu diye herkesde acımıyo korkma dedi tamam dedim yattım çatala bi soktu ooff 😭😭😭 neyse aldılar kültürü sonrasında çıkartırken daha çok yandı bi gün boyunca idrarımı yaparken hep yandı. Mümkünse bayılttıktan sonra yaptır doktor niye bayılmadan önce yapar anlamam

Cakil01 ben genel değildim hatta ilk normal başladı hastaneye 3 dakika da bir gelen sancıyla gitmiştim o sancı çok acı veriyordu bana tamamen benim bünyemle alakalı ama o halde uyuşturmadan taktılar valla hiç ağrı hissetmedim hemen hallettiler sezaryen oldum çıkartırlarken de çok az sızladı

DHNEb ne kadar cins bu devlet çalışanları anlamıyorum neden böyle yaptıklarını ya resmen eziyet etmişler özel durumunuz olduğunu söylediğiniz halde. Bende vajinusmus atlattım görünce yazmadan geçemedim 🤦‍♀️

Asenana malesef ben atlatamadım esim cok şükür ki anlayışlı bu konuda 8 yıllık evliyiz rabbim kimseye vermesin bu hastalığı pskolojikmen çökertiyor insanı

Cakil01 ben normal dogum yaptım sırf yataktan kalkmak için yalandan tuvalete gitmem gerekiyor dedim o arada muayene için doktor geldi açıklık tam dedi ne olduğunu anlamadan Bi acı hissettim sonda takmışlar megersem boyle uzun cubuk gıbı Bı seydi tam hatırlamıyorum keske tuvaletim var demeseydim🤣🤣gerçi o dogum sancısının yanında hiçbir şeydi ama yine de hissettim biraz agrı oldu tabi ama büyütülecek Bi şey degıl bayılttıktan sonra yapsalar daha iyi

2evlatannesi devlette mi yaptılar öyle ya niye ayıkken yapıyolar ki zaten uyuşturulacaksınız ben iki doğum yaptım ilkinde taktılar sadece oda bayıltıldıktan sonra takıltı. İkincide takmadılar lavman yapmışlardı onda da sındadan daha berbat bir mesele o

DHNEb eğer tedavi olmak istersen doktorumu tavsiye edebilirim sana konuşmak istersen de konuşabiliriz ertelemek çözüm değil bence yapabilirsin :)

Cakil01 bana da devletde uyanıkken takdılar acı olmadı ultrasonda altdan bakarlar ya oyle bı seydı sadece .

Imfromlastnight
                      Evet aslında bende bayıldıktan sonra istedim fakat, çocuk doktorları bebeği anesteziye maruz bırakmamak adına asla tavsiye etmiyorlar çünkü ameliyathanedeki batikonlanma ve sonda sürecinde çoktan çocuğa da geçmiş oluyor dedi.
                      Ne yaptıysam ne dediysem kabul etmedi katlanabilirsin dedi 😔
                      Sizin bebeğinizde sorun oldu mu anestezi aldığı için?

annepanda
                        Bir kısım acılı bir kısım acısız diyor, sanırım yine takan kişinin el tecrübesine bağlı 😔😔

DHNEb
                        Benim hastanem özel, doktorum da normalde çok anlayışlı ama ne dediysem bebeğe zararından dolayı kabul etmedi 😔

Cnsugur
                          Bende anlayamıyorum, çok ısrar ettim ama bebeğin anesteziye maruz kalmaması gerek diyor. Bütün işlemler bitince bayıltabilirim diyor 🙄😔