Kızlar çok üzülerek yazıyorum 33 haftalık oldum ve sigarayı bırakamadım bi türlü ne yapcam ne etcem bilmiyorum her randevuya gittiğimde bi sorun çıkacak diye aklım gidiyor ama şu ana kadar her şey normal dedi bundan sonra bir şey olur mu sizce yani bırakırsam en azından şu son haftalar bi yararı olur mu aranızda hala içen var mı bu arada

Aysenur23-m çok nadir bende bazen eşimden içiyorum ama 1 duman 2 duman bende de henüz bir sıkıntı çıkmadı öyle fazla kullanmıyorum da 1 haftada 2 haftada bir falan 1 duman alıyorum zararın neresinden dönersen kardır bırakmıyorsan azalt elinden geldiğince

Aysenur23-m malesef 17 haftaligim ve bırakamadım 1 panikten fazla içiyordum sim çok zorlayarak 10a ancak düşürdüm ama çok da tedirginim hergun dua ediyorum biran önce bırakmam için ama yapamıyorum daha çok strese giriyorum rabbim biran önce kurtarsın bizleri bu illetten

hulya1esila amin inşallah benim bazen canım çok istiyor o zaman nefsimi kırmak için eşimden 1 duman alıyorum daha da almıyorum bazende eşime yanımda içme midem bulanıyor diyorum ama isteyince dr istiyor can 🤷‍♀️

• [silindi]

Aysenur23-m 6 haftalık hamileyim aynı durumdayız.Günde on taneye düsürdüm onuda agızlıkla içiyorum.Cevremde kullanıp sorunsu dogum yapanlar cok oldu.Ama hep tedirginim

[silindi] sen daha şanslısın mide bulantıların başlayınca tıksinirsin eğer bulantı koku şikayetin vs olursa tabii

[silindi] aynen çok fazla sorunsuz doğum yapan var ama inanın çok korkuyorum her kontrolde sigara yüzünden bisey olacak diye aklım çıkıyor hemşire bir arkadaşım da kullandı iki katı su tüketmem gerektiğini söyledi suyu çok etkiliyormuş

• [silindi]

Aysenur23-m yok yok hiç saglık sorunu olmadı bebeklerin.Günde iki paket sigara içen bile vardı.Ama ben yinede korkuyorum ister istemez

Aysenur23-m ben surekli içerdim gunde bir paket ama şimdi çok ceviz findik kuru yemiş çekirdek meyive yemek turlu kafa dolduryorum sigara aklima gelmyor gelince de yakyomama içine çekimyom dumani haftalar geçyo unutyom en çok aklima ayida 2 3 kere geliyorsa içyom oyile içime çekmeden ben oyile yapyom

• [silindi]

Beyza_nazz şu an hiç bulantım yok olsun diye dua edecegim nerdeyse.Henüz kalp atısınıda duymadım.Doktor saglıklı gorunuyor her sey dedi ama vicdan azabı cekıyorum

Aysenur23-m lütfen içmemeye çalışın plesantaya zarar verme ihtimali var Allah korusun bende hamile olduğumu duyar duymaz bıraktım canım istiyor ama içmemeye gayret ediyorum hiç içmedim ileri de çocuğunuzun sigaraya yatkınlığı daha çok oluyormuş

Aysenur23-m doğumda da doğunca da etkiler çocuğun gelişimi etkiler bebeğinizi büyütürken bağışıklık sisteminden tutun da herhangi bir gelişim problemi çıkarabilir bebeğin anne rahminde ani ölüme anne karnında da gelişim geriliği yaşatabilir doğum sonrası bebeğin solunum sıkıntısı olmasına yol açabilir doktor desteği alabilirsiniz bebeğiniz için 🌸🌸🌸🌸

Aysenur23-m doktorum bitirmeden 1 2 nefes al bırak dedi çünkü çok zorlaniyorum gerçekten.2li ve 3ĺu tarama mi yaptırdım şükür bir sorun çıkmadı 2 hafta sonra detayliya gideceğim ama şimdiden stresi sardi

[silindi] lütfen içirmeye çalışın Allah korusun plesantaya zararda verebilir bazı annelerde şuan zararsız olsa da plesantaya zarar verme olasılığı da var ben içmediğim halde plesanta kanaması yaşadım riskli gebeyim Rabbim kimseye yaşatmasın 🙏

[silindi] bende sorunlu diye anladım canım onu çok pardon dün markete gittim kasiyerlede sürekli gittikçe merhaba merhaba olduk dün sigara aldım oda şey dedi bende içtim hamileyken yarım paket bitiriyomuş oda bebeğş nefes alamamış doğunca 1 ay küvez de kalmış bebeği ama başka bi tanıdığım var oda günde 1 Paket içmesine rağmen bi sorun yaşamadı dün öyle deyince çok etkilendim ama hala içiyorum içmeyince kafayı yicek gibi oluyorum

Aysenur23-m hamile kalmadan önce günde iki pakete yakın içerdim. Hamile olduğumu öğrendiğim anda zor da olsa bıraktım, sonrasında canımın istemesine fırsat olmadan bulantılarım başladı zaten. Bulantım yüzünden kokusundan bile tiksindim ama bulantım Allah nasip eder de geçerse ne olur bilemiyorum