KardelenYB Prensesimm77 gebelik şekeri Doğumdan sonra dikkat edildiği surece kalmıyor eğer dikkat etmezsen hamileyken kalıcı olarak kalabiliyor benim kuzenım hıc dikkat etmemişti hamileyken şuan şeker hastası ve oğlu 4 yasında hala da şekeri bar kuzenımın
iremfidan1 KardelenYB Benim şeker yükleme sonucum aç olarak tok vermedim Glukoz 0 = 75 Glukoz 1 = 139 Glukoz 2 = 98 Sizce nasil doktora gözükmedim daha banada yardimci olurmusunuz
KardelenYB iremfidan1 1 ve 2 numaralar da mı aç verildi yani normalde açken eğer glikoz şurubu ıcmeden önce 110 altı şurubu ıcınce 1. Saat te 180 altı 2.saate 140 altı değer istiyorlar doktorlar 75 mg şeker yüklemesinde bu sekılde ama sizinkini anlamadım pek
Esincil iremfidan1 Tanı için 75 gramlık şeker yükleme testi yeterli Test sonuçlarında açlık kan şekeri 92 mg/dl, 1. saat kan şekeri 180 ml/dl, 2. saat kan şekeri 153 gr/ml altında ise bu değerler normal olarak kabul edilir.
KardelenYB nisemom doktoruma danıştım bakalım ne diyecek sanırım tekrar aç tok kan alacaklar cihazımda sorun olup olmadığını tespit etmek ıcın
Mucizemm34 KardelenYB acaba mandalinanın şeker icin zarari varmı ben 2. Testi yapmaya gidecem perşembe günü kendim diyet yapıyorum hamurişi pilav tatlı felan herşey yasak ben çok üzüm yemiştim o çok etkiledi şekerimi mandalina yiyorum 2 gündür acaba o nasıl şeker icin
KardelenYB Mucizemm34 portakal mandalina mevsimi değil daha tam çok tüketme sen yine de ama çıkartmaz suan ki mandalina şekerlenmemiştir daha zaten eksıdır limon görevi görüyordur o
nisemom Mucizemm34 canım bir orta boy mandalina 100 mg şeker içeriyor. Yani bir porsiyon meyve demek yüksek miktarda şeker içeren meyvelerden kendisi
Mucizemm34 KardelenYB aynen eksiydi diye iyi gelir sandım da en iyisi hiçbirini yemiyim perşembeye kadar baya korkuyorum çünkü:(
Mucizemm34 nisemom yaa öyle mi ben ekşi diye iyi gelir sandım 😔😔 hiçbirini yemiyim o zaman perşembeye kadar :(
xgmztlm KardelenYB ya banada bugün doktor bebegin karin çevresi geniş seker olabilir dedi kilolu dedi 32+6 2200 gr şaştım kaldım kan testimde şekerin iyi demislerdi gizli seker olabilirmis
KardelenYB xgmztlm niye böyle dediği kılışı gayet normal haftasına göre 😐 yanı son zamanlarda bi hafta ileri olabilir zaten bence şeker felan yoktur ya cıksa yüklemede gizli de olsa cıkıyor
KardelenYB nisemom valla ayar olmaya başladım zaten cihaz mı sorunlu benim insülin direncim mi oynak anlamıyorum
KardelenYB Mucizemm34 günde bir tane ye sonra süt iç canın çok cekıyprsa dengeler zaten ama dedıgın gibi mevsimi değil çok istemedikçe sen yeme canım
KardelenYB Nasippp yok canım ya kıloyla alakası yok genetik bir durum genelde genlerde varsa tabi fazla kılo almaya da musaıtsen kılo o sekılde alınıyor
nisemom Mucizemm34 yoğurt kefir süt ürünleri ile yarım meyve yiyebilirsin. Hatta tam da yiyebilirsin ama sadece bir ara öğünde diğer ara öğünlerde yarım yemelisin
Mucizemm34 KardelenYB en iyisi 2.teste kadar çok aşırı istemedikçe yememek canım. şeker yüklemesi kaç kez yaptın değerlerin nelerdi?
KardelenYB Merveosm sanırım bıraktıracak yada başka bişi diyecek 2 hafta boyunca rapor ıstedı daha önce ıstememişti
RabiaMG KardelenYB cihazinizi hastanede aclik tokluk bakilirken damardaki kanda deneyin. Bana doktorum oyle demisti benim evde en yuksek 160 170 cikarken hastanede en yuksek 138 cikiyordu. Cihazim 35 falan fazla olcuyormus. Hemsirelere soylemistim aleti damardaki kanda denemistim