cansuuuuuuuu Ben 10 yıldır sigara kullanıyordum ve sigarasız adım atamıyordum. Hamile olduğumu öğrendim, 171 sigara bırakma hattını aradım ama ilaç tedavisi uygulayamayacaklarını söylediler. Kağıda yazılar yazıp dolaba astım, en azından bilinç altıma yerleştireyim diye yine yapamadım. Her sigara içtiğimde kendime kızıyordum ama bırakamıyordum. Hamileliğimin bu haftaları affedersiniz ama sürekli kusarak geçiyor. Yine aşırı bulantılı bir gündü, hamileliğimin 26. haftası o kadar zor geçti ki gece 03:00 gibi kusarken boğazımdan kan gelmeye başladı. Bende de panik atak var aşırı korktuk eşimle, anında hastaneye gittik. Hastaneye gidene kadar yol boyunca ağladım ama kendim için değil bebeğimiz için, Allah’a yalvardım lütfen ona bir şey olmasın diye. Bütün kontroller yapıldı, testler yapıldı. Her şey normal görünüyordu, doktor hamile olduğum için film çekip ciğerlerime bakamadığını söyledi. O an o kadar korktum ki, kendim için değil. Bana bir şey olursa, bebeğime ne olacak? Ben bu kadar acı çekiyorsam kim o ne haldedir. Bu düşünceler beynimi tırmalayıp durdu. Bu arada kusmalarım devam ediyordu. Sırf sigaradan tiksinebilmek için o halde sigara içmeye devam ettim. Sabah 08:00 gibi ancak eve gidebildik. Midemin ve boğazımın yanmasından uyuyamıyorum. Bir süre sonra uyuya kaldım, aradan 2-3 saat geçti uyandım. Markete sigara almaya gittim ama paketi hiç açmadan eşimin yanına bıraktım. Eşim uyandığın da dışarı çıkacaktı işi vardı. Sigarayı bırakmamı çok istiyordu ama strese girmeyeyim diye üzerime de çok gelmiyordu. Dışarı çıkarken paketi unutma dedim, sen içmiyor musun dedi. Hayır dedim, nasıl yani dedi. Bıraktım dedim, başta inanamadı. Yüzüme bakıyordu sadece, kızımıza bunu yapmaya hakkı yok dedim. Benim de, onun da sağlığı için bırakmam gerekiyor dedim. Çok mutlu oldu, canım eşim. Şu an 30+3 haftalığız ve sadece bir kere eşimden bir duman almayı denedim, izin vermeyecekti ama tekrar başlamayacağıma söz verince izin verdi. O bir duman bana yıllanmış küllük kokusu gibi geldi. Sigarayı bırakalı 1 ayı geçti, bazı arkadaşlarım bir daldan bir şey olmaz maksat sohbet sarsın desede ağzıma sürmedim. Sigarayı sizin için değil, ailem için bıraktım dedim. Nefes alabildiğimi hissediyorum, yediğim yemekten tat alıyorum ve artık içim daha rahat. Darısı isteyen herkesin başına inşallah, istediğimiz zaman yapmayacağımız hiç bir şey yok.👻🤍