gul9686 dr um çiğ yumurta içeren ürünleri tüketme dedi bende tüketmedim tabi ama kim mayonezin içine gerçekten yumurta koyuyor ki bozulurdu öyle olsa erkenden :/ beni düşündürtüyor bu konu yine de yemedim :)

gul9686 ben 38 deyim yedim valla hemde bol bol 🙈🙈hiç çiğ yumurta aklıma gelmedi

Nasippp canım çiğ et az pişmiş et laktozsuz süt ürünleri az pişmiş yumurta salam sucuk sosis gibi işlenmiş ürünler yeşillikleri bol su ile yıkaman gerekiyor

mlsmrtgl, başlığı Yiyecek içerir olarak değiştirdi.

Nasippp Canım sakatat, (işkembe, kelle paça, ciğer, yürek) mayonez(çiğ yumurtadan dolayı) az pişmiş et ve az pişmiş yumurta, sosis salam sucuk, pastorize olmamıs peynir, süt(sanırım pazar gibi yerlere satılanlar pastorize olmuyo) az yıkanmıs yeşillik (toksoplazma riskinden dolayı) ilk üc ay maydanozuda cok tüketme cok dedikleri baya cok canım bir iki daldan bişi olmaz yani sanırım bu kadardı bana dedikleri. Meyveyi günde iki porsiyon sebzeyide sınırsız tületebilirsin demişti❤️

babysevgi evet öyle de bi şey var sonucta raflarda satılıyor marketlerde ama güvenemedim işte 😣

Her bünye aynı olmaz tabiki ama 1 hafta önce önce doğum yaptım. Bebeğimin gelişimi öndeydi, suyunda hiç problem olmadı. Doğdu, kontrole gelen doktorlar çok sağlıklı gibi şeyler dediler. Çok çok çok şükür.. Sonuç olarak sakatat dahil olmak üzere canımın istediği herseyden abartmamak şartıyla yedim. 😊😊

Nasippp konserve ürünler ton balığı hazır soslar yenmemeli de diyorlar ( yazan bir arkadaş var ona ek olarak diyorum😊) benim doktorum değil ama görüştüğüm bir diyetisyen paket sütte içme diyor bebek alerjik olmasın diye

_Semtember_ çok şükür sağlıklı olmuş canım. Sonuçta sigara içen annelerinde bebekleri sağlıklı oluyor hastalığı da olabiliyor ama her ihtimale karşı dikkat edilmesi için yememizi önermiyorlar. Sizde bir sıkıntı olmamıştır ama bir başkasında olabilir dikkatli olmak gerekir🤗

Canım çektiğinde yedim valla hatta dündü sanırım pizzayla beraber yedim 😬😋🙃

gul9686 bende aynı şekilde sakatat facefood falan yemedim. Çok canım çektiğinde evde pizza yaptım. Bi kere hamburger yedim dışarda. Ama sebzeleri sirkeli suya basmadan yemeyin lütfen. Toksoplazma riski olabilir ve bebeğe zarar verebilir.

gul9686 canım çoğu mayonez markasında pastorize yumurta yazıyo içeriğinde ve ben tüketiyorum şuana kadar bi sıkıntı çıkmadı Allaha şükür ☺️

Hope8 benim hatam canım ben cam günlük süt içiyorum tavsiye ederim paket sütlerden çok daha iyi 🤗