Flamingo44 ama o sanciyi kesmek için. Bana da başta sancı için endol diye bir ilaç verdi en fazla 10 gün kullan dedi, onu bitirdim ben ama diğerleri doğuma kadar devam edecek. Ayrıca canım hangi şehirdesin bilmiyorum ama başka bir doktora daha randevu alsana. Erken doğum ciddi bir konu. Ben kendi doktorum dışında iki doktora daha gittim geçen hafta ve değiştirdim doktorumu rahat bir adam olduğu için. Bana bu ilaçları diğer doktor verdi.
28.haftada erken doğum riski
Rebeka inşallah zamanından önce gelmez 🤲🏻 zaten yatıp dinleniyorum Allah razı olsun annem ablam yanımda herşeyim yapıyorlar
Sukut66 nelere çok dikkat ediyorsunuz beslenme konusunda?
Mimarhanim bana erken doğum için bu ilacı kullanmak zorundasın dediler ve ilaç alerji yapıyor bütün yan etkilerini ilacı aldıktan 10dk sonra yaşıyorum ama bebeğim için sıkıyorum dişimi. Allahım bugünleri kolay geçirsin inşallah. Maalesef Balıkesir Edremitteyim ve sağlık yönünden berbat bir yer ne doğru düzgün Dr ne de hastane var. Kendi memleketime gitmek istiyorum fakat yolculuk sıkıntılı olabilir diyorlar.
Canimannem bende magnezyum alıyorum. Progesteron daha dün verdiler. Nidicard içiyorum düzenli olarak. İnşallah bugünler çabucak geçer sağlıkla zamanında alırız yavrularımızın kucağımıza
Flamingo44 aynı şey bendede var 31 mm ve hamileliğimin başından beri hunilesme var tek başına risk teşkil etmiyor dedi doktorum ama kendimi yormuyorum 30+4 olduk korkma ağrın sizin olmazsa kasılma açılma olmadigi sürece bu arada doktorum önlem olarak;
Haftada bir Proluton iğne
her akşam vajinal progestan
Ağrım olursa diye adalat krono
Magnezyum
Ve hafif tempoda kendimi yormayacak kadar yuruyebilecegimi söyledi 😘
Flamingo44 en onemlisini unutmuşum
Kesinlikle ve kesinle günde 3 litre su +havuç suyu
yamacalimoms peki başında size dikiş atılmadı mı. Ben 28.haftamda olduğu için atılmaz dedi Dr. Nidicard verdiler mi size?
Bana daha dün verdiler progesteronu. Nidicard içiyorum yatıp uzanıyorum.
yamacalimoms hunileşme ile bir açıklama yaptılar mı acaba hani neyden olmuş olabilir diye bana bişey demediler
Flamingo44 Amin insallah. 💖
Rebeka bendede aynı problem var rahim kısalığı kaç mm acaba
Flamingo44 Yo dikiş falan gerek yok dedi rahim uzunlugum gayet iyi ucunda hunilesme olması büyük bir risk olarak görmüyorum dedi, bende üstüne gidip çok takilmadim stres yaptıkca ilerliyor bu rahim sorunları dikkat et kafanı dagit genelde çoğu kadında olan şeyler bunlar dinlenmeyle dikkat etmeyle geçer emin ol
Flamingo44 belirtileriniz oldu mu yoksa kontrolde mi farkedildi ?
Flamingo44 anladım canım Rabbim kolay gecirtsin. Umarım sağlıkla vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin Allah’ım 🙏🏻 evet erken doğum riski varsa seyahat onermiyorlar. Sürekli istirahat etmen lazım.
babymrv kontrol de
Mimarhanim inşallah 🤲🏻🤲🏻
Flamingo44 erken dogum olursa diye bebege faydasibolacak kilo aldiracak yiyecekler yemege calisiyorum kaşar, muz, karpuz et urunleri yogurt bunlar hem fayda verir hemd ekilo yapr
Yanlış bilinen iki şeyi düzeltmek istiyorum, bu konuda bir çok doktor görüşü de aldık. Şöyle bir algı var “bebek erken doğarsa kilosu iyi olsun diye kilo aldıracak yiyecek yemek” birincisi erken doğumda bebeğin kilosu değil haftası önemli. Bebek 5 kilo olup 28. Hafta doğsa o 5 kilonun hiçbir önemi yok 3 ay yine kuvözde kalır, 28. Haftada doğan her bebeğin yaşadığı süreci yaşar. Önemli olan bebeğin anne karnında geçirdiği süre. Ve özellikle rahim ağzı kısalığında doktorlar bebeğin haftasıyla uyumlu gitmesini isterler. Çünkü haftasından kilolu ya da iri bebeklerin rahme yaptığı basınç daha fazla olur, bu da rahim ağzı kısalığı olan gebeler için bir tık daha fazla risk teşkil eder. O sebeple bebeğinize kilo aldıracak yiyecekler yemek yerine, bebeğinizin haftası ile uyumlu ne eksik ne az kiloda gitmesini önemseyin.
Diğeri de yukarıda biri havuç suyu yazmış, havuç suyunun anne karnındaki amniyon sıvısını arttırma özelliği var. Eğer amniyon sıvınız normal ya da fazla miktarda ise havuç suyu içmenin size faydadan çok zararı olur. Sebebine gelecek olursak, normal değerlerde olan amniyon sıvısını arttırır artan amniyo sıvısı rahme olan iç basıncı arttırır ve rahim ağzı kısalığı olan gebelerde bu iç basıncın artması rahim ağzındaki kısalığın daha da artmasına sebebiyet verir.
Rebeka 28 haftada doğum olur mu? 😖