Kızlar 28.haftada rahimde hunileşme var dedi Dr maalesef ilçedeyiz buradaki özel yeterli değil bebek için dedi şehir hastanesine gittik 5 gün yattıp çıktık ilaç verdiler onu kullanıyorum. Tüp bebekle 2.denemede oldu yavrum şuan o kadar çok korkuyorum ki ona bişey olacak diye başına böyle bişey gelen var mı?

Flamingo44 tek sebep hunileşme mi? Hunileşme tek başına erken doğum riski değildir. Kasılma, rahim ağzında kısalık vs var mı?

28.hafta bebeğin en kötü ihtimal doğarsa, sağlıklı bir şekilde ilk etapta bir miktar küvöz desteğiyle yaşayabileceği bir hafta. Ben 24. Haftadan beri erken doğum riski yaşıyorum, ilk başta hunileşme de vardı ama o en önemsiziydi. Rahim ağzı kısalığı problemim var. 32. Haftaya geldik, sadece yatarak ve verilen ilaçları kullanarak. İçinizi rahat tutun, hiç kalkmamacasına en azından 32. Haftaya kadar yatın. Ben sadece duş için kalkıyorum, yemeği bile sırtım dik ayaklarım uzanır pozisyonda yiyorum. Dinlenmek gerçekten çok büyük bir ilaç ve işe yarıyor.

Rebeka evet sadece hunileşme yi diyorlar. Bi açılma kanama VS bişey yok.

Flamingo44 bende de hunilesme var ama rahim ağzı kısalığından dolayı. Hunilesme için bir sebep söylemiş olmalılar. 24+1 im bende. İlk hedefim 28.haftaya gelmek. Allah’ın izniyle sonra 30 sonra 32 diye devam ediyor hedeflerim. Wc harici yataktan kalkmiyorum. Yemeğimi bile yarı uzanır şekilde yiyorum yatağımda. İlaçları düzenli kullaniyorum ve moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Bunlar şuan tek yapabildiğim ve yapabildiğimiz seyler, ben ve benim durumumdaki arkadaşlar için.

Flamingo44 24. Haftamda öğrendik rahim ağzı kısalığını. Kısalıkla birlikte hunileşme vardı 13-15 mm ölçüldü hafta büyük olduğu için serklaj(rahim ağzı dikişi) atılamadı. Tek çare progestan kullanıp yatmak dediler ama çok ümitsizdi benim durumum. 30’lu haftaları %50 görürsün dediler. Progestana başlayıp full yatınca 17-18 mm’lere toparladı uzunluk. Zaten birkaç mm artış olabiliyor maximum, normalde hafta arttıkça ve bebek büydükçe hep düşme trendinde. Sonra 30. Haftaya kadar sabit gitti şimdi hafta arttığı ve bebek ağırlaştığı için 15-16 mm bandında. Benim 20. Hafta detaylıda 36mm’ydi 24. Haftada birden 13-15mm’ye düşmüş. Yatarak bu haftalara kadar geldik inşallah minimum 34’leri de görürüm

Flamingo44 gecmis olsn canm keske 30 kadr gozetime alsalardi bende a28 haftaligim hastanedeyim bi haftadr ve dahada uzun kalicam sanirim benm rahim agzi15mm serklaj tutuyor sadece ciger gelistirici vurundum kontrol altindayim surekli yattigim icinde dr pihti atar yatmakda iyi deil dedi kan sulandirici igneye basladilar sagliklica alalim yavrulari insallah

Rebeka bende 28.haftamda öğrendim detaylıca falan çıkmadı böyle bişey. Şuan belki daha fazla panik olmamım sebebi tüp bebekle zorlu olması galiba daha çok endişeleniyorum. Peki drnuz bu duruma ne diyor benim drum sadece beni korkuttu ve başkada bişey yapmıyor. Siz neler yapıyorsunuz neye dikkat ediyorsunuz

Sukut66 kaldığım yerdeki drlar o kadar berbattı ki Allahım oraya kimseyi düşürmesin. Bana hiç bişey yapmadılar hastanede nidicard diye Bi ilaç veriyorlardı başka bişey yoktu. Be bir açıklama ne de bişey.

Mimarhanim ben bu durumu 28.haftamda öğrendim daha önceden böyle bişey çıkmamıştı hatta detaylıca rahim kısalığı falan da yoktu yeni öğrendim. Tek sıkıntım böbrek ağrım oluyordu arada başka ne bir sancı ne kanama VS bişey yoktu. Ve Dr hunileşme için hiç bişey açıklamadı korkuttmaktan başka şuan belkide daha fazla korkma sebebim tüp bebekle çok zorlu Bi şekilde elde etmem bebeğimi :( benimde şuan duam 34 ü görmek şu 5 haftayı rahat sorunsuz geçirmek. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Flamingo44 çok geçmiş olsun canım. Peki doktorun herhangi ekstra ilaç vermedi mi. Benim doktorum proluton iğne verdi beş günde bir kullaniyorum, Protestan günde iki kere birde adalat crono günde iki kere kullanıyorum. Hergun magnezyum kullaniyorum. Bu ilaçlar erken doğumu engellemek için. Eğer doktorun vermediyse sen söyle doktoruna. Ya da değiştir doktorunu. Ben değiştirdim açıkçası.

Hilalgc 24.haftada 13-15 mm’ydi öğrendiğimizde. Sonda ilaçlarla ve yatmayla 17-18mm bandına toparladı uzunluk. 30’a kadar bu şekilde gitti. Şimdi 32’deyim 15-16mm bandında. Artık yavaş yavaş düşmesi normal, hala normaline göre uzunluk çok kısa ama önemli olan dramatik bir düşüş yaşamadan bu düşüş hızıyla sonuna kadar gidebilmek.

Flamingo44 24. Haftada öğrendiğimde 3 ayrı prof perinatolaga gittik. Hepsinin dediği şey aynıydı, serklaj için riskli bu şekilde dinlenerek gidebildiği yere kdar gidecek. 30ları görmek %50 ihtimal demişlerdi. Ama bu uzunluklarla sonuna kadar giden hastalar da var demişti. Yani bu işler açıkçası hiç belli olmuyor. Bünyeye çok bağlı, benim 20.haftada 36mm’den 4 hafta sonra 24. Haftada 15mm’ye düştü ama sonra 32’ye kadar hep böyle kaldı. Rahim ağzı kısalığı erken doğum riski evet ama tek başına doğumun başlaması için yeterli değil. Benim şuana kadar avantajım açıklık,kanama,kasılmamın olmamasıydı.

Rebeka bende de var detaylida öğrendim 22 mm çıktı sonrasında ilaçlar felsn şimdi 30 mm diyolar bana da haftaan ileri dikiş olmaz dediler

Flamingo44 progestan fitil kullanıyorum, magnezyum kullanıyorum ve evden hiç çıkmamacasına yatıyorum. Yatmak çok işe yarıyor. Rahme olan basıncı azaltmış oluyorsunuz