yamacalimoms hunileşme ile bir açıklama yaptılar mı acaba hani neyden olmuş olabilir diye bana bişey demediler

Flamingo44 Yo dikiş falan gerek yok dedi rahim uzunlugum gayet iyi ucunda hunilesme olması büyük bir risk olarak görmüyorum dedi, bende üstüne gidip çok takilmadim stres yaptıkca ilerliyor bu rahim sorunları dikkat et kafanı dagit genelde çoğu kadında olan şeyler bunlar dinlenmeyle dikkat etmeyle geçer emin ol

Flamingo44 anladım canım Rabbim kolay gecirtsin. Umarım sağlıkla vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin Allah’ım 🙏🏻 evet erken doğum riski varsa seyahat onermiyorlar. Sürekli istirahat etmen lazım.

Flamingo44 erken dogum olursa diye bebege faydasibolacak kilo aldiracak yiyecekler yemege calisiyorum kaşar, muz, karpuz et urunleri yogurt bunlar hem fayda verir hemd ekilo yapr

Yanlış bilinen iki şeyi düzeltmek istiyorum, bu konuda bir çok doktor görüşü de aldık. Şöyle bir algı var “bebek erken doğarsa kilosu iyi olsun diye kilo aldıracak yiyecek yemek” birincisi erken doğumda bebeğin kilosu değil haftası önemli. Bebek 5 kilo olup 28. Hafta doğsa o 5 kilonun hiçbir önemi yok 3 ay yine kuvözde kalır, 28. Haftada doğan her bebeğin yaşadığı süreci yaşar. Önemli olan bebeğin anne karnında geçirdiği süre. Ve özellikle rahim ağzı kısalığında doktorlar bebeğin haftasıyla uyumlu gitmesini isterler. Çünkü haftasından kilolu ya da iri bebeklerin rahme yaptığı basınç daha fazla olur, bu da rahim ağzı kısalığı olan gebeler için bir tık daha fazla risk teşkil eder. O sebeple bebeğinize kilo aldıracak yiyecekler yemek yerine, bebeğinizin haftası ile uyumlu ne eksik ne az kiloda gitmesini önemseyin.
    Diğeri de yukarıda biri havuç suyu yazmış, havuç suyunun anne karnındaki amniyon sıvısını arttırma özelliği var. Eğer amniyon sıvınız normal ya da fazla miktarda ise havuç suyu içmenin size faydadan çok zararı olur. Sebebine gelecek olursak, normal değerlerde olan amniyon sıvısını arttırır artan amniyo sıvısı rahme olan iç basıncı arttırır ve rahim ağzı kısalığı olan gebelerde bu iç basıncın artması rahim ağzındaki kısalığın daha da artmasına sebebiyet verir.

Rebeka dedikleriniz dogru fakat benm dr um yemene dikkat et 2 kilo yapalim bebegi dedi kilo onemli olmasa demezdi herhalde saglkli olmasi tabikide en onemlisi ama gucunun kuvvetinin olmasi icibde kilosuda onemli

Sukut66 haftasıyla birlikte kilosunun da az olmaması tabiki önemli haftanızı bilmiyorum ama örneğin 28. Haftada bebek 2 kilo olsa bile organ gelişimi o haftalarda tamamlanamadığı için 1,5 kiloluk bebekle aynı süreci yaşar. Kilosunun eksik olmaması kadar fazla olmaması da çok önemli eğer rahim ağzı kısalığınız varsa.

Rebeka hmm anladim dogru diyorsunuz benmde haftam 28 kilo 1100 dr 2 kilo yapalim erken dogarsa diye dedi o yuzden dedim

Zerin1234 erken doğum riskiniz varsa her haftada doğum olabilir. 0-20 haftada doğum gerçekleşirse buna düşük denir. 20-37 haftada doğum gerçekleşirse erken doğum olarak adlandırılır. 37’den sonra ise miadında doğum denir. 27. Haftadan sonra bebekler yaşam sınırını geçmiş olur. Yani 27. Haftadan sonra doğan bebeklerin yaşama ihtimalı 90%lardadır. Hatta tıbbın gelişmesiyle 24-26 haftalarda bile doğan bebekler küvöz desteği ile artık hayata tutunabiliyorlar. Bunun gibi 34’te doğup küvöze girmeyen bebekler bile olabiliyor

Sukut66 zaten 2 kilo hemen hemen 32. Haftalara tekabül ediyor. Genelde erken doğum riski olan gebelerde hedef haftalar 24-28-30-32-34’tür. 32’ye geldikten sonra derin bir nefes alırız, 34 ve soneasında doğarsa oynaya oynaya doğuma gideriz 😊

Rebeka evt aynen insallah benm suanki hedefim 30 😌🤲

Flamingo44 28. Haftada aynısını yaşadım 33+5 te bebekler geldi bol bol yat. Yat diyenlere pek aldırmadık ama nuna bağlıyorum ben

Hanımlar merhaba benim gebeligimde 13 haftama kadar kanamalarim oldu sonra geçti doktor basta sey demişti kanamalı olunca erken doğum riski oluyor diye.
                Sizlerin de gebeliğinizin ılk zamanları kanamalı miydi
                InsAllah bebeklerimizi tam zamanında sağ salim kucağımıza aliriz