Aud28 Miyne89 ne güzel yaa çok sevindim sizin adınıza :)) valla bende hamile değilim ama kafama göre folik asit ve coraspin kullanıyorum şu anda çünkü korunmuyoruz haftaya bi doçente gidip anlatacağım başıma gelenleri bakalım ama buda iğneye gerek yok falan derse değiştiririm
ozgei Mervessolak sağlıkla kucağınıza alın inşallah🥰 Pıhtılaşma sorunu cıkmış mıydı hangi gendeydi? Iğne dozu kaç?
Defnenaz Aud28 benim de hep küçüktü. Patolojiye gidiyorsa genetiğe de gidebilir. Sonuçta iğne ucu kadar materyal alıyorlar. Benim ilki 7+4 kalp durması,2. Si boş gebelik,3. Sü 5+0 doğal düşük,4. Sü 6+5 kalp durması ve kürtaj+genetik. Sonuç hasta bebek
Aud28 Defnenaz o zaman illaki bigün sağlıklı bir bebekte çıkacaktır bir sorun bulunamadıysa ne diyelim hepimizin yüzü güler inşallah
Defnenaz Sizin de muhtemelen öyle çünkü 3 aydan önceki düşüklerde kromozom bozuklığu oluyor çoğunlukla
DidEmre Aud28 benm 2 düşüğüm oldu .esıme bana kromozom testi yapıldı onlar temiz çıktı. Fakat benm iki genimde pıhtılaşma eğilimi çıktı. Özelde doktora gttım 100 mg corasprin ve yüksek dozda folıkasıt verdi (folbiol)ve hamile kalınca hemen iğneye baslayacz dedı. Aynı şekilde devletteki kadın doğuma da sonucları alıp gttm .hamıle kalır kalmaz iğne ye baslayacz dedı . Şu an korunmayı bırak dedı doktor .araya hem virüs girdi hem de sonucları 2 aydr beklediğimiz için hamile kalmayı düşünmedim. Aslında aynı şeyleri yaşamışız. Bn de her iki gebelıgimde kalp atışı duymadım. İnşallah iyi sonuçlar alırız .ıyı bi doktor bulmak şart doğru yonlendrme olmuyor bazen doktordan doktora değişiyor
Aud28 DidEmre aynen bende öyle düşünüyorum.. Şimdi yine bir Prof. Doktora göründüm durumumu anlattım gebe kal öyle gel diyo pıhtılaşmadandır diye kesin birşey söyleyemeyiz heterozigot genelde rastlanan sıkıntı ve önemli değil homozigot olursa önemli dedi tabi her ihtimale karşı hamile kalıp öyle gel iğneye başlayacağız dedi zaten sırf bunu öğrenmek için gitmiştim ama bizim doktor korunmaya beklemeye hiç gerek yok dedi ben zaten kendiliğinden 6haftalık düşük yaptım iğneye gerek görmeyen doktor da beklememe gerek olmadığını 12haftalık gebeliklerden öncesinin beklemeyi gerektirmediğini söyledi bende 1adet dönemi geçirdim ve bu ay tekrar denemeye başladık daha 10gün kadar var adetime bekliyorum bakalım inşallah hayırlı güzel haberler alırız ve bizde sağlıklı bir bebek sahibi olabiliriz 🤲 Aynı şeyleri yaşamak çok acı insan tam sevinemiyorda ama yapacak birşey yok bir sürü insanın başına geliyor..
Eska Aud28 tatlım ben bir kalp durması bir tane de kimyasal gebelik yaşadım iyi bir perinatolog bulup takibine girdim benden pıhtılaşma testi bile istemedi dediki tekrar eden gebelik kayıplarının kan sulandiricidan başka bir tedavisi yok hamileliğini ogrenir öğrenmez 100 mg coraspirine başla dedi ve kalp atışını duyunca da iğneye başladık sağ salim doğum yaptım çok şükür
Aud28 Eska Açıkcası bende kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini düşünüyorum ama doktorlar ısrarla bana heterozigot önemli değil diyor iğne vermeyen doktora gitmem zaten bir daha. Çanakkale de perinatolog ta yok bakalım bugün Prof doktora gittim bir dahaki gebelikte iğne ve coraspine başlayacağını söyledi ama hamile kalınca diyor hatta ben şimdiden kullansam olmaz mı coraspini diye sordum hamile olup olmadığını bilmiyoruz ki gerek yok dedi ama ben denemeye başladğımzdan beri coraspini alıyorum. Bakalım neler olacak sabırsızlkla bekliyorum inşallah bu defa bizim de yüzümüz güler 🤲 çok acı çektik bu konuda dualarınızı bekliyorum..
BusraVeli Aud28 Canım bende 3 düşük yaptım coraspin hamile kalmayı planladigim andan itibaren kullandım Türkiye’deki doktor hamile kaldığın an iğneye başlaman gerek dedi ama Fransa da ki doktor iğneye gerek duymadı sonuç olarak 35. Haftaya kadar coraspin kullandım sadece ve temmuzda doğum yaptım Rabbim sana da nasip etsin inşallah doktorunu değiş bence iğne kullanmayı dene
Aud28 BusraVeli teşekkür ederim duaların için 🙏 bende iğne kullandıracak bir doktor buldum sonunda ama coraspini de alıyorum denemeye başladığımızdan beri umarım faydası olur 🤲
ozgei Aud28 canım benim de onemsiz 2 genim heterozigot ama 2 kaybim olduğu için iğne kullanacağız, şimdiden ecopirin içiyorum bence iyi yapıyorsun içmekle bir zararı yok, hatta faydasi var diyorlar gebe kalmak için
Aishka Aud28 banada doktor hamile kaldiktan sonra igneye basliycaz dedi heterzigot bende de acaba bende aspirin icsem mi
Aud28 ozgei ya gebe kalmakta çok sıkıntı yaşamıyorum çok şükür ama ilerlemiyor hep 6. haftalarda sıkıntı çıkıyor ben kendimce pıhtılaşmaya bağlıyorum sonuçta bi sorun var ne kadar düşük bi seviyedede olsa tedbiren iğne ve coraspin kullanılmalı bence birçok kişi böyle deneyerek sağlıklı bebek sahibi olabilmiş bakalım bende böyle deneyeceğim bakalım hayırlısıyla inşallah hepimiz kucağımıza alırız
Aud28 BusraVeli ay inşallah çok teşekkür ederim pozitif yorumun için moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum sonuçta her gebelik farklı diyorlar tedbir ve önlemlerimizi aldık mı neden olmasın
Aud28 Aishka ya şimdi yanlış yönlendirmek istemem doktor bana da şimdilik kullanmana gerek yok dedi ama bu ay hamile olabilirm yani riske atmamak istedim daha önceki düşüklerde kullanmamıştım hamile olunca verdi ama iğne vermedi dün gittiğim doktor hamile kalınca gel iğneye başlarız aspirinde veririz dedi ben burdaki benzer olaylar yaşayanlardan okudum öncesinde de aspirin kullanmışlar bir zararı olmaz diye hergün bir tane bende içiyorum siz bilirsiniz doktor bana gerek yok demişti.
Eska Aud28 100 mg coraspirin yada bebe aspirini olması lazım normal aspirin kan sulandırma icin kullanılmıyor bildigim kadariyla