Aud28 mavi2804 Bence kadın doğum doktorunuz gerekli önlemi almış ve siz onu dinleyin sonuçta zararı olsa vermezdi herhalde diye düşünüyorum bazen onların basit gördükleri malesefki ciddi sorunlar yaratabiliyor mesela ben eğer tekrar hamile kalıp iğneyle sorunsuz devam ederse bi önceki doktorun ihmalinden olduğunu düşüneceğim günahınıda almak istemiyorum ama sonuçta 1düşük ve kimyasal gebelik olduğunu söyledim ayrıca pıhtılaşma raporumuda gösterdim ama ille de kalp atışı dedi Bilgili bir doktora benziyordu güvendim inşallah bir daha böyle bi acı yaşamam yani hiçbirimiz yaşamayız 🤲
Aud28 Ririsea yaa sağlık ocağında yazılıyor yani bulunduğum ilçede kadın doğumcu yok bende zaten herşeyi sorayım ne kullanmam gerekecek hepsini haftaya gidip öğreneceğim hamile olmasamda. Peki bu iğneler konusunda tedarik etmekte sıkıntın yaşayan çok olmuş var mı gerçekten böyle birşey ya kullanmamız gerekiyorsa ve bulamazsak böyle saçma iş mi olur oda beni endişelendiriyor..
Aud28 Nilirem çok teşekkür ederim duydukça mutlu oluyorum kayıpların sonrasında sağlıklı ilerleyen gebelikleri sağlıcakla kucağınıza alıp büyütmek nasip olur inşallah 🤲 ben hiç kalp atışı duyamadan biliyor musun o duyguyu çok merak ediyorum denemeye başladık bakalım hayırlısıyla iğneleri de kullandıracak bir doktor belirleyip devam edeceğim bakalım peki iğneleri bulabiliyor musunuz? Tedarik etmekte zorlananlar var piyasada yok diyorlar varmı böyle bişey?
Nilirem Aud28 ben hamile oldugumu ögrenir ögrenmez igne ve hapa başladım canım dr bu şekilde önerdi kalp atışını bekleyelim gibi birşey söylemedi ve hangi doktora gittiysem hepside cok iyi olmuş igne ve hapa başlaman dedi benim doktorum cok iyiydi ve ben kendisine gerçekten güveniyorum igneyi kiloya baglı olarak veriyolar ben oksapar 4000 kullanıyorum ama sanırım 70 ya da 90 kilonun üstünde tm hatırlamıyorum ama 6000 kullandırıyolar doz da eksik olmaması gerekiyor ilaç bulmaya gelince ise normalde piyasada olan ilaclar ama coronadan dolayı yogun bakım hastalrına kullanıyırlar hastanede o yüzden saglık bakanlıgı toplatmış ilaçları piyasadan ben mayısta hamileligimi ögrendim o dönem cok zor buldum hep tanıdık eczacımızdan falan il dışına sordurup 1 er kutu bulabildik şuan başka bir ile taşındık gecen eşim tesadüfen bir eczaneye sormuş var diyince 6 kutu almış 😊malum bulamıyoruz benimde ilaç raporum oldugu icin aldık hemen ama şuan biraz daha iyi hemen hemen her eczanede 1 ,2 kutu bulabiliyosun mayosta cok zordu kime sorsak yok diyodu rapor yazdırmassan cok pahalı ilaclar 1 kutusu 210 lira bir kutudan 10 tane cıkıyor hamile oldugunda mutlaka ilaç raporu cıkar aklında bulunsun😉
Aud28 Birde kızlar doktor ne seviyede bir iğne vereceğini anlarmı acaba kimisi iğneye rağmen kayıp yaşamış acaba seviyesine göre mi verilmedi üst üste aynı şeyleri yaşayınca insan herşeyden tedirgin oluyor yahu 😔
Defnenaz Aud28 benimde 4 düşüğüm var. Pıhtılaşma değil sebebi sizinkinin de bence. Benim de eşimin de kromozom sonuçları dahil her şey normal çıktı. Döllenirken problem oluyormuş malesef. Tüp yaptırdım. 3 yumurtam da genetiğe gitti ve hepsi hasta geldi. Tekrar toplancak bu ay yumurta.
Suskun_prenses Merhaba arkadaşlar ben 33 haftalıkken doktor bana kan pıtılaşması olabılicegimi söyleyip hemen kan sulandırı igne verdi benim şikayetim ise sol tarafıma hiç yatamıyordum kalbime piçak saplanıyordu sanki o yüzden igne kullanıyorum şuan36 haftalık olduk
Mavibulut_ Aud28 kesinlikle öyle yapmalısınız hatta gebelik öncesi doktor araştırıp gidip görüşüp fikirlerini alın derim kimisi gebelik öncesi bile başlayabiliyor. Allah yardımcınız olsun😊
Aud28 Mavibulut_ haftaya gidicem bende hamile değilim ama gidip durumumu anlatacağım bakalım kullanmam gereken birşey varmı yada ne gibi yol izlemem gerek hepsini sorucam inşallah teşekkür ederim Allah hepimizin yardımcısı olsun ..
Aud28 Defnenaz peki siz düşükleri kaçıncı haftalarda yaptınız? ve nasıl incelettiniz genetiğe bunu bana doktorda söylemişti genetikte incelense iyi olurdu diye ama benimkiler çok küçük haftalarda düştü ve nasıl inceleteceğiz bilmiyorum yani ilki zaten kürtaj oldu patalojiye gitti sonucunu bile bilmiyorum ikinci düşüğümde kendiğilinden oldu evde düştü yani materyeli nasıl inceleteceğiz gerektiğinde kürtaj olarak mı?
Defnenaz Aud28 benim de hep küçüktü. Patolojiye gidiyorsa genetiğe de gidebilir. Sonuçta iğne ucu kadar materyal alıyorlar. Benim ilki 7+4 kalp durması,2. Si boş gebelik,3. Sü 5+0 doğal düşük,4. Sü 6+5 kalp durması ve kürtaj+genetik. Sonuç hasta bebek
Aud28 Nilirem çok teşekkürler uzun uzun bilgilendirmişsiniz hepinizin önerilerini dikkate alacağım bi önceki düşüğümde çok araştırmadım bilgi sahibi değildim doktorlar çok önemli değil deyince bende önemsemedim ama bu defa inşallah farklı olacak rapor çıkarttırmak zormu peki yani ne yapmak gerekiyorki rapor için özel doktor yazmıyor diye biliyorum devlet hastanesinden mi çıkartacağız nasıl olacak ki?
Aud28 Deletedmom320 anladım.. araştıracağım bakalım bulunduğum yerde ve merkezde olduğunu sanmıyorum perinatolog ama araştıracağım sağol bilgilendirdiğin için
Nilirem Aud28 evet devlet hastanesi kadın dogun doktoruna durumunu anlatırsan yazar zaten benimki kendisi demişti sana rapor cıkaralım pahalı ilaçlar diye ama her doktor durumuna uygun görüp yazar mı bilemiyorum
Miyne89 Aud28 iste ben bende aynı senle doktor kalbini duyalım dedi iğne için ama olmadı maalesef duyulmadı kürtaj oldum tek coraspin yetmedi 5 ay sonra doktor degitrdm hamile kaldım bu sefer hamile kalmadan ilaç içtim kalır kalmaz da iğne ilave oldu şuan 31 deyim her şey kader kısmet sağlıkla bebeklerimize kavuşalım insallah bu arada hamile kalmada ovulasyon testlerini oneririm
Aud28 Miyne89 ne güzel yaa çok sevindim sizin adınıza :)) valla bende hamile değilim ama kafama göre folik asit ve coraspin kullanıyorum şu anda çünkü korunmuyoruz haftaya bi doçente gidip anlatacağım başıma gelenleri bakalım ama buda iğneye gerek yok falan derse değiştiririm
Mervessolak Bende ilk bebeğimi 6 hastalıkken kaybettim kalbi durdu aldılar. Şimdi tekrar hamileyim kan pıhtılaşması çıktı 4.haftada keseyi görür görmez koraspirin ve iğneye başladı doktorum.çok şükür geçen hafta kalp atışını duyduk.Herşey olacağına varıyor Allah nasip ederse inşallah Sağlıklı sıhhatli kucağımıza alırız hepimiz bebeklerimizi.iğneyi ihmal etmeyelim önemli
ozgei Mervessolak sağlıkla kucağınıza alın inşallah🥰 Pıhtılaşma sorunu cıkmış mıydı hangi gendeydi? Iğne dozu kaç?