• DoğumGebelik
  • aklınıza takılan soruları yanıtlayabilirim🙏(Kadın doğum hemşiresi olarak)

EB1661 hayır olmaz folik asit bebeğin kemik gelişimine yardımcı olur hatta 🙏😊

Symnr çatı muayenesini ben genelde doğum aşamasına kadar önermiyorum çünkü erken yapılan çatı muayenesinde doğumu tetikleyebiliyor doğum esnasında yapılan alttan muayene (çatı muayenesi) daha sağlıklı olur normal doğum da bebeğin geliş pozisyonuna bağlıdır kasılma ile ilgisi yoktur 🙏😊

Zlh32 Gayet güzel ve normal sağlıkla gelsin İnş 🙏🥰

Annem1 çünkü bende İstanbul’a doğum için gidicem hangi hafta gidebilirim onu merak etmiştim

Gkcenn cinsellik her haftada olabilir fakat erken doğum riski ve düşük tehdidi varsa önerilmez erken doğum riski ortadan kalktığında doktorunuz demediği sürece ilişkiye girmeyin son haftalarınızda ilişkiye girebilirsiniz örneğin 38 hafta gibi bu haftalarda olan ilişkiler doğumu kolaylaştırır Rahim duvarını esnetir ve yumuşatır kesi ve yırtılma olmadan doğum yapabilirsiniz 🥰🙏

Yelizmsl merhaba ben 14 +1 haftalık hamileyim 7.haftamda hafif bi kanamam oldu doktora gittim düşük olmaması için bir kere iğne vuruldum ve bitti dahada kanamam olmadı fakat hamileliğimi öğrendiğimden beri ilişki yaşamıyorum korkuyorum bişey olur diye geçen hafta kontrole gittim doktor ulturasonda herşeyin iyi normal olduğunu söyledi fakat ben bunu sormayı unuttum sizce ilişkiye girmemde bir sıkıntı olurmu

Yelizmsl
        Allahın razi olsun doktorum yavaş dedi korkuttu beni üzüntüden helak oldum.

ryan Normal doğum diğer doğumlara göre en sağlıklı doğum tipidir Sancılar başladığında hemen hastaneye gitmeyin 5 dakikada 1 geliyorsa 1 dakka sürüyorsa bu aktif doğum sancılarıdır hemen hastaneye gidilmeli bu durumda hastaneye kabul edildikten sonra suni sancı verilir ve açılmanın ilerlemesine bakılır ve açılma bittikten sonra doğum başlar 🙏

Yelizmsl Merhaba bende 10+4hamilegim seker cikti 0.95 ac karnina yokmu yuksek ne yemem gerekior nasil yapcam ? Dr makineyi verdi olcmem icin baskda birsey yokbi yardimci olurmusnuz ?

27 haftalığım ve midem gün içinde gece hiç fark etmeksizin çok yanıyor. Yani göğüs kafesimden boğazıma kadar. Neden yanar ve nasıl geçer ?

Bebegimin ensesinde ödem varmış bende guatr olduğu için ondan kaynaklanabilecegini söyledi doktor ne yapmam gerekiyor veya bebeğe zararı varmıdır?
            Birde son ayımdayım bebegimin harekeketlrini fazla hissetmemeye başladım normalmidir?

1maviyol genelde 7. Hafta ve sonrası kalp atışı görünüyor fakat sen doktora görün folic asite başlamak gerekiyor

Yelizmsl merhabalar ben 31 haftalık dogum yaptım 17 gündür bebeğim küvezde anne sütüyle besleniyor sizce kaç gün daha küvezde kalır suan 1.500 kg

Yelizmsl merhaba , doktorum 35. Haftadayken ilişkiyi yasakladı , şuan 38. Haftadayım yasak dediği için yaşamıyoruz fakat doğumu rahatlatıyorsa çarşamba günü kontrolümde sormalı mıyım?

Yelizmsl merhaba okudum belki cevaplamissinizdir diye benim kese içinde kanamam var gebeligimin 5. Haftasında kanamam olmuştu ama şimdi kanamam yok doktor kese içinde var dedi ve beni hep alttan muayene ediyorlar kanamani takip edelim diye hiç canım acimiyo benim için sorun yok ama bebeğe zararı olur mu şuan 10 haftaligim

Yelizmsl bu akşam sanki büyük tuvaletim varmış gibi kasıklarımda ağrı var normal mi çok tedirginim. 32. Haftadayım bu arada.