• DoğumGebelik
  • aklınıza takılan soruları yanıtlayabilirim🙏(Kadın doğum hemşiresi olarak)

Yelizmsl 29+ 2 deyim tüp bebekle oldu. İnegölde otryorum hastane olarak iki tane özel var ben birine gittim doktorum sezeryan diyor normal almazmış hiç bir doktor.sizce de öyle mi?

Yelizmsl Affedersiniz ama ilişkide çok fazla kasılmam oluyor 35 haftaligim ve çatı muayenesinden korkuyorum kasılmadan dolayı normal doğum yapamaz mıyım acaba istemsiz kasılmam çok fazla

Yelizmsl merhaba 31+1 deyim sanki tam idrarmı boşaltmıyorum gibi sıkışık hissediyorum kendimi normal mi bu

Yelizmsl merhaba ben 8 haftalık gebeyim. Ama bulantım olmuyor . Sadece sabah ilk kalktigimda acayip bulantım oluyor onun harici gün içinde rahatım bu normal mi ?

Cerenimom Tüp bebekte normal doğum yapanlar ile doğal yolla elde edilen gebelikte vajinal yolla doğum yapanlar arasında fark bulunmaz. Bu noktada kişinin normal doğum yapıp yapamayacağına gebelik sürecinde karşılaşılan koşullara göre karar verilir. Üçüz ya da ikiz gebelik normal doğum ile sonuçlanabilir. Önemli bir sağlık problemi olmadığı ya da anne adayının sezaryen yöntemini tercih etmediği durumlarda tüp bebek hastaları normal yolla doğum yapabilir. “Tüp bebekte normal doğum mu sezaryen mı?” sorusu da bu şekilde cevaplanabilir.🥰🙏

Mel1 Gayet normal hatta bu yüzden sık sık idrara çıkma isteğiniz olur bol bol sıvı tüketin 😊🙏

EB1661 hayır olmaz folik asit bebeğin kemik gelişimine yardımcı olur hatta 🙏😊

Symnr çatı muayenesini ben genelde doğum aşamasına kadar önermiyorum çünkü erken yapılan çatı muayenesinde doğumu tetikleyebiliyor doğum esnasında yapılan alttan muayene (çatı muayenesi) daha sağlıklı olur normal doğum da bebeğin geliş pozisyonuna bağlıdır kasılma ile ilgisi yoktur 🙏😊

Zlh32 Gayet güzel ve normal sağlıkla gelsin İnş 🙏🥰

Annem1 çünkü bende İstanbul’a doğum için gidicem hangi hafta gidebilirim onu merak etmiştim

Gkcenn cinsellik her haftada olabilir fakat erken doğum riski ve düşük tehdidi varsa önerilmez erken doğum riski ortadan kalktığında doktorunuz demediği sürece ilişkiye girmeyin son haftalarınızda ilişkiye girebilirsiniz örneğin 38 hafta gibi bu haftalarda olan ilişkiler doğumu kolaylaştırır Rahim duvarını esnetir ve yumuşatır kesi ve yırtılma olmadan doğum yapabilirsiniz 🥰🙏

Yelizmsl merhaba ben 14 +1 haftalık hamileyim 7.haftamda hafif bi kanamam oldu doktora gittim düşük olmaması için bir kere iğne vuruldum ve bitti dahada kanamam olmadı fakat hamileliğimi öğrendiğimden beri ilişki yaşamıyorum korkuyorum bişey olur diye geçen hafta kontrole gittim doktor ulturasonda herşeyin iyi normal olduğunu söyledi fakat ben bunu sormayı unuttum sizce ilişkiye girmemde bir sıkıntı olurmu

Yelizmsl
                Allahın razi olsun doktorum yavaş dedi korkuttu beni üzüntüden helak oldum.

ryan Normal doğum diğer doğumlara göre en sağlıklı doğum tipidir Sancılar başladığında hemen hastaneye gitmeyin 5 dakikada 1 geliyorsa 1 dakka sürüyorsa bu aktif doğum sancılarıdır hemen hastaneye gidilmeli bu durumda hastaneye kabul edildikten sonra suni sancı verilir ve açılmanın ilerlemesine bakılır ve açılma bittikten sonra doğum başlar 🙏

Yelizmsl Merhaba bende 10+4hamilegim seker cikti 0.95 ac karnina yokmu yuksek ne yemem gerekior nasil yapcam ? Dr makineyi verdi olcmem icin baskda birsey yokbi yardimci olurmusnuz ?