• DoğumGebelik
  • aklınıza takılan soruları yanıtlayabilirim🙏(Kadın doğum hemşiresi olarak)

Yelizmsl Merhaba benimde birkaç sorum olacak. İkinci bebeğime 35 haftalık hamileyim idrar yolu enfeksiyonum var doğumda sonda taktırmak istemiyorum ilk dogumumda da sonda yüzünden bir hafta idrarda yanma yaşadım sonda taktırmak mecburimi ? Sezaryen doğumda doğum sonrasında herhangi bir sebeple vajinal muayene yapılıyormu ? Sezaryen doğumda kanama kontrolü için karına bastırma olayı nedir ? Bide ben taşikardi hastasıyım doğumda anestezi genelmi olacak spinalmi hangisi daha uygun oluyor ? Kusura bakmayın uzun oldu ama ilk doğumda acemiydim ve özel hastanede doğum yaptım herşey çok kolay oldu hiç bişey anlamadım ama bu defa üniversite hastanesinde doğum yapacam hastalığım sebebiyle biraz tedirginim o yüzden sorum çok oldu hakkınızı helal edin ♥️

Yelizrojin zararı olmaz ama yinede yemeğe çalışın azar azar ve sık sık bebeğin gelişimi durmasın çünkü bebek son aylarda daha fazla kilo alır ❤️🙏😊

B_e_y_r_a bebek büyüdüğü için olabilir böyle şeyler iç karnınız da dar olabilir bunun için hafif bir yürüyüş fazşa yorulmadan ve ılık bir duş 😊🙏

iki_tosbik_annesi canım her sezaryen de takılıyor ama sen yinede istemediğini dile getirebilirsin diğer soruna cevabımda eğer bir sorun varsa vajinal muayene yapılıyor yoksa karın muayene ediliyor genelde karına bastırma olayı nor al doğumda oluyor anneye yardım maksatlı birde taşikardi hastasısın genel veya spinal olacağına doktorun karar verir taşikardi hastası olduğunu doktoruna bildir ama lütfen sağlık önemli sonuçta Hakkımda varsa helal olsun sonuna kadar umarım yardımcı olmuşumdur 😊❤️

Yelizmsl merhabalar ben doğum yaptım ama kafama takılan bazı sorular var. Ben 33 haftadan 37 haftaya kadar 100 ü geçen sancılar çektim 2 gün hastanede serum ve nidi card tedavisi ile azaldı fakat geçmedi ciğer geliştirici de oldu. 37 haftada 3 cm açılma ile doğuma alındım ama kendi dr izne ayrılmıştı zaatüre den dolayı başka bi dr doğumhaneye aldı direk tam pandeminin ilk zamanlarıydı 9 saat sancı sonrası kanala yamuk girmiş başı ve kalbi düştü. Bu durumda acil sezeryan oldum. Sorum şu, müdahale edilebilir miydi kanala düz girer miydi sonradan yada kalbi düzelebilir miydi doktor beni isteyerek mi sezeryana aldı? Birde suyum fazlaymış ebe suyumu patlatınca söyledi. 9 saate rağmen 4.5 cm de kalmıştı açılmam. Teşekkür ederim şimdiden.🌼

Yelizrojin başka doktora görün canım ne olur ne olmaz bebeğin suyu bebek için önemli ❤️🙏Doktorun ilgisiz 😑

Deletedmom417 valla bilmiyorum burdan sor çok mu özel istersen instagram hesabını ver ekliyim ordan sor çok özelse sorun 🙏❤️