• DoğumGebelik
  • aklınıza takılan soruları yanıtlayabilirim🙏(Kadın doğum hemşiresi olarak)

Ebru10 Günümüzde, doğumsal hastalıkların çoğu gebelik döneminde ultrason ile tanınabilmektedir. Bu problemlerin yaklaşık %20’sini böbrek, idrar yolu ve mesane ile ilgili bozukluklar oluşturur.

Anne karnındaki bebekte bir sorun saptanırsa olası nedeni, doğum öncesi ve sonrası riskleri ve başka ek problemler araştırılmalıdır. Bebekteki üriner problem çok ciddi olsa bile gebelik sırasında bu annelerin çoğunda bir sorun olmaz, bebek normal doğabilir ve doğum sonrasında sağlıklı görünebilir. Bu bebeklerin çoğu belirti vermediği için hiçbir inceleme yapılmadan eve gönderilmektedir. Hastalık belirti verdiğinde ise çoğu zaman böbreklerde ciddi hasar gelişmiştir. Bu nedenle, anne karnında tanı koymanın önemi büyüktür. Böylece, doğum sonrası erken dönemde önlem alarak ciddi riskleri azaltılabilir.🙏❤️Sağlıklı güzel doğumlar dilerim ❤️😊😊

Yelizmsl Oncelikle bu hassas dusunceniz icin cok tesekkurler🙏🏻 Bebegin bir yerlerini dayayip orayi ittirme hissi kasilma midir yoksa sadece bebegin hareketi midir? Bu olurken sadece orada ittirme hissi oluyor herhangi bir agri ya da sizi yok. Bugun cok sık yaptı da o yuzden merak ettim, hareketli bir bebek 28+2’deyiz

Angels-35 Herhangi bir sıkıntı olmaz ama yinede dikkat et fazla kendini yorma ve sarsma iyi tatiller ve sağlıklı doğumlar dilerim ❤️🙏🙏

Eceunverkanra Aynen öyle özellikle yattığın zaman bu ittirme refleksi daha çok olur bebeğin de hareketli olması sağlıklı olduğunu gösterir endişe edilecek bir durum değil yani güzel anne ❤️❤️

Yelizmsl Cok tesekkur ederim🙏🏻 Rahim agzim kisaldigi icin doktor istirahat et dedi ben de 4 gundur yatiyorum bugun cok sertlesme olunca eski postlari okudum orada da bunun kasilma oldugunu okuyup endiselenmistim, icimi rahatlattiniz cok tesekkurler 🌸💞

Eceunverkanra Rica ederim ne demek kendinizi fazla yormayın ve yorulmayın 😊❤️ sağlıklı ve güzel doğum yaparsınız İnş 😊😊🙏

Cancazim 2 yine sizin 2 gün müş benimde normalde 10+ 3 ama ultrasona göre 11 +3

Yelizmsl Hayir onu demiorum adetime 4 gun kalmisti kan testinde negatif cikti sonuc…bende diyorum ki bu 4 gun ocerisinde daha adetime 4 gun varken gebelik ihtimali yine olabilir mi kanda belki gorunmemistir erken gittim die

Sinemcetin22 Aynen öyle canım doktorun haklı eşin imza atsın bağlasınlar uzun bir süre çocuk düşünme bu doğumdan sonra senin sağlığında önemli sonuçta ❤️❤️

Yelizmsl içiyor kuzum ama doktoru su içmenle alakalı değil demiş inşallah iyi olur elimiz yüreğimizde zaten

Yelizmsl ben geçen hafta hastaneye gittiğimde 5 haftalık dedi kesemde oluşmuş gösterdi haftayada gel kalp atışını dinlersin dedi duyabilirim deme 6 haftalık oluyo o gün gittiğimde

Yelizmsl peki baglatmayla birlikte kaç saat sürür sezeryan bu bağlamanın bi sıkıntısı olurmu hormon bozukluğu gbi vs ben zaten cocuk istemiyorum 3tane yetr

Yelizmsl duş aldım ama o bantla aldım sonra banti çıkarıp batikon sürüp bez koydum

37+2 haftalık hamileyim ilk hamileliğim bayram dolayısıyla yoruldum ağrım var doğum belirtisi olabilir mi ve belirtiler neler yanıtlarsanız sevinirim

Hyllhn İnş canım benim ama benimde doktorum suyun az azalmış bu suyu kaybettiğin suyla dengelemek için bol bol su içmem gerekli demişti o yüzden sana da dedim İnş hayırlısı olur umarım ❤️❤️

Edanrr canım öncelikle doğum belirtisi 5 dakikada bir gelen sancılar aktif doğum sancılarıdır ve doğuma yaklaşık 2 3 hafta önceden nişanın gelir ve ağrıların sıklaşır hayırlı doğumlar dilerim 🙏😊😊

Mrb 11. Haftama girdim ama ara ara sağ kasığımda ağrılar var girip çıkıyor kanamam lekelenmem flan yok ama sanki adet sancısı gibi bu normal mi